[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 70 - ( 4-1398 ) ::
جلد 2 شماره 70 صفحات 110-121 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اپیدمیولوژیک موارد مسمومیت با گیاهان و قارچ‌ها در بیماران بستری بیمارستان لقمان حکیم تهران طی سال‌های 92 – 1386
سپیده ستارزاد فتحی1، حسین حسنیان مقدم2، شاهین شادنیا3، نسیم زمانی4، میترا رحیمی*5
1- پزشک عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- دانشیار سم‌شناسی بالینی و مسمومیت‌ها، گروه سم‌شناسی بالینی و مسمومیت‌ها، دانشکده پزشکی، بیمارستان لقمان حکیم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
3- استاد سم‌شناسی بالینی و مسمومیت‌ها، گروه سم شناسی بالینی و مسمومیت‌ها، دانشکده پزشکی، بیمارستان لقمان حکیم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
4- استادیار سم‌شناسی بالینی و مسمومیت‌ها، گروه سم‌شناسی بالینی و مسمومیت‌ها، دانشکده پزشکی، بیمارستان لقمان حکیم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
5- استادیار سم‌شناسی بالینی و مسمومیت‌ها، گروه سم‌شناسی بالینی و مسمومیت‌ها، دانشکده پزشکی، بیمارستان لقمان حکیم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، mrahimi744@gmail.com
چکیده:   (374 مشاهده)
مقدمه: از آنجاکه در جوامع امروزی نه تنها نقش تغذیه‌ای گیاهان و قارچ‌ها بسیار پررنگ و اساسی است بلکه پایه اصلی بسیاری از داروها نیز گیاهان و فرآورده‌های گیاهی است، لذا یکی از مشکلات سم‌شناسان بالینی موارد مسمومیت با این فراورده‌ها می‌باشد.
هدف: هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان شیوع، علائم، عوارض، درمان‌های مؤثر، نوع ماده مصرف شده، علت مصرف، محل تهیه، پراکنش جنسیتی و سنی مسمومیت با گیاهان و قارچ‌ها در بیماران بستری بیمارستان لقمان حکیم تهران می‌باشد.
روش بررسی: این مطالعه به صورت گذشته‌نگر با تدوین پرسشنامه به بررسی بیماران بستری از آغاز سال 1386 تا پایان 1392 پرداخته است.
نتایج: از 103 مورد بررسی شده مسمومیت با گیاهان و قارچ‌ها، 1/64 درصد مرد و 9/35 درصد زن بوده‌اند. میانگین سنی بیماران ۱۹/۲۱ ± ۵۱/۳۰ سال به دست‌ آمد. شایع‌ترین ماده‌ی مصرف شده داتوره (34 درصد) بوده است. از سوی دیگر قارچ‌ها در 8/5 درصد موارد مسمومیت دیده شدند. بیشترین محل تهیه گیاهان و قارچ‌ها از عطاری‌ها گزارش شد (18/27 درصد). علت مصرف در درجه اول تصادفی و در درجه دوم ایجاد سرخوشی بوده است. چهار بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شدند و سه بیمار نیز نیاز به انتوباسیون داشتند. میانگین مدت زمان بستری بیماران ۲۸/۱ ± ۶۴/۱ روز به دست آمد.90 درصد درمان‌های انجام شده، حمایتی بودند و 7/75 درصد از بیماران بدون هیچ‌گونه عارضه بالینی بهبود پیدا نمودند.
نتیجه‌گیری: مسمومیت با گیاهان و قارچ‌ها از علل شایع مسمومیت و عمدتاً اتفاقی می‌باشند. در کودکان با الگوی مصرف اتفاقی و جوانان با الگوی سرخوشی بیشتر دیده می‌شود و عمدتاً با درمان‌های حمایتی و علامتی بهبود پیدا کرده‌اند.
واژه‌های کلیدی: درمان، قارچ‌های سمی، گیاهان سمی، مسمومیت
متن کامل [PDF 354 kb]   (112 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سم شناسي
دریافت: ۱۳۹۸/۴/۵ | پذیرش: ۱۳۹۸/۴/۵ | انتشار: ۱۳۹۸/۴/۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sattarzad Fathi S, Hassanian-Moghaddam H, Shadnia S, Zamani N, Rahimi M. Epidemiological Survey of Poisoning by Plants and Mushrooms in Loghman–e- Hakim Hospital of Tehran, Iran, 2007 – 2013. J. Med. Plants. 2019; 2 (70) :110-121
URL: http://jmp.ir/article-1-2567-fa.html

ستارزاد فتحی سپیده، حسنیان مقدم حسین، شادنیا شاهین، زمانی نسیم، رحیمی میترا. بررسی اپیدمیولوژیک موارد مسمومیت با گیاهان و قارچ‌ها در بیماران بستری بیمارستان لقمان حکیم تهران طی سال‌های 92 – 1386. فصلنامه گياهان دارويي. 1398; 2 (70) :110-121

URL: http://jmp.ir/article-1-2567-fa.html



دوره 2، شماره 70 - ( 4-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3991