سال 22، شماره 88 - ( 12-1402 )                   سال 22 شماره 88 صفحات 48-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebrahimnezhad Z, Mahdinezhad N, Beyzaei H, Dehghani M, Dolatyari A. Antimicrobial and antioxidant activities of essential oils from seven species of Amaryllidaceae and Brassicaceae. J. Med. Plants 2024; 22 (88) :36-48
URL: http://jmp.ir/article-1-3625-fa.html
ابراهیم نژاد زهرا، مهدی‌نژاد نفیسه، بیضائی حمید، دهقانی مهدی، دولتیاری علیرضا. فعالیت‌ های ضدمیکروبی و آنتی‌ اکسیدانی اسانس‌ هایی از هفت گونه نرگسیان و شب بویان. فصلنامه گياهان دارویی. 1402; 22 (88) :36-48

URL: http://jmp.ir/article-1-3625-fa.html


1- گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
2- گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه زابل، زابل، ایران ، hbeyzaei@yahoo.com
3- گروه زیست، دانشکده علوم، دانشگاه زابل، زابل، ایران
4- بانک گیاهی، مرکز منابع زیستی ایران، مجتمع تحقیقاتی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
چکیده:   (747 مشاهده)
مقدمه: اسانس‌ها در طول تاریخ جهت مصارف مختلفی مورد استفاده قرار گرفته‌اند. این مواد معطر در طب جایگزین، رایحه درمانی و محصولات مراقبت شخصی به طور فزایندهای محبوب شده‌اند. هدف: در این مطالعه، اسانس‌هایی از اندام‌های هوایی چهار گونه Allium و سه گونه Brassicaceae شامل garcinii Fortuynia ، verna Draba و arvense Thlaspi از نظر خواص آنتی‌اکسیدانی، ضدباکتریایی و ضدقارچی مورد ارزیابی قرار گرفتند. روش بررسی: خواص مهارکنندگی رادیکالی با استفاده از آزمون DPPH مورد آزمایش قرار گرفت. فعالیت ضدمیکروبی اسانس‌ها علیه نه عامل بیماریزای استاندارد: سه باکتری گرم-مثبت شامل استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، استرپتوکوکوس پیوژنز، سه باکتری گرم-منفی شامل اشریشیا کلی، سودوموناس آئروژینوزا، سالمونلا انتریکا زیر گونه انتریکا و دو قارچ آسپرژیلوس فومیگاتوس، فوساریوم اکسی پروم و همچنین مخمر کاندیدا آلبیکنس مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: مقادیر IC50 سنجش آنتی‌اکسیدانی در گستره 124/66 تا 155/04 میکروگرم بر میلی‌لیتر بودند. zagricum Allium با IC50 124/66 میکروگرم بر میلی‌لیتر بهترین اثرات آنتی‌اکسیدانی را در برابر ویتامین E استاندارد (با IC50 10/40 میکروگرم بر میلی‌لیتر) نشان داد. به همین ترتیب، مقادیر MIC 200-400 میکروگرم بر میلی‌لیتر به عنوان بهترین اثرات ضدمیکروبی از میوه‌های Fortuynia garcinii-زاهدان کسب گردید، درحالیکه از مقادیر MIC ثبت شده برای کنترل‌های مثبت (16-0/06 برای آمیکاسین و 256-32 برای کلوتریمازول) بالاتر بودند. به‌ترتیب بهترین اثر آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی را نشان دادند. نتیجه‌گیری: اسانس‌های مستخرج از zagricum Allium و garcinii Fortuynia را می‌توان در درمان بیماری‌های عفونی و مرتبط با استرس اکسایشی تجویز کرد.
متن کامل [PDF 809 kb]   (280 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: گياهان دارویی
دریافت: 1402/12/3 | پذیرش: 1403/3/1 | انتشار: 1402/12/13

فهرست منابع
1. P, Salami R, Kouhi S, Kordi M, Asgari Lajayer B, Hadian J and Astatkie T. Applications of essential oils and plant extracts in different industries. Molecules 2022; 27(24): 8999. [DOI:10.3390/molecules27248999]
2. Tisserand R and Young R. Essential oil safety: a guide for health care professionals. Amsterdam: Elsevier Health Sciences; 2nd Ed. 2013.
3. Dreger M and Wielgus K. Application of essential oils as natural cosmetic preservatives. Herba Pol. 2013; 59(4): 142-156. [DOI:10.2478/hepo-2013-0030]
4. Olujimi OO, Fatoki OS, Odendaal JP and Okonkwo JO. Endocrine disrupting chemicals (phenol and phthalates) in the South African environment: a need for more monitoring. Water SA 2010; 36(5): 671-682. [DOI:10.4314/wsa.v36i5.62001]
5. Carson PA. Hazardous chemicals handbook. Amsterdam: Elsevier; 2nd Ed. 2002. [DOI:10.1016/B978-075064888-2/50006-2]
6. Vergis J, Gokulakrishnan P, Agarwal RK and Kumar A. Essential oils as natural food antimicrobial agents: a review. Crit. Rev. Food Sci. Nutr. 2015; 55(10): 1320-1323. [DOI:10.1080/10408398.2012.692127]
7. Bhavaniramya S, Vishnupriya S, Al-Aboody MS, Vijayakumar R and Baskaran D. Role of essential oils in food safety: Antimicrobial and antioxidant applications. Grain Oil Sci. Technol. 2019; 2(2): 49-55. [DOI:10.1016/j.gaost.2019.03.001]
8. Block E. Garlic other alliums. Cambridge: RSC publishing; 2010.
9. Li Q-Q, Zhou S-D, He X-J, Yu Y, Zhang Y-C and Wei X-Q. Phylogeny and biogeography of Allium (Amaryllidaceae: Allieae) based on nuclear ribosomal internal transcribed spacer and chloroplast rps16 sequences, focusing on the inclusion of species endemic to China. Ann. Bot. 2010; 106(5): 709-733. [DOI:10.1093/aob/mcq177]
10. Dolatyari A, Moazzeni H and Fritsch RM. Karyological studies of Iranian Allium (Amaryllidaceae) species with a focus on sect. Acanthoprason. 2. Meiotic chromosomes. Plant Biosyst. 2023; 157(4): 821-834. [DOI:10.1080/11263504.2023.2200779]
11. Dolatyari A, Saeidi Mehrvarz S, Shahzadeh Fazeli SA, Naghavi MR and Fritsch RM. Karyological studies of Iranian Allium L. (Amaryllidaceae) species with focus on sect. Acanthoprason. 1. Mitotic chromosomes. Plant Syst. Evol. 2018; 304(5): 583-606. [DOI:10.1007/s00606-017-1489-5]
12. Ye C-L, Dai D-H and Hu W-L. Antimicrobial and antioxidant activities of the essential oil from onion (Allium cepa L.). Food Control 2013; 30(1): 48-53. [DOI:10.1016/j.foodcont.2012.07.033]
13. Li M, Zhao X and Xu M. Chemical composition, antimicrobial and antioxidant activity of essential oil from Allium tenuissimum L. flowers. Foods 2022; 11(23): 3876. [DOI:10.3390/foods11233876]
14. Yasin G, Jasim SA, Mahmudiono T, Al-Shawi SG, Shichiyakh RA, Shoukat S, Kadhim AJ, Iswanto AH, Saleh MM and Fenjan M. Investigating the effect of garlic (Allium sativum) essential oil on foodborne pathogenic microorganisms. Food Sci. Technol. 2022; 42: 1-6. [DOI:10.1590/fst.03822]
15. Hedge IC and Rechinger KH. Cruciferae. In: Rechinger KH. Flora Iranica. Graz: Akademische Druck- u. Verlagsanstalt; 1968: 372-408.
16. Beyzaei H, Khosravi Z, Aryan R and Ghasemi B. A green one-pot synthesis of 3(5)-substituted 1,2,4-triazol-5(3)-amines as potential antimicrobial agents. J. Iran. Chem. Soc. 2019; 16(12): 2565-2573. [DOI:10.1007/s13738-019-01714-2]
17. Ebrahimnezhad Z, Dehghani M and Beyzaei H. Assessment of phenolic and flavonoid contents, antioxidant properties, and antimicrobial activities of Stocksia brahuica Benth. Int. J. Basic Sci. Med. 2022; 7(1): 34-40. [DOI:10.34172/ijbsm.2022.07]
18. Beyzaei H, Kamali Deljoo M, Aryan R, Ghasemi B, Zahedi MM and Moghaddam-Manesh MR. Green multicomponent synthesis, antimicrobial and antioxidant evaluation of novel 5-amino-isoxazole-4-carbonitriles. Chem. Cent. J. 2018; 12(1): 1-8. [DOI:10.1186/s13065-018-0488-0]
19. Sadat-Hosseini M, Farajpour M, Boroomand N and Solaimani-Sardou F. Ethnopharmacological studies of indigenous medicinal plants in the south of Kerman, Iran. J. Ethnopharmacol. 2017; 199: 194-204. [DOI:10.1016/j.jep.2017.02.006]
20. Ullah I, Iqbal T, Ullah F, Aslam MM, Mehmood S, Khan M, Rehman SU and Hussain M. Phytochemical screening, antimicrobial and antioxidant properties of Douepia tortuosa Camb., a crucifer endemic to Pakistan. Pak. J. Bot. 2024; 56(3). [DOI:10.30848/PJB2024-3(39)]
21. Zarei H, Fakheri BA, Naghavi MR and Mahdinezhad N. Phylogenetic relationships of Iranian Allium species using the matK (cpDNA gene) region. J. Plant Biotechnol. 2020; 47(1): 15-25. [DOI:10.5010/JPB.2020.47.1.015]
22. Thakur A, Singh S, Dulta K, Singh N, Ali B, Hafeez A, Vodnar DC and Marc RA. Nutritional evaluation, phytochemical makeup, antibacterial and antioxidant properties of wild plants utilized as food by the Gaddis-a tribal tribe in the Western Himalayas. Front. Agron. 2022; 4: 1010309. [DOI:10.3389/fagro.2022.1010309]
23. Barbu IA, Ciorîță A, Carpa R, Moț AC, Butiuc-Keul A and Pârvu M. Phytochemical characterization and antimicrobial activity of several Allium extracts. Molecules 2023; 28(10): 3980. [DOI:10.3390/molecules28103980]
24. Karunanidhi A, Ghaznavi-Rad E, Jeevajothi Nathan J, Abba Y, Belkum AV and Neela V. Allium stipitatum extract exhibits in vivo antibacterial activity against methicillin-resistant Staphylococcus aureus and accelerates burn wound healing in a full-thickness murine burn model. eCAM. 2017; 2017: 1914732. [DOI:10.1155/2017/1914732]
25. Ncube NS, Afolayan AJ and Okoh AI. Assessment techniques of antimicrobial properties of natural compounds of plant origin: current methods and future trends. Afr. J. Biotechnol. 2008; 7(12): 1797-1806. [DOI:10.5897/AJB07.613]
26. Hadacek F and Greger H. Testing of antifungal natural products: methodologies, comparability of results and assay choice. Phytochem. Anal. 2000; 11(3): 137-147. https://doi.org/10.1002/(SICI)1099-1565(200005/06)11:3<137::AID-PCA514>3.0.CO;2-I [DOI:10.1002/(SICI)1099-1565(200005/06)11:33.0.CO;2-I]
27. Satyal P, Craft JD, Dosoky NS and Setzer WN. The chemical compositions of the volatile oils of garlic (Allium sativum) and wild garlic (Allium vineale). Foods 2017; 6(8): 63. [DOI:10.3390/foods6080063]
28. Kyung KH. Antimicrobial activity of volatile sulfur compounds in foods. In: Qian MC, Fan X and Mahattanatawee K. Volatile Sulfur Compounds in Food. Washington: American Chemical Society; 2011: 323-338. [DOI:10.1021/bk-2011-1068.ch016]
29. Kim S, Kubec R and Musah RA. Antibacterial and antifungal activity of sulfur-containing compounds from Petiveria alliacea L. J. Ethnopharmacol. 2006; 104(1-2): 188-192. [DOI:10.1016/j.jep.2005.08.072]
30. Kim JW, Kim YS and Kyung KH. Inhibitory activity of essential oils of garlic and onion against bacteria and yeasts. J. Food Prot. 2004; 67(3): 499-504. [DOI:10.4315/0362-028X-67.3.499]
31. Kyung KH. Antimicrobial properties of Allium species. Curr. Opin. Biotechnol. 2012; 23(2): 142-147. [DOI:10.1016/j.copbio.2011.08.004]
32. Yetgin A, Canlı K and Altuner EM. Comparison of antimicrobial activity of Allium sativum cloves from China and Taşköprü, Turkey. Adv. Pharmacol. Pharmaceu. Sci. 2018; 2018: 9302840. [DOI:10.1155/2018/9302840]
33. Benkeblia N. Antimicrobial activity of essential oil extracts of various onions (Allium cepa) and garlic (Allium sativum). LWT-Food Sci. Technol. 2004; 37(2): 263-268. [DOI:10.1016/j.lwt.2003.09.001]
34. Rudrapal M, Khairnar SJ, Khan J, Dukhyil AB, Ansari MA, Alomary MN, Alshabrmi FM, Palai S, Deb PK and Devi R. Dietary polyphenols and their role in oxidative stress-induced human diseases: insights into protective effects, antioxidant potentials and mechanism(s) of action. Front. Pharmacol. 2022; 13: 806470. [DOI:10.3389/fphar.2022.806470]
35. Foroughi A, Pournaghi P, Zhaleh M, Zangeneh A, Zangeneh MM and Moradi R. Antibacterial activity and phytochemical screening of essential oil of Foeniculum vulgare. Int. J. Pharm. Clin. Res. 2016; 8(11): 1505-1509. [DOI:10.25258/ijcprr.v8i01.9082]
36. Swamy MK, Akhtar MS and Sinniah UR. Antimicrobial properties of plant essential oils against human pathogens and their mode of action: an updated review. Evid. Based Complement. Alternat. Med. 2016; 2016: 3012462. [DOI:10.1155/2016/3012462]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb