Moosavy M, Mahmoudi R, Davudi S, Shavisi N. Antimicrobial Efficacy of
Mentha spicata Essential Oil and Nisin in Combination on
Listeria monocytogenes. J. Med. Plants 2013; 12 (48) :104-116
URL:
http://jmp.ir/article-1-65-fa.html
موسوی میرحسن، محمودی رزاق، داودی سمیرا، شاویسی نسیم. اثر ضدمیکروبی اسانس نعناع و نایسین به صورت ترکیبی بر روی لیستریا مونوسیتوژنز. فصلنامه گياهان دارویی. 1392; 12 (48) :104-116
URL: http://jmp.ir/article-1-65-fa.html
1- گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز ، moosavymh@gmail.com
2- گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز
چکیده: (9541 مشاهده)
مقدمه: استفاده از ترکیبات طبیعی که خواص ضدمیکروبی دارند، روش جایگزین مناسبی به منظور کنترل میکروارگانیسمهای انتقال یافته از مواد غذایی مانند لیستریا مونوسیتوژنز میباشد. از این ترکیبات میتوان به اسانسهای گیاهی اشاره کرد. یکی از مهمترین این اسانسها، اسانس نعناع بوده که در طب پزشکی و نیز به عنوان ماده نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی کاربرد زیادی دارد. نایسین نیز معروفترین پپتید ضدمیکروبی است که بر روی طیف وسیعی از باکتریها تأثیر میگذارد و به صورت گسترده در مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد. هدف: بررسی خواص ضدمیکروبی اسانس نعناع و نایسین در حالت ترکیبی بر روی لیستریا مونوسیتوژنز در سه دما (4، 9 و 14 درجه سانتیگراد)، سه pH(5، 6 و 7) و چهار غلظت نمک (0، 1، 2 و 4 درصد) هدف این مطالعه بود. روش بررسی: توصیفی نتایج: پس از آنالیز اسانس 18 ترکیب مختلف در آن شناسایی شد که مهمترین آنها کاروون (76/78 درصد)، لیمونن (5/11 درصد) و منتون (01/1 درصد) بود. حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس نعناع و نایسین به ترتیب μl/ml 160 و IU/ml 320 تعیین شد. بیشترین اثر مهارکنندگی اسانس نعناع و نایسین تحت شرایط اسیدی، دمای بالای گرمخانهگذاری و غلظتهای بالای نمک مشاهده شد. نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان میدهد که در تمامی غلظتهای مورد مطالعه، اثر ترکیبی آنها منجر به کاهش معنیدار تعداد باکتری میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1392/1/28 | پذیرش: 1392/5/23 | انتشار: 1392/9/30