دوره 4، شماره 72 - ( 8-1398 )                   جلد 4 شماره 72 صفحات 255-263 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghorbanian B, Saberi Y, Azali Alamdari K, Shokrollahi F, Mohammadi H. The Effects of Portulaca Supplementation on Antioxidant Biomarkers and Oxidative Stress in non-Active Girls. J. Med. Plants. 2019; 4 (72) :255-263
URL: http://jmp.ir/article-1-2720-fa.html
قربانیان بهلول، صابری یوسف، آزالی علمداری کریم، شکراللهی فریبا، محمدی حکیمه. اثر یک دوره مصرف مکمل خرفه بر بیومارکرهای آنتی‌اکسیدانی و استرس اکسیداتیو در دختران غیرفعال. فصلنامه گياهان دارویی. 1398; 4 (72) :255-263

URL: http://jmp.ir/article-1-2720-fa.html


1- دانشیار فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران ، b.ghorbanian@azaruniv.ac.ir
2- دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
3- دانشیار فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران
4- کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران
چکیده:   (286 مشاهده)
مقدمه: استرس اکسیداتیو ناشی از عدم تعادل در وضعیت ردوکس بدن است که طی آن، افزایش رادیکال‌های درون سلولی منجر به آسیب‌های بافتی می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌ها مانع اکسید شدن اسید‌های چرب شده و از ایجاد سلول‌های فوم و پلاک آترواسکلروزی پیشگیری می‌کنند. خرفه که یکی از مکمل‌های خوراکی است به عنوان یک گیاه غنی از مواد آنتی‌اکسیدانی مطرح می‌باشد.
هدف: هدف این مطالعه بررسی تأثیر هشت هفته مکمل‌دهی خرفه بر بیومارکرهای آنتی‌اکسیدانی و استرس اکسیداتیو در دختران غیر‌فعال بود.
روش بررسی: پژوهش حاضر نیمه تجربی بوده و جامعه آماری آن دانشجویان دختر غیرفعال (اضافه وزن و چاق) دانشگاه شهید مدنی آذربایجان با دامنه سنی 2030 سال بود که از بین آنها 20 نفر به طور تصادفی ساده انتخاب و در دو گروه کنترل (10 نفر) و مکمل (10 نفر) قرار گرفتند. آزمودنی‌های گروه مکمل روزانه 1200 میلی‌گرم مکمل خرفه به مدت هشت هفته دریافت نمودند. برای تحلیل داده‌ها از آزمون تی همبسته و تی مستقل در سطح معناداری 5 صدم با استفاده از نرم‌افزار spss 20 استفاده شد.
نتایج: نتایج نشان داد در گروه مکمل مقادیر سرمی آنزیم سوپراکسیددیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام افزایش معناداری نسبت به حالت پیش‌آزمون داشتند (05/0>P اما مقدار مالون دی آلدئید کاهش داشته که این کاهش معنادار نبود (05/0P>).
نتیجه‌گیری: مکمل خرفه احتمالاً برای بهبود سلامت  قلب و عروق و جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی- عروقی و تقویت سیستم آنتی‌اکسیدانی افراد اضافه وزن و چاق روش مؤثری می‌باشد و پروکسیداسیون لیپیدی را که باعث تولید رادیکال‌های آزاد می‌شود، از بین می‌برد.
متن کامل [PDF 323 kb]   (99 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: ۱۳۹۷/۳/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۷/۷/۲۹ | انتشار: ۱۳۹۸/۸/۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb