[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 48 - ( 9-1392 ) ::
جلد 4 شماره 48 صفحات 104-116 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ضدمیکروبی اسانس نعناع و نایسین به صورت ترکیبی بر روی لیستریا مونوسیتوژنز
میرحسن موسوی *1، رزاق محمودی2، سمیرا داودی3، نسیم شاویسی3
1- استاديار گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز ، moosavymh@gmail.com
2- استاديار گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز
3- دانش‌آموخته دکتری حرفه‌ای دامپزشکی گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز
چکیده:   (2809 مشاهده)
مقدمه: استفاده از ترکیبات طبیعی که خواص ضدمیکروبی دارند، روش جایگزین مناسبی به منظور کنترل میکروارگانیسم‌های انتقال یافته از مواد غذایی مانند لیستریا مونوسیتوژنز می‌باشد. از این ترکیبات می‌توان به اسانس‌های گیاهی اشاره کرد. یکی از مهم‌ترین این اسانس‌ها، اسانس نعناع بوده که در طب پزشکی و نیز به عنوان ماده نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی کاربرد زیادی دارد. نایسین نیز معروف‌ترین پپتید ضدمیکروبی است که بر روی طیف وسیعی از باکتری‌ها تأثیر می‌گذارد و به صورت گسترده در مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. هدف: بررسی خواص ضدمیکروبی اسانس نعناع و نایسین در حالت ترکیبی بر روی لیستریا مونوسیتوژنز در سه دما (4، 9 و 14 درجه سانتی‌گراد)، سه pH(5، 6 و 7) و چهار غلظت نمک (0، 1، 2 و 4 درصد) هدف این مطالعه بود. روش بررسی: توصیفی نتایج: پس از آنالیز اسانس 18 ترکیب مختلف در آن شناسایی شد که مهم‌ترین آنها کاروون (76/78 درصد)، لیمونن (5/11 درصد) و منتون (01/1 درصد) بود. حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس نعناع و نایسین به ترتیب μl/ml 160 و IU/ml 320 تعیین شد. بیشترین اثر مهارکنندگی اسانس نعناع و نایسین تحت شرایط اسیدی، دمای بالای گرمخانه‌گذاری و غلظت‌های بالای نمک مشاهده شد. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که در تمامی غلظت‌های مورد مطالعه، اثر ترکیبی آنها منجر به کاهش معنی‌دار تعداد باکتری می‌شود.
واژه‌های کلیدی: اثرات ترکیبی، اسانس نعناع، لیستریا مونوسیتوژنز، نایسین
متن کامل [PDF 225 kb]   (1110 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت مواد غذايي و آبزيان
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۸ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۸ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moosavy M, Mahmoudi R, Davudi S, Shavisi N. Antimicrobial Efficacy of Mentha spicata Essential Oil and Nisin in Combination on Listeria monocytogenes. JMP. 2013; 4 (48) :104-116
URL: http://jmp.ir/article-1-65-fa.html
موسوی میرحسن، محمودی رزاق، داودی سمیرا، شاویسی نسیم. اثر ضدمیکروبی اسانس نعناع و نایسین به صورت ترکیبی بر روی لیستریا مونوسیتوژنز . فصلنامه گياهان دارويي. 1392; 4 (48) :104-116

URL: http://jmp.ir/article-1-65-fa.html

دوره 4، شماره 48 - ( 9-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.049 seconds with 800 queries by yektaweb 3509