[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 36 - ( 9-1389 ) ::
جلد 4 شماره 36 صفحات 136-144 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رفتار ویبریو پاراهمولیتیکوس (Vibrio parahaemolyticus) در ماهی شور
عباسعلی ساری1، افشین آخوندزاده‌بستی *2، نوردهر رکنی، حسینعلی ابراهیم‌زاده موسوی3، مهدی سلطانی3، حسن گندمی4، نسرین چوبکار5، علی خنجری1، سپیده عباس‌زاده1، و . .
1- 1- دستیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
2- 2- استاد، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران ، aakhond@ut.ac.ir
3- 3- استاد، گروه بهداشت و بیماری‌های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
4- 4- استادیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
5- 5- استادیار، گروه مهندسی شیلات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
چکیده:   (2915 مشاهده)
مقدمه: گیاه آویشن شیرازی از گیاهان دارویی در طب سنتی ایران بوده و بررسی اثرات ضد‌میکروبی آن در زمینه مواد غذایی بر روی باکتری‌های بیماری‌زای مهمی که از عوامل مسمومیت‌های غذایی رایج هستند، لازم و ضروری به نظر می‌رسد. هدف: این مطالعه به منظور ارزیابی اثر ضد‌میکروبی اسانس آویشن شیرازی بر باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس در ماهی کپور نقره‌ای شور (8 درصد نمک در بافت) صورت گرفت. روش بررسی: اثر غلظت‌های مختلف اسانس آویشن شیرازی (صفر، 045/0، 135/0، 405/0 و 810/0 درصد) بر روی ویبریو پاراهمولیتیکوس در دو درجه حرارت (15 و 25 درجه سانتی‌گراد) از طریق سنجش میزان رشد باکتری در فیله ماهی شور بررسی شد. نتایج: نتایج نشان می‌دهد که تاثیر غلظت‌های مختلف اسانس مذکور بر روی رشد ویبریو پاراهمولیتیکوس در دو دمای 15 و 25 درجه سانتی‌گراد نسبت به گروه کنترل معنی‌دار بوده است و تیمارهای مختلف هیچ‌گونه اختلاف معنی‌داری با هم نداشتند (05/0>p). نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که اسانس آویشن شیرازی دارای اثر بازدارندگی روی ویبریو پاراهمولیتیکوس بوده و می‌تواند به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در ماهی شور مورد توجه قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: آویشن شیرازی، اسانس گیاهی، ویبریوپاراهمولیتیکوس، ماهی شور
متن کامل [PDF 355 kb]   (894 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت و مواد غذايي
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۲۸ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۲۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sari A, Akhondzadeh Basti A, Rokni N, Ebrahimzadeh Mousavi H, Soltani M, Gandomi H, et al . Effect of Zataria multiflora Boiss. Essential oil on the Behavior of Vibrio parahaemolyticus in Salted Fish. JMP. 2010; 4 (36) :136-144
URL: http://jmp.ir/article-1-256-fa.html
ساری عباسعلی، آخوندزاده‌بستی افشین، رکنی نوردهر، ابراهیم‌زاده موسوی حسینعلی، سلطانی مهدی، گندمی حسن، و همکاران. و همکاران.. ارزیابی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رفتار ویبریو پاراهمولیتیکوس (Vibrio parahaemolyticus) در ماهی شور. فصلنامه گياهان دارويي. 1389; 4 (36) :136-144

URL: http://jmp.ir/article-1-256-fa.html

دوره 4، شماره 36 - ( 9-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.053 seconds with 813 queries by yektaweb 3461