مقدمه: در طول تاریخ بشریت بسیاری از بیماریهای عفونی با گیاهان دارویی درمان شدهاند به طوریکه امروزه در بسیاری از کشورهای در حال توسعه داروهای گیاهی نقش اصلی را در درمانهای اولیه ایفا میکنند و در بسیاری از کشورها گیاهان به عنوان منبع منحصر به فردی در تهیه داروها محسوب میشوند.
هدف: تجزیه و شناسایی مواد موجود در اسانس و بررسی اثرات ضدمیکروبی آن، که در صورت داشتن اثرات مطلوب بعد از بررسیهای تکمیلی بتوان از آن فرمهای دارویی تهیه نمود.
روش بررسی: گیاه Peucedanum ruthenicum M. Bieb از ناحیه کلاردشت در مردادماه سال 1383 بعد از زمان گلدهی و قبل از زمان میوهدهی جمعآوری شده و بعد از خشک شدن در سایه، برگ آن آسیاب و با روش تقطیر با آب اسانسگیری شد. اسانس به دست آمده پس از آبگیری بر روی سولفات سدیم انیدر، با متد GC/MS و GC آنالیز شد . اثرات ضدمیکروبی این اسانس برروی چند میکروب گرم مثبت و گرم منفی (استافیلوکوکوس اورئوس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، باسیلوس سرئوس، ایشریشیا کولی ، سودموناس آئروجینوزا، سالمونلا تیفی) با روشهای Disk-diffusion و Agar-dilution مطالعه شد .
نتایج: تعداد 17 ترکیب (100 درصد مواد) از اسانس گیاه شناسایی شد. نتایج به دست آمده نشان میدهد که ترکیب اصلی شناسایی شده، تیمول (79/57 درصد) است. یافتههای آزمایش آنتیباکتریال نشان دادند که این اسانس اثر ضدمیکروبی خوبی روی میکروبهای گرم مثبت و گرم منفی دارد
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |