دوره 4، شماره 72 و S12 - ( ويژه‌نامه ۱2- ضميمه پاييز 1398 )                   جلد 4 شماره 72 و S12 صفحات 133-142 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadifar M, Taghizadeh M, Abed A, Soltani A, Tamtaji O, Khamechian T, et al . Effect of Ziziphus jujuba Mill., Cichorium intybus L. and Silybum marianum (L.) Gaertn. Combination Extract on Non-alcoholic Fatty Liver Disease in Rats. J. Med. Plants. 2020; 4 (72) :133-142
URL: http://jmp.ir/article-1-2279-fa.html
محمدی فر مژگان، تقی زاده محسن، عابد علیرضا، سلطانی علی، تمتاجی امیدرضا، خامه چیان طاهره، و همکاران.. بررسی اثر مخلوط عصاره‌های گیاهان عناب، کاسنی و خار مریم بر موش‌های صحرایی مبتلا به کبد چرب غیرالکلی. فصلنامه گياهان دارویی. 1398; 4 (72) :133-142

URL: http://jmp.ir/article-1-2279-fa.html


1- مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری‌های متابولیک، پژوهشکده علوم پایه، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
2- مرکز تحقیقات فیزیولوژی، پژوهشکده علوم پایه، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
3- گروه آسیب‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
4- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی شرکت داروسازی باریج اسانس، کاشان، ایران
5- مرکز تحقیقات فیزیولوژی، پژوهشکده علوم پایه، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران ، talaei@kaums.ac.ir
چکیده:   (439 مشاهده)
مقدمه: بیماری کبد چرب غیرالکلی طیفی از آسیب‌های کبدی از استئاتوز تا سیروز کبدی را شامل می‌شود. اگرچه شیوع این بیماری در جهان رو به افزایش است، با این حال هنوز درمان مناسبی برای آن وجود ندارد.
هدف: در این مطالعه به بررسی تأثیر مخلوط عصاره‌های گیاهان عناب، کاسنی و خارمریم بر کبدچرب غیرالکلی ایجاد شده با رژیم غذایی پرچرب در موش‌های صحرایی پرداخته شده است.‌
روش بررسی: در این مطالعه تجربی از 40 سر موش صحرایی نر استفاده شد. 8 سر موش به عنوان کنترل منفی در نظرگرفته شده و بقیه حیوانات (32 سر موش) با یک رژیم پرچرب تغذیه شدند. پس از 4 ماه تغذیه با رژیم پرچرب، موش‌های مبتلا به کبد چرب به 4 گروه 8 تایی شامل گروه تغذیه با رژیم پرچرب و 3 گروه دریافت‌کننده رژیم پرچرب به همراه عصاره با دوزهای 100، 200 و 400 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن تقسیم و به مدت 2 ماه تحت تیمار با عصاره قرار گرفتند. در پایان پروفایل لیپیدی، فعالیت آنزیم‌های کبدی و بافت کبد مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: دریافت رژیم پرچرب موجب افزایش مقادیر کلسترول تام، تری‌گلیسرید، و LDL ‌و کاهش HDL شد. همچنین باعث افزایش فعالیت آنزیم‌های کبدی و تجمع چربی در بافت کبد شد. دریافت عصاره به صورت وابسته به دوز موجب بهبود وضعیت لیپیدها (05/0 > P) و فعالیت آنزیم‌های کبدی (05/0 > P) شد. یافته‌های آسیب‌شناسی کبد تغییرات ناشی از رژیم غذایی پرچرب و درمان با عصاره را تایید نمود.‌
نتیجه‌گیری: تغذیه با رژیم پرچرب سبب ایجاد کبدچرب غیرالکلی شده و تیمار با عصاره ترکیبی گیاهان عناب، کاسنی و خارمریم باعث بهبود پروفایل لیپیدی، فعالیت آنزیم‌های کبدی و آسیب بافت کبدی در موش صحرایی با تغذیه با رژیم پرچرب شد.
متن کامل [PDF 1487 kb]   (126 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقاتی کوتاه | موضوع مقاله: گياهان دارویی
دریافت: ۱۳۹۷/۶/۲۹ | پذیرش: ۱۳۹۷/۹/۱۷ | انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۷

فهرست منابع
1. Chan D F, Li A M, Chu W C, Chan M H, Wong E M and Liu E K. Hepatic steatosis in obese Chinese children. Int. J. Obes. Relat. Metab. Disord. 2004; 28: 1257 - 63. [DOI:10.1038/sj.ijo.0802734]
2. Kitade H, Chen G, Ni Y and Ota T. Nonalcoholic Fatty Liver Disease and Insulin Resistance: New Insights and Potential New Treatments. Nutrients 2017; 9 (4): 387. [DOI:10.3390/nu9040387]
3. Gungor N, Saad R, Janosky J and Arslanian S. Validation of surrogate estimates of insulin sensitivity and insulin secretion in children and adolescents. J. Pediatr. 2004; 144 (1): 47 - 55. [DOI:10.1016/j.jpeds.2003.09.045]
4. Xanthakos S, Miles L, Bucuvalas J, Daniels S, Garcia V and Inge T. Histologic spectrum of nonalcoholic fatty liver disease in morbidly obese adolescents. Clin Gastroenterol Hepatol. 2006; 4 (2): 226 - 32. [DOI:10.1016/S1542-3565(05)00978-X]
5. Vajro P, Lenta S, Socha P, Dhawan A, McKiernan P and Baumann U. Diagnosis of nonalcoholic fatty liver disease in children and adolescents: position paper of the ESPGHAN Hepatology committee. J. Pediatr. Gastroenterol. Nutr. 2012; 54 (5): 700 - 13. [DOI:10.1097/MPG.0b013e318252a13f]
6. Sharif M. A-R, Yoon J I, Kim H J, Kim J-S and Kang S C. Anti-inflammatory activity of seed essential oil from Zizyphus jujuba. Food and Chemical Toxicol. 2010; 48 (2): 639 - 43. [DOI:10.1016/j.fct.2009.11.045]
7. Cheng G, Bai Y, Zhao Y, Tao J, Liu Y, Tu G, Ma L, Liao N and Xu X. Flavonoids from Ziziphus jujuba Mill var. spinosa. Tetrahedron. 2000; 56 (45): 8915 - 20. [DOI:10.1016/S0040-4020(00)00842-5]
8. Shen X, Tang Y, Yang R, Yu L, Fang T and Duan J-a. The protective effect of Zizyphus jujube fruit on carbon tetrachloride-induced hepatic injury in mice by anti-oxidative activities. J. Ethnopharmacol. 2009; 122 (3): 555 - 60. [DOI:10.1016/j.jep.2009.01.027]
9. Sabzghabaee A M, Khayam I, Kelishadi R, Ghannadi A, Soltani R, Badri S and Shirani S. Effect of Zizyphus jujuba fruits on dyslipidemia in obese adolescents: A triple-masked randomized controlled clinical trial. Medical Archives 2013; 67 (3): 156. [DOI:10.5455/medarh.2013.67.156-159]
10. Hemmati M, Zohoori E, Mehrpour O, Karamian M, Asghari S, Zarban A and Nasouti R. Anti-Atherogenic potential of jujube, saffron and barberry: Anti-Diabetic and antioxidant actions. EXCLI J. 2015; 14: 908.
11. Zhao H-x, Zhang H-s and Yang S-f. Phenolic compounds and its antioxidant activities in ethanolic extracts from seven cultivars of Chinese jujube. Food Science and Human Wellness 2014; 3 (3): 183 - 90. [DOI:10.1016/j.fshw.2014.12.005]
12. Zafar R and Ali S M. Anti-hepatotoxic effects of root and root callus extracts of Cichorium intybus L. J. Ethnopharmacol. 1998; 63 (3): 227 - 31. [DOI:10.1016/S0378-8741(98)00087-7]
13. Nandagopal S and Kumari B R. Phytochemical and antibacterial studies of Chicory (Cichorium intybus L.) -A multipurpose medicinal plant. Advances in Biological Res. 2007; 1 (1 - 2): 17 - 21.
14. El-Sayed Y S, Lebda M A, Hassinin M and Neoman S A. Chicory (Cichorium intybus L.) root extract regulates the oxidative status and antioxidant gene transcripts in CCl 4- induced hepatotoxicity. PLoS One. 2015; 10 (3): e0121549. [DOI:10.1371/journal.pone.0121549]
15. Hassan H A and Yousef M I. Ameliorating effect of chicory (Cichorium intybus L.)-supplemented diet against nitrosamine precursors-induced liver injury and oxidative stress in male rats. FCT. 2010; 48 (8): 2163 - 9. [DOI:10.1016/j.fct.2010.05.023]
16. Flora K, Hahn M, Rosen H and Benner K. Milk thistle (Silybum marianum) for the therapy of liver disease. AJG. 1998; 93 (2): 139 - 43. [DOI:10.1111/j.1572-0241.1998.00139.x]
17. Tamayo C and Diamond S. Review of clinical trials evaluating safety and efficacy of milk thistle (Silybum marianum [L.] Gaertn.). Integrative Cancer Therapies 2007; 6 (2): 146 - 57. [DOI:10.1177/1534735407301942]
18. Shaker E, Mahmoud H and Mnaa S. Silymarin, the antioxidant component and Silybum marianum extracts prevent liver damage. Food and Chemical Toxicol. 2010; 48 (3): 803 - 06. [DOI:10.1016/j.fct.2009.12.011]
19. Škottová N, Kazdová L, Oliyarnyk O, Večeřa R, Sobolová L and Ulrichová J. Phenolics-rich extracts from Silybum marianum and Prunella vulgaris reduce a high-sucrose diet induced oxidative stress in hereditary hypertriglyceridemic rats. Pharmacological Res. 2004; 50 (2): 123 - 30. [DOI:10.1016/j.phrs.2003.12.013]
20. Bosisio E, Benelli C and Pirola O. Effect of the flavanolignans of Silybum marianum L. on lipid peroxidation in rat liver microsomes and freshly isolated hepatocytes. Pharmacological Res. 1992; 25 (2): 147159 - 150165. [DOI:10.1016/1043-6618(92)91383-R]
21. Jacobs B P, Dennehy C, Ramirez G, Sapp J and Lawrence V A. Milk thistle for the treatment of liver disease: a systematic review and meta-analysis. AJM. 2002; 113 (6): 506 - 15. [DOI:10.1016/S0002-9343(02)01244-5]
22. Emamat H, Noori M, Foroughi F, Rismanchi M, Eini-Zinab H and Hekmatdoost A. An Accessible and Pragmatic Experimental Model of Nonalcoholic Fatty Liver Disease. MEJDD. 2016; 8 (2): 109 - 15. [DOI:10.15171/mejdd.2016.15]
23. Abbas Z K, Saggu S, Sakeran M I, Zidan N, Rehman H and Ansari A A. Phytochemical, antioxidant and mineral composition of hydroalcoholic extract of chicory (Cichorium intybus L.) leaves. Saudi J. Biological Sciences 2015; 22 (3): 322 - 6. [DOI:10.1016/j.sjbs.2014.11.015]
24. Kim N-C, Graf T N, Sparacino C M, Wani M C and Wall M E. Complete isolation and characterization of silybins and isosilybins from milk thistle (Silybum marianum). OBC. 2003; 1 (10): 1684 - 9. [DOI:10.1039/b300099k]
25. Farrell G C and Larter C Z. Nonalcoholic fatty liver disease: from steatosis to cirrhosis. Hepatol. 2006; 43 (2 Suppl 1): S99 - s112. [DOI:10.1002/hep.20973]
26. Ahmed U, Redgrave T G and Oates P S. Effect of dietary fat to produce non-alcoholic fatty liver in the rat. J. Gastroenterol Hepatol. 2009; 24 (8): 1463 - 71. [DOI:10.1111/j.1440-1746.2009.05870.x]
27. Marchesini G, Bugianesi E, Forlani G, Cerrelli F, Lenzi M, Manini R, Natale S, Vanni E, Villanova N and Melchionda N. Nonalcoholic fatty liver, steatohepatitis, and the metabolic syndrome. Hepatol. 2003; 37 (4): 917 - 23. [DOI:10.1053/jhep.2003.50161]
28. Kucera O and Cervinkova Z. Experimental models of non-alcoholic fatty liver disease in rats. WJG. 2014; 20 (26): 8364 - 76. [DOI:10.3748/wjg.v20.i26.8364]
29. Peng W-H, Hsieh M-T, Lee Y-S, Lin Y-C and Liao J. Anxiolytic effect of seed of Ziziphus jujuba in mouse models of anxiety. J. Ethnopharmacol. 2000; 72 (3): 435 - 41. [DOI:10.1016/S0378-8741(00)00255-5]
30. Yue Y, Wu S, Zhang H, Zhang X, Niu Y, Cao X, Huang F and Ding H. Characterization and hepatoprotective effect of polysaccharides from Ziziphus jujuba Mill. var. spinosa (Bunge) Hu ex H. F. Chou sarcocarp. (FCT). 2014; 74: 76 - 84. [DOI:10.1016/j.fct.2014.09.006]
31. Li J-W, Fan L-P, Ding S-D and Ding X-L. Nutritional composition of five cultivars of Chinese jujube. Food Chem. 2007; 103 (2): 454 - 60. [DOI:10.1016/j.foodchem.2006.08.016]
32. Kim H-S. Effects of the Zizyphus jujuba seed extract on the lipid components in hyperlipidemic rats. J. Food Science and Nutrition. 2002; 7 (1): 72 - 7. [DOI:10.3746/jfn.2002.7.1.072]
33. Greenlee H, Abascal K, Yarnell E and Ladas E. Clinical Applications of Silybum marianum in Oncology. Integrative Cancer Therapies 2007; 6 (2): 158 - 65. [DOI:10.1177/1534735407301727]
34. Kroll D J, Shaw H S and Oberlies N H. Milk Thistle Nomenclature: Why It Matters in Cancer Research and Pharmacokinetic Studies. (ICT). 2007; 6 (2): 110 - 9. [DOI:10.1177/1534735407301825]
35. Huseini H F, Larijani B, Heshmat R a, Fakhrzadeh H, Radjabipour B, Toliat T and Raza M. The efficacy of Silybum marianum (L.) Gaertn. (silymarin) in the treatment of type II diabetes: a randomized, double‐blind, placebo‐controlled, clinical trial. Phytotherapy Res. 2006; 20 (12): 1036 - 9. [DOI:10.1002/ptr.1988]
36. Katiyar S K, Meleth S and Sharma S D. Silymarin, a Flavonoid from Milk Thistle (Silybum marianum L.), Inhibits UV‐induced Oxidative Stress Through Targeting Infiltrating CD11b + Cells in Mouse Skin. Photochemistry and Photobiol. 2008; 84 (2): 266 - 71. [DOI:10.1111/j.1751-1097.2007.00241.x]
37. Upur H, Amat N, Blažeković B and Talip A. Protective effect of Cichorium glandulosum root extract on carbon tetrachloride-induced and galactosamine-induced hepatotoxicity in mice. FCT. 2009; 47 (8): 2022 - 30. [DOI:10.1016/j.fct.2009.05.022]
38. Asl Z S, Malekirad A A, Abdollahi M, Bakhshipour A, Dastjerdi H A, Mostafalou S and Poor R Y. Effects of the Mixture of Cichorium intybus L. and Cinnamomum zeylanicum on hepatic enzymes activity and biochemical parameters in patients with nonalcoholic fatty liver disease. Health. 2014; 6 (11): 1212. [DOI:10.4236/health.2014.611148]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb