[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 56 - ( 9-1394 ) ::
جلد 4 شماره 56 صفحات 123-138 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه کمی و کیفی آنتوسیانین‌ها و فلاونول‌ها در پوست حبه چند رقم انگور با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا (HPLC)
مریم پژمان‌مهر1، علی عبادی *2، امیر موسوی3، آماندا ر. والکر4، علیرضا رحیمی5
1- دکتری 1- استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
2- دکتری 2- استاد و کارشناس ارشد، گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران ، aebadi@ut.ac.ir
3- دکتری 3- دانشیار، پژوهشگاه مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی، تهران، ایران
4- دکتری 4- استاد مؤسسه CSIRO، ادلاید، استرالیا
5- دکتری 2- استاد و کارشناس ارشد، گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
چکیده:   (1629 مشاهده)

مقدمه: میوه انگور به ‌دلیل دارا بودن انواع فلاونوئیدها از جمله آنتوسیانین‌ها و فلاونول‌ها از ارزش غذایی دارویی بالایی برخوردار است که نوع و درصد ترکیبات تحت تأثیر ژنوتیپ و شرایط محیطی قرار می‌گیرد.

هدف: بررسی آنتوسیانین‌ها و فلاونول‌ها در چند رقم مهم انگور با طیف رنگ متنوع.

روش بررسی: پوست حبه ارقام انگورآب، بیدانه قرمز، فخری قرمز، موسکات هامبورگ، فلیم سیدلس، سرخک و آش سیاه شیراز بوسیله حلال آبی متانولی عصاره‌گیری شد. ترکیب آنتوسیانین‌ها و فلاونول‌ها با استفاده از HPLC مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج: بیشترین مقدار آنتوسیانین کل 44/0 (آش سیاه شیراز) و فلاونول کل 67/0 (انگور آب) میلی‌گرم درصد گرم بود. بیشترین مقدار سیانیدین در بیدانه قرمز (6/91 درصد)، پئونیدین در فخری قرمز (4/91 درصد)، دلفینیدین در فلیم سیدلس (9/4 درصد)، مالویدین در سرخک (7/87 درصد) و پتونیدین در موسکات هامبورگ (4/4 درصد) مشاهده شد. کوئرستین ترکیب فلاونولی غالب (21/ 61) درصد در آش سیاه شیراز تا 37/87 درصد در موسکات) در تمام ارقام بود. بیشترین مقدار لاریسیترین در سرخک
(7/16 درصد)
، میریستین در آش سیاه شیراز (4/28 درصد) و کاامفرول در فلیم سیدلس (4/21 درصد) و ایزورامنتین در فخری قرمز (4/14 درصد) مشاهده شد. همچنین تخمین فعالیت هیدروکسیلاسیون و متیلاسیون نشان داد که برای هر دو، آنتوسیانین‌ها سوبستراهای بهتری نسبت به فلاونول‌ها می‌باشند.

نتیجه‌گیری: ارقام انگور مورد مطالعه از نظر محتوا، نوع و نسبت آنتوسیانین‌ها و فلاونول‌ها و الگوی هیدروکسیلاسیون و متیلاسیون آنها متفاوت بودند. این امر منجر به تفاوت در ارزش غذایی- دارویی و بویژه اثرات آنتی‌اکسیدانی، پایداری، حلالیت و ویژگی‌های رنگ آنها می‌شود.

واژه‌های کلیدی: آنتوسیانین، انگور، فلاونول، HPLC
متن کامل [PDF 1256 kb]   (796 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغباني
دریافت: ۱۳۹۴/۱۱/۲۵ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۱/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۱/۲۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pezhmanmehr M, Ebadi A, Moosavi A, R. Walker A, Rahimi A. Quantitative and Qualitative Analysis of Anthocyanins and Flavonols in Berry Skin of some Grape Cultivars using High Performance Liquid Chromatography (HPLC). JMP. 2015; 4 (56) :123-138
URL: http://jmp.ir/article-1-1232-fa.html
پژمان‌مهر مریم، عبادی علی، موسوی امیر، ر. والکر آماندا، رحیمی علیرضا. مطالعه کمی و کیفی آنتوسیانین‌ها و فلاونول‌ها در پوست حبه چند رقم انگور با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا (HPLC). فصلنامه گياهان دارويي. 1394; 4 (56) :123-138

URL: http://jmp.ir/article-1-1232-fa.html

دوره 4، شماره 56 - ( 9-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.049 seconds with 804 queries by yektaweb 3505