[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 48 - ( 9-1392 ) ::
جلد 4 شماره 48 صفحات 160-169 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر عصاره‌های قطبی و غیرقطبی ژل برگ گیاه صبرزرد (Aloe vera L.)، بر فعالیت آنزیم‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز در محیط برون‌تنی
حسن فلاح‌حسینی1، بهور اصغری2، ژینوس عسگرپناه3، علی بابایی زارچ4، طاهره اقبالی زارچ *5
1- استاديار پژوهش گروه فارماکولوژی و طب کاربردی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
2- استاديار گروه تولید و اصلاح نباتات، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)
3- 3- استاديار گروه فارماکوگنوزی، واحد علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی
4- استاد گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شهید صدوقی
5- مربی گروه فارماکوگنوزی، واحد علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی ، eghbali.tahereh@yahoo.com
چکیده:   (2987 مشاهده)
مقدمه: آنزیم‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز در مجاری گوارشی نقش مهمی در فرآیند تبدیل پلی‌ساکاریدها به گلوکز ایفا می‌کنند. مهار فعالیت این دو آنزیم یکی از روش‌های پیشگیری از افزایش گلوکز خون بعد از غذا، در بیماران دیابتی می‌باشد. هدف: در این مطالعه تأثیر عصاره‌های مختلف ژل برگ گیاه صبر زرد (Aloe vera L.)، بر مهار آنزیم‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز در محیط برون‌تنی بررسی شد. روش بررسی: از پودر ژل برگ صبرزرد توسط حلال‌های هگزان، کلروفرم، اتیل استات و متانول فراکسیون‌های مختلف تهیه شد. اثر بازدارندگی عصاره‌های به دست آمده بر فعالیت آنزیم‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز بررسی شد. در این آزمایش، غلظتی از هر عصاره که برای مهار 50 درصد از فعالیت آنزیم‌ها مورد نیاز است (IC50) به دست آمد و با مقدار مورد نیاز از آکاربوز، به عنوان کنترل مثبت مقایسه شد. نتایج: نتایج این تحقیق نشان داد که درصد مهارکنندگی عصاره متانولی تام ژل گیاه صبرزرد بر فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز در مقایسه با دیگر فراکسیون‌ها به صورت معنی‌داری بیشتر، ولی در مقایسه با آکاربوز کمتر بود. درصد مهاری عصاره متانولی ‌و فراکسیون‌های اتیل استاتی و متانولی بر فعالیت آنزیم آلفا گلوکوزیداز در مقایسه با دیگر فراکسیون‌ها و همچنین در مقایسه با آکاربوز به صورت معنی‌داری بیشتر بود. نتیجه‌گیری: عصاره تام متانولی ژل برگ گیاه صبرزرد اثر مهاری قوی‌تری روی آنزیم‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز در مقایسه با فراکسیون‌های هگزانی، کلروفرمی، اتیل استاتی و متانولی داشت.
واژه‌های کلیدی: صبرزرد، آلفا آمیلاز، آلفا گلوکوزیداز، دیابت، مهار آنزیم
متن کامل [PDF 303 kb]   (741 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماكوگنوزي
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۸ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۸ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fallah Huseini H, Asghari B, Asgarpanah J, Babai Zarch A, Eghbali Zarch T. Effect of Polar and Nom-polar Aloe vera L. Leaf Extracts on α-amylase and α-Glucosidases Inhibitory Activity In vitro. JMP. 2013; 4 (48) :160-169
URL: http://jmp.ir/article-1-70-fa.html
فلاح‌حسینی حسن، اصغری بهور، عسگرپناه ژینوس، بابایی زارچ علی، اقبالی زارچ طاهره. بررسی اثر عصاره‌های قطبی و غیرقطبی ژل برگ گیاه صبرزرد (Aloe vera L.)، بر فعالیت آنزیم‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز در محیط برون‌تنی. فصلنامه گياهان دارويي. 1392; 4 (48) :160-169

URL: http://jmp.ir/article-1-70-fa.html

دوره 4، شماره 48 - ( 9-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.049 seconds with 798 queries by yektaweb 3461