سال 19، شماره 73 - ( زبان: انگلیسی 1398 )                   سال 19 شماره 73 صفحات 91-99 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khanavi M, Ara L, Khavassi N, Hajimehdipoor H. Capparis spinosa: a comparative study of raw and processed fruits. J. Med. Plants. 2020; 19 (73) :91-99
URL: http://jmp.ir/article-1-2637-fa.html
خانوی مهناز، آرا لیلا، خواصی نرجس، حاجی مهدی پور هما. کبر: مقایسه میوه‌های خام و تدبیر شده. فصلنامه گياهان دارویی. 1398; 19 (73) :91-99

URL: http://jmp.ir/article-1-2637-fa.html


1- گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- مرکز تحقیقات طب سنتی و مفردات پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
3- مرکز تحقیقات بیماری‌های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران
4- مرکز تحقیقات طب سنتی و مفردات پزشکی و گروه داروسازی سنتی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، hajimehd@sbmu.ac.ir
چکیده:   (168 مشاهده)
مقدمه: میوه گیاه کبر در کشورهای مختلف برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌ها مصرف می‌شود. این میوه‌ها معمولاً به صورت تدبیر شده با سرکه مورد استفاده قرار می‌گیرند. هدف: هدف از این مطالعه، بررسی اثر تدبیر با سرکه بر بعضی از ترکیبات میوه گیاه و نیز برخی خواص بیولوژیک آن بوده است. روش بررسی: میوه‌های گیاه به صورت ترشی با استفاده از سرکه انگوری آماده‌سازی شدند. میزان ترکیبات فنلی و آلکالوئیدهای تام نمونه‌های خام و تدبیر شده به ترتیب با استفاده از روش فولین سیوکالتو و تیتراسیون اندازه‌گیری شدند. مقدار ترکیبات روتین، کوئرستین و آلفاتوکوفرول با استفاده از HPLC تعیین شد. اثر سایتوتوکسیک دو نمونه توسط روش MTT ارزیابی شد. خواص آنتی‌اکسیدانی میوه‌های خام و مدبر با روش DPPH و FRAP تعیین شدند و فینگرپرینت آنها نیز با روش TLC تهیه شد. نتایج: نتایج نشان دادند که میزان ترکیبات فنلی تام، آلکالوئیدها و کوئرستین در میوه‌های مدبر کاهش یافته ولی میزان ماده روتین بدون تغییر باقی مانده بود. اثرات آنتی‌اکسیدانی میوه‌ها طی عمل تدبیر افزایش یافته بود. میوه‌های خام و مدبر فاقد اثر سایتوتوکسیک روی رده‌های سلولی MCF-7, HepG-2 و MDBK تا غلظت 100 میکروگرم در میلی‌لیتر بودند. فینگرپرینت دو نمونه نیز تفاوت‌های آشکاری را با یکدیگر نشان داد که نشان‌دهنده تغییر ترکیبات ناشی از عمل تدبیر است. نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد تدبیر با سرکه طعم بد گیاه ناشی از آلکالوئیدها را کاسته و اثرات آنتی‌اکسیدانی را افزایش می‌دهد. بنابراین میوه‌های مدبر می‌تواند انتخاب مناسبی در درمان بسیاری از بیماری‌ها مانند دیابت و هپاتیت با توجه به مصرف آن در طب سنتی باشد.
واژه‌های کلیدی: کبر، تدبیر، سرکه
متن کامل [PDF 505 kb]   (68 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: 1398/6/4 | پذیرش: 1398/7/15 | انتشار: 1399/3/17
* نشانی نویسنده مسئول: مرکز تحقیقات طب سنتی و مفردات پزشکی و گروه داروسازی سنتی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

فهرست منابع
1. Nabavi SF, Maggi F, Daglia M, Habtemariam S, Rastrelli L and Nabavi SM. Pharmacological Effects of Capparis spinosa L. Phytother Res. 2016; 30 (11): 1733-1744. [DOI:10.1002/ptr.5684]
2. Nabavi SF, Russo GL, Daglia M and Nabavi SM. Role of quercetin as an alternative for obesity treatment: you are what you eat! Food Chem. 2015; 179: 305-310. [DOI:10.1016/j.foodchem.2015.02.006]
3. Russo M, Russo GL, Daglia M, Kasi PD, Ravi S, Nabavi SF and Nabavi SM. Understanding genistein in cancer: the "good" and the "bad" effects: a review. Food Chem. 2016; 196: 589-600. [DOI:10.1016/j.foodchem.2015.09.085]
4. Bhattacharya S and Kumar A. Effect of Trasina®, an Ayurvedic herbal formulation, on experimental models of Alzheimer's disease and central cholinergic markers in rats. J. Altern. Complement. Med. 1997; 3 (4): 327-336. [DOI:10.1089/acm.1997.3.327]
5. Inocencio C, Rivera D, Concepción Obón M, Alcaraz F and Barreña JA. 2006. A systematic revision of Capparis section Capparis (Capparaceae) 1, 2. Ann. Mo. Bot. Gard. 2006; 93: 122-149. [DOI:10.3417/0026-6493(2006)93[122:ASROCS]2.0.CO;2]
6. Zhang H and Feei Ma Z. Phytochemical and pharmacological properties of Capparis spinosa as a medicinal plants. Nutrients 2018; 10(2):1-14. [DOI:10.3390/nu10020116]
7. Tlili N, Khaldi A, Triki S and Munné‐Bosch S. Phenolic compounds and vitamin antioxidants of caper (Capparis spinosa). Plant Foods Hum. Nutr. 2010; 65 (3): 260-265. [DOI:10.1007/s11130-010-0180-6]
8. Tlili N, Mejri H, Anouer F, Saadaoui E, Khaldi A and Nasri N. Phenolic profile and antioxidant activity of Capparis spinosa seeds harvested from different wild habitats. Ind. Crops Prod. 2015; 76: 930-935. [DOI:10.1016/j.indcrop.2015.07.040]
9. Romeo V, Ziino M, Giuffrida D, Condurso C and Verzera A. Flavour profile of capers (Capparis spinosa L.) from the Eolian Archipelago by HS‐SPME/GC-MS. Food Chem. 2007; 101 (3): 1272-1278. [DOI:10.1016/j.foodchem.2005.12.029]
10. Mishra P, Panda P, Chowdary K and Panigrahi S. Antidiabetic and antihyperlipidemic activity of Capparis spinosa extract. Int. J. Pharm. Sci. Rev. Res. 2012; 14 (1): 38-43.
11. Mishra S, Tomar P and Lakra N. Medicinal and food value of Capparis-a harsh terrain plant. Indian J. Trad. Knowledge 2007; 6 (1): 230-238.
12. Tesoriere L, Butera D, Gentile C and Livrea MA. Bioactive components of caper (Capparis spinose L.) from Sicily and antioxidant effects in a red meat simulated gastric digestion. J. Agric. Food Chem. 2007; 55 (21): 8465-8471. [DOI:10.1021/jf0714113]
13. Lam SK and Ng TB. A protein with antiproliferative, antifungal and HIV‐1 reverse transcriptase inhibitory activities from caper (Capparis spinosa) seeds. Phytomedicine 2009; 16 (5): 444-450. [DOI:10.1016/j.phymed.2008.09.006]
14. Aghel N, Rashidi I and Mombeini A. Hepatoprotective activity of Capparis spinosa root bark against CCl4 induced hepatic damage in mice. Iran. J. Pharm. Res. 2010; 6 (4): 285-290.
15. Gull T, Anwar F, Sultana B, Alcayde MAC and Nouman W. Capparis species: a potential source of bioactives and high‐value components: a review. Ind. Crops Prod. 2015; 67: 81-96. [DOI:10.1016/j.indcrop.2014.12.059]
16. Pérez Pulido R, Ben Omar N, Abriouel H, López RL, Cañamero M and Gálvez A. Microbiological study of lactic acid fermentation of caper berries by molecular and culture‐dependent methods. Appl. Environ. Microbiol. 2005; 71 (12): 7872-7879. [DOI:10.1128/AEM.71.12.7872-7879.2005]
17. Aghili Khorasani Shirazi SMH. Makhzan al-Adviyeh. Tehran: Iranian Teb. 2017, p. 594.
18. Fahimi S, Abdollahi M, Mortazavi SA, Hajimehdipoor H, Abdolghaffari AH, Rezvanfar MA. Wound healing activity of a traditionally used poly herbal product in a burn wound model in rats. Iran. Red Cres. Med. J. 2015; 17 (9): 1-8. [DOI:10.5812/ircmj.19960]
19. Patel V, Sharma V and Patidar A. Quantitative analysis of rutin and querceetin in Capparis spinosa and Brassica oleraceae by HPLC. Int. J. Pharm. Life Sci. 2014; 5 (8): 3720-3724.
20. Iranian Herbal Pharmacopoeia Committee. Iranian Herbal Pharmacopoeia. Tehran: Ministry of Health. 2002, pp. 227-228.
21. Hajimehdipoor H. Ara L, Moazzeni H and Esmaeili S. Evaluating the antioxidant and acetylcholinesterase inhibitory activities of some plants from Kohgiluyeh va Boyerahmad province, Iran. Res. J. Pharmacogn. 2016; 3 (4): 1-7.
22. Kahkeshani N, Razzaghirad Y, Ostad SN, Hadjiakhoondi A, Shams Ardekani MR, Hajimehdipoor H, Attar H, Samadi S, Jovel E and Khanavi M. Cytotoxic, acetylcholinesterase inhibitor and antioxidant acivity of Nepeta menthoides Boiss. & Buhse essential oil. J. Essent. Oil Bearing. Pl. 2014; 17 (4): 544-552. [DOI:10.1080/0972060X.2014.929040]
23. Moeinifard M, Hassan ZM, Fallahian F, Hamzeloo-Moghadam M and Taghikhani M. Britannin induces apoptosis through AKT-FOXO1 pathway in human pancreatic cancer cells. Biomed. Pharmacother. 2017; 94: 1101-1110. [DOI:10.1016/j.biopha.2017.08.025]
24. Hamzeloo Moghadam M, Firouzi J, Saeidnia S, Hajimehdipoor H, Jamili Sh, Rustaiyan A and Gohari AR. A cytotoxic hydroperoxy sterol from the brown alga, Nizamuddinia zanardinii. DARU J. Pharm. Sci. 2013; 21: 24-28. [DOI:10.1186/2008-2231-21-24]
25. Moghaddasian B, Eradatmand Asli D and Alaghemand A. Quantitative analysis of quercetin in different parts of Capparis spinosa by HPLC. Annals Biol. Res. 2012; 3 (12): 5775-5778.
26. Matthaus B and Ozcan M. Glucosinolates and fatty acid, sterol, and tocopherol composition of seed oils from Capparis spinosa var. spinosa and Capparis ovata Desf. var. canescens (Coss.) Heywood. J. Agric. Food Chem. 2005; 53 (18): 7136-7141. [DOI:10.1021/jf051019u]
27. Al-Daraji MNJ. A study of the inhibitory effect of the capar, Capparis spinosa L. aqueous crude leaf extract on the HEP-2 and HELA cancer cell line. Iraqi J. Des. Stud. 2010; 2 (1): 67-73.
28. Luecha P, Umehara K, Miyase T and Noguchi H. Antiestrogenic constituents of the Thai medicinal plants Capparis flavicans and Vitex glabrata. J. Nat. Prod. 2009; 72 (11): 1954-1959. [DOI:10.1021/np9006298]
29. Al-Asady AAB, Khalil KH and Barwari SSM. Cytotoxic and cytogenetics effects of aqueous, methanolic and secondary metabolites extracts of Capparis spinosa tumor cell lines in vitro. Jordan J. Biol. Sci. 2012; 5 (1): 15-30.
30. Cottica SM, Morais DR, Rotta EM, Sargi SC, Silva FLN, Sawaya ACHF, Eberlin MN and Visentainer JV. Effects of Grape Processing on Antioxidant Capacity and ESI-MS Fingerprints of Grape Products. J. Food Sci. Eng. 2013; 3: 341-348.
31. Budak HB and Guzel-Seydim ZB. Antioxidant activity and phenolic content of wine vinegars produced by two different techniques. J. Sci. Food Agric. 2010; 90 (12): 2021-2026. [DOI:10.1002/jsfa.4047]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb