[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: جلد 1 - ويژه نامه شماره 3 (گياهان با اثر ضدميكروبي) به زبان فارسي ::
جلد 1 - ويژه نامه شماره 3 (گياهان با اثر ضدميكروبي) به زبان فارسي صفحات 33-38 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اجزای تشکیل‌دهنده و اثرات ضدمیکروبی اسانس حاصل از برگ گیاه Peucedanum ruthenicum (M. Bieb.) Rochel جمع‌آوری شده از کلاردشت
سیدحمیدرضا علوی1، نرگس یاسا* 2، محمدرضا فاضلی3، فاطمه فولادی4، لادن سلیمی5، یوسف اجنی6
1- گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، yasa@sina.tums.ac.ir
3- گروه کنترل غذا و دارو، دانشکده داروسازی ، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- دانشکده داروسازی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
5- دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
6- گروه کشت و توسعه، پژوهشکده گیاهان دارویی، جهاددانشگاهی
چکیده:   (4989 مشاهده)

  مقدمه: در طول تاریخ بشریت بسیاری از بیماری‌های عفونی با گیاهان دارویی درمان شده‌اند به طوری‌که امروزه در بسیاری از کشورهای در حال توسعه داروهای گیاهی نقش اصلی را در درمان‌های اولیه ایفا می‌کنند و در بسیاری از کشورها گیاهان به عنوان منبع منحصر به فردی در تهیه داروها محسوب می‌شوند.

  هدف: تجزیه و شناسایی مواد موجود در اسانس و بررسی اثرات ضدمیکروبی آن، که در صورت داشتن اثرات مطلوب بعد از بررسی‌های تکمیلی بتوان از آن فرم‌های دارویی تهیه نمود.

  روش بررسی: گیاه Peucedanum ruthenicum M. Bieb از ناحیه کلاردشت در مردادماه سال 1383 بعد از زمان گل‌دهی و قبل از زمان میوه‌دهی جمع‌آوری شده و بعد از خشک شدن در سایه، برگ آن آسیاب و با روش تقطیر با آب اسانس‌گیری شد. اسانس به دست آمده پس از آب‌گیری بر روی سولفات سدیم انیدر، با متد GC/MS و GC آنالیز شد . اثرات ضدمیکروبی این اسانس برروی چند میکروب گرم مثبت و گرم منفی (استافیلوکوکوس اورئوس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، باسیلوس سرئوس، ایشریشیا کولی ، سودموناس آئروجینوزا، سالمونلا تیفی) با روش‌های Disk-diffusion و Agar-dilution مطالعه شد .

  نتایج: تعداد 17 ترکیب (100 درصد مواد) از اسانس گیاه شناسایی شد. نتایج به دست آمده نشان می‌دهد که ترکیب اصلی شناسایی شده، تیمول (79/57 درصد) است. یافته‌های آزمایش آنتی‌باکتریال نشان دادند که این اسانس اثر ضدمیکروبی خوبی روی میکروب‌های گرم مثبت و گرم منفی دارد

نتیجه‌گیری: قطر هاله بازداری و میزان MIC آن در مقایسه با آنتی بیوتیک نئومایسین نتایج قابل توجهی را نشان می‌دهد از جمله میزان MIC آن برای باکتری‌های استاف اپیدرمیدیس، استاف اورئوس، ایشریشیا کولی و سالمونلا تیفی تقریباً معادل با نئومایسین است.
واژه‌های کلیدی: Peucedanum ruthenicum M.Bieb، چتریان، اسانس، اثرات ضدباکتریایی
متن کامل [PDF 310 kb]   (973 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماكوگنوزي
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۳ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۳ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alavi S, Yassa N, Fazeli M, Fouladi F, Salimi L, Ajani Y. The Chemical Constituents and Antibacterial Activity of Essential Oil of Peucedanum ruthenicum (M. Bieb.) Rochel (Umbelliferae) leaf.. JMP. 2007; 1 (S3) :33-38
URL: http://jmp.ir/article-1-577-fa.html

علوی سیدحمیدرضا، یاسا نرگس، فاضلی محمدرضا، فولادی فاطمه، سلیمی لادن، اجنی یوسف. بررسی اجزای تشکیل‌دهنده و اثرات ضدمیکروبی اسانس حاصل از برگ گیاه Peucedanum ruthenicum (M. Bieb.) Rochel جمع‌آوری شده از کلاردشت. فصلنامه گياهان دارويي. 1385; 1 (S3) :33-38

URL: http://jmp.ir/article-1-577-fa.html



جلد 1 - ويژه نامه شماره 3 (گياهان با اثر ضدميكروبي) به زبان فارسي برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3767