[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 52 - ( 9-1393 ) ::
جلد 4 شماره 52 صفحات 41-47 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس‌های گیاهی آویشن شیرازی و رزماری بر سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتی‌بیوتیک ایزوله شده از مواد غذایی
محمدمهدی سلطان‌دلال *1، محمدحسین یزدی2، سولماز آقاامیری3، شبنم حقیقت خواجوی4، ترانه پیمانه عابدی محتسب5، فرزانه امین هراتی5، مسعود قربان‌زاده مشکانی6
1- استاد 1- استاد، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، msoltandallal@gmail.com
2- استاديار 3- استادیار، مرکز توسعه فرآیندهای بیوتکنولوژی، انستیتوپاستور ایران، تهران، ایران
3- دانشجوی دکتری تخصصی 4- دانشجوی دکتری تخصصی، گروه بیوتکنولوژی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
4- استاديار 5- استادیار، گروه صنایع غذایی، دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران
5- کارشناس ارشد 6- کارشناس ارشد، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
6- مرکز تحقيقات ميکروبيولوژی مواد غذايی 2- مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (3570 مشاهده)
مقدمه: استافیلوکوکوس اورئوس یکی از مهم‌ترین پاتوژن‌های منتقل شده از راه غذا می‌باشد که گستردگی وسیعی در محیط و جوامع انسانی و حیوانی، هم به عنوان پاتوژن و هم به عنوان فلور نرمال دارد. حضور استافیلوکوکوس اورئوس در پوست و مخاط تنفسی انسان و حیوانات خونگرم، امکان انتقال این ارگانیسم از انسان یا حیوان به مواد و فرآورده‌های غذایی را فراهم می‌آورد. از طرفی مقاومت آنتی‌بیوتیکی استافیلوکوکی، یک مسأله مهم بهداشتی در اکثر کشورها محسوب می‌شود. هدف: با توجه به خواص مختلف گیاه درمانی و آنتی‌باکتریال گیاه آویشن شیرازی و رزماری، این تحقیق با هدف بررسی این خواص وتعیین اثرات سینرژیستی این اسانس‌ها با آنتی‌بیوتیک‌های تتراسایکلین، اریترومایسین، تری متوپریم- سولفامتوکسازول و متی سیلین بر استافیلوکوکوس اورئوس انجام گرفت. روش بررسی: در این مطالعه که به روش In vitro انجام شد، اثر ضدمیکروبی به همراه حداقل غلظت مهارکننده رشد (MIC) و حداقل غلظت کشنده باکتری (MBC) اسانس‌های آویشن شیرازی و رزماری بر استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به تتراسایکلین، اریترومایسین، تری متوپریم - سولفامتوکسازول و متی‌سیلین مورد بررسی قرار گرفت. در محله بعد اثر سینرژیستی هر اسانس با هر آنتی‌بیوتیک به روش Paper disk مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: نتایج ما نشان می‌دهد که اسانس‌های آویشن شیرازی و رزماری بر استافیلوکوکوس اورئوس‌های مقاوم به تتراسایکلین، اریترومایسین، تری متوپریم - سولفامتوکسازول و متی‌سیلین ایزوله شده از مواد غذایی اثرات خوبی دارد. نتیجه‌گیری: با ساخت داروی مناسب با منشاء گیاهی و عوارض کمتر دارویی می‌توان به درمان عفونت‌های استافیلوکوکی امیدوار بود.
واژه‌های کلیدی: آویشن شیرازی، استافیلوکوک اورئوس، حداقل غلظت مهارکننده رشد، رزماری، مقاومت آنتی‌بیوتیکی
متن کامل [PDF 215 kb]   (1298 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي
دریافت: ۱۳۹۳/۱۱/۸ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱۱/۸ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۱/۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltan Dallal M, Yazdi M, Aghaamiri S, Haghighat Khajavi S, Abedi Mohtasab T, Amin Harati F et al . Antimicrobial Effect of Zataria multiflora and Rosemarinus officinalis on Antibiotic-resistant Staphylococcus aureus Strains Isolated from Food. JMP. 2014; 4 (52) :41-47
URL: http://jmp.ir/article-1-869-fa.html
سلطان‌دلال محمدمهدی، یزدی محمدحسین، آقاامیری سولماز، حقیقت خواجوی شبنم، پیمانه عابدی محتسب ترانه، امین هراتی فرزانه و همکاران.. ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس‌های گیاهی آویشن شیرازی و رزماری بر سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتی‌بیوتیک ایزوله شده از مواد غذایی. فصلنامه گياهان دارويي. 1393; 4 (52) :41-47

URL: http://jmp.ir/article-1-869-fa.html

دوره 4، شماره 52 - ( 9-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.049 seconds with 804 queries by yektaweb 3464