[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 52 - ( 9-1393 ) ::
جلد 4 شماره 52 صفحات 41-47 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس‌های گیاهی آویشن شیرازی و رزماری بر سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتی‌بیوتیک ایزوله شده از مواد غذایی
محمدمهدی سلطان‌دلال 1، محمدحسین یزدی2، سولماز آقاامیری3، شبنم حقیقت خواجوی4، ترانه پیمانه عابدی محتسب5، فرزانه امین هراتی5، مسعود قربان‌زاده مشکانی6
1- استاد 1- استاد، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، msoltandallal@gmail.com
2- استادیار 3- استادیار، مرکز توسعه فرآیندهای بیوتکنولوژی، انستیتوپاستور ایران، تهران، ایران
3- دانشجوی دکتری تخصصی 4- دانشجوی دکتری تخصصی، گروه بیوتکنولوژی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
4- استادیار 5- استادیار، گروه صنایع غذایی، دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران
5- کارشناس ارشد 6- کارشناس ارشد، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
6- مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی 2- مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (4517 مشاهده)
مقدمه: استافیلوکوکوس اورئوس یکی از مهم‌ترین پاتوژن‌های منتقل شده از راه غذا می‌باشد که گستردگی وسیعی در محیط و جوامع انسانی و حیوانی، هم به عنوان پاتوژن و هم به عنوان فلور نرمال دارد. حضور استافیلوکوکوس اورئوس در پوست و مخاط تنفسی انسان و حیوانات خونگرم، امکان انتقال این ارگانیسم از انسان یا حیوان به مواد و فرآورده‌های غذایی را فراهم می‌آورد. از طرفی مقاومت آنتی‌بیوتیکی استافیلوکوکی، یک مسأله مهم بهداشتی در اکثر کشورها محسوب می‌شود. هدف: با توجه به خواص مختلف گیاه درمانی و آنتی‌باکتریال گیاه آویشن شیرازی و رزماری، این تحقیق با هدف بررسی این خواص وتعیین اثرات سینرژیستی این اسانس‌ها با آنتی‌بیوتیک‌های تتراسایکلین، اریترومایسین، تری متوپریم- سولفامتوکسازول و متی سیلین بر استافیلوکوکوس اورئوس انجام گرفت. روش بررسی: در این مطالعه که به روش In vitro انجام شد، اثر ضدمیکروبی به همراه حداقل غلظت مهارکننده رشد (MIC) و حداقل غلظت کشنده باکتری (MBC) اسانس‌های آویشن شیرازی و رزماری بر استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به تتراسایکلین، اریترومایسین، تری متوپریم - سولفامتوکسازول و متی‌سیلین مورد بررسی قرار گرفت. در محله بعد اثر سینرژیستی هر اسانس با هر آنتی‌بیوتیک به روش Paper disk مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: نتایج ما نشان می‌دهد که اسانس‌های آویشن شیرازی و رزماری بر استافیلوکوکوس اورئوس‌های مقاوم به تتراسایکلین، اریترومایسین، تری متوپریم - سولفامتوکسازول و متی‌سیلین ایزوله شده از مواد غذایی اثرات خوبی دارد. نتیجه‌گیری: با ساخت داروی مناسب با منشاء گیاهی و عوارض کمتر دارویی می‌توان به درمان عفونت‌های استافیلوکوکی امیدوار بود.
واژه‌های کلیدی: آویشن شیرازی، استافیلوکوک اورئوس، حداقل غلظت مهارکننده رشد، رزماری، مقاومت آنتی‌بیوتیکی
متن کامل [PDF 250 kb]   (1875 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي
دریافت: ۱۳۹۳/۱۱/۸ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱۱/۸ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۱/۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltan Dallal M, Yazdi M, Aghaamiri S, Haghighat Khajavi S, Abedi Mohtasab T, Amin Harati F et al . Antimicrobial Effect of Zataria multiflora and Rosemarinus officinalis on Antibiotic-resistant Staphylococcus aureus Strains Isolated from Food. JMP. 2014; 4 (52) :41-47
URL: http://jmp.ir/article-1-869-fa.html

سلطان‌دلال محمدمهدی، یزدی محمدحسین، آقاامیری سولماز، حقیقت خواجوی شبنم، پیمانه عابدی محتسب ترانه، امین هراتی فرزانه و همکاران.. ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس‌های گیاهی آویشن شیرازی و رزماری بر سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتی‌بیوتیک ایزوله شده از مواد غذایی. فصلنامه گياهان دارويي. 1393; 4 (52) :41-47

URL: http://jmp.ir/article-1-869-fa.html



دوره 4، شماره 52 - ( 9-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3638