[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 29 - ( 12-1387 ) ::
جلد 4 شماره 29 صفحات 100-106 برگشت به فهرست نسخه ها
خالص‌سازی ترکیبات فراکشن ایمونومدولاتور سیر با استفاده از HPLC
طوبی غضنفری* 1، رویا یارایی2، احمد آسوده3، طیبه رجبیان4، مژگان کاردر5، زهیر محمد حسن6، حسین نادری‌منش7، سفیه صوفیان8، داود جمالی9
1- دانشیار دانشیار، گروه ایمونولوژی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، گروه تحقیقاتی تنظیم پاسخ‌های ایمنی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد ، Amiri_h_lu@yahoo.com
2- دانشیار دانشیار، گروه ایمونولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد
3- استادیار استادیار، گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مشهد
4- استادیار استادیار، گروه زیست‌شناسی، دانشگده علوم پایه، دانشگاه شاهد
5- پژوهشگر پژوهشگر، گروه تحقیقاتی ایمونولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد
6- استاد استاد، گروه ایمونولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس
7- دانشیار دانشیار، گروه بیوشیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه تربیت مدرس
8- دانشجوی دکترای دانشجوی دکترای، گروه بیوشیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه تربیت مدرس
9- کارشناس کارشناس، گروه ایمونولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد
چکیده:   (3466 مشاهده)
مقدمه: خواص دارویی گوناگونی برای سیر و ترکیبات جداشده از آن گزارش شده است. مطالعات ما و سایرین نشان‌دهنده تاثیر سیر بر پاسخ‌های سیستم ایمنی است. در مطالعات قبلی نشان داده شد که خواص ایمونومدولاتوری سیر مربوط به ماده موثره‌ای است که در فراکشن R10 جدا شده است. هدف: در این تحقیق به هدف خالص‌سازی ترکیبات فراکشن ایمونومدولاتور مورد نظر از تخلیص به روشHPLC استفاده شده است. روش بررسی: عصاره خام آبی سیر همدان تهیه شد. به منظور جداسازی پروتئین‌های بین10 الی 50 کیلو دالتون از اولترافیلترسیون استفاده شد. اجزای فراکشن R10جمع‌آوری شده به کمک کروماتوگرافی فاز معکوس HPLC روی ستون سمی- پرپاراتیو (cm 25 × 1) 10TPV 208 Vydac که یک ستون فاز معکوس C8 است، از یکدیگر جداسازی شدند. برای تخمین اندازه پروتئین‌های جدا شده با RP-HPLC از روش تریسین SDS-PAGE استفاده شد. برای رنگ‌آمیزی از محلول کوماسی بلو R250 و برای نمونه‌های کم که با رنگ‌آمیزی با کوماسی بلو مشخص نمی‌شوند، از رنگ‌آمیزی نیترات نقره استفاده شد. نتایج: با استفاده از ستون HPLC فاز معکوس C8 در شیب 25/0 درصد (دقیقه /حلال B) و سرعت 1 میلی‌لیتر بر دقیقه در مدت 60 دقیقه، تعداد 6 فراکشن عمده با نام‌های 1- الی 6 جمع‌آوری شدند. از این میان فراکشن‌های 0 و 1 و 3 باندهایی را در محدوده 12 کیلو دالتون نشان دادند و برای بررسی‌های بعدی نگهداری شدند. نتیجه‌گیری: با کمک سیستم اولترفیلتراسیون می‌توان به سرعت به ترکیبات پروتئینی با وزن بین 10 الی 15 کیلو دالتون دست یافت. با استفاده از کروماتوگرافی فاز معکوس C8 اجزای این فراکشن به راحتی از هم جدا می‌شوند. سه فراکشن در محدوده وزن مولکولی 12KD به دست می‌آیند. بررسی‌های بیشتر جهت ارزیابی خواص ایمونومدولاتوری ترکیبات جداشده با استفاده از آزمون‌های بیولوژیک ضروری است.
واژه‌های کلیدی: سیر، فراکشن ایمونومدولاتور، تخلیص، HPLC
متن کامل [PDF 330 kb]   (750 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گياهان دارويي
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۱۷ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۱۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghazanfari T, Yaraee R, Asoode A, Rajabian T, Kardar M, Hassan Z, et al . Purification of Immunomodulator Fraction Components of Garlic (R10) by HPLC. JMP. 2009; 4 (29) :100-106
URL: http://jmp.ir/article-1-391-fa.html

غضنفری طوبی، یارایی رویا، آسوده احمد، رجبیان طیبه، کاردر مژگان، حسن زهیر محمد، و همکاران.. خالص‌سازی ترکیبات فراکشن ایمونومدولاتور سیر با استفاده از HPLC. فصلنامه گياهان دارويي. 1387; 4 (29) :100-106

URL: http://jmp.ir/article-1-391-fa.html



دوره 4، شماره 29 - ( 12-1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3742