Mosaddegh M, Kamalinejad M, Dehmaoobad Sharifabadi A, Esfahani B. Composition of the volatile oils of the
Citrus bigaradia,
Citrus limon and
Citrus deliciosa. J. Med. Plants 2004; 3 (11) :25-30
URL:
http://jmp.ir/article-1-733-fa.html
مصـدق محمـود، کمالینژاد محمد، دهموبد شریفآبادی آناهیتا، اصفهانی بهنام. بررسی و مقایسه روغن فرار حاصل از برگ سه گیاه نارنج، لیموترش و نارنگی. فصلنامه گياهان دارویی. 1383; 3 (11) :25-30
URL: http://jmp.ir/article-1-733-fa.html
1- استادیار فارماکوگنوزی، مرکز تحقیقات طب سنتی و مفردات پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، info@itmrc.org
2- کارشناس علوم گیاهی، مرکز تحقیقات طب سنتی و مفردات پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
3- استادیار فارماکوگنوزی، مرکز تحقیقات طب سنتی و مفردات پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
4- داروساز، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده: (7512 مشاهده)
جنس citrus از اعضای خانواده نارنج (Rutaceae) است که بیشتر در نواحی معتدل و گرم کره زمین پراکندگی دارند. اندام هوایی آنها دارای بوی قوی میباشند. بعضی از آنها مانند درختان مرکبات میوه خوراکی دارند، عدهای دیگر به مصارف درمانی میرسند و یا از آنها اسانسگیری به عمل میآید. در این تحقیق اسانسهای برگ سه گونه نارنج، لیموترش و نارنگی مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند. در این بررسی روغنهای فرار برگهای سه گونه نارنج (C. bigardia)، لیموترش (C. limon) و نارنگی (C. deliciosa) به روش تقطیر با آب با کمک دستگاه کلونجر به ترتیب به میزانهای 4/1، 1/1 و 1 درصد حجمی وزنی استخراج گردیدند. سپس اجزای تشکیلدهنده هر یک از آنها توسط دستگاه گاز کروماتوگراف - طیف سنج جرمی(GC-MS) شناسایی و تعیین مقدار شدند. بر اساس نتایج به دست آمده عمدهترین ترکیب موجود در اسانس برگ نارنج شامل لینالول (72/38 درصد)، لینالیل استات (52/36 درصد)، آلفا ترپینئول (68/8 درصد) و ژرانیل استات (8/3 درصد)، در اسانس برگ لیموترش ژرانیال (45/31 درصد)، نرال(16/23 درصد)، بتا پینن (39/22 درصد) و لیمونن (79/6 درصد) و در اسانس برگ نارنگی سابینن (64/37 درصد)، لینالول (60/36 درصد)، دلتا-3-کارن (42/4 درصد) و سیترونلال (81/3 درصد) بودند.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1382/9/19 | پذیرش: 1383/5/4 | انتشار: 1383/6/28