1- گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم
2- گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، shams@tums.ac.ir
3- گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
4- گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده: (6295 مشاهده)
مقدمه: گزارشهایی مبنی بر خصوصیات آنتیدیابتیک ترکیب 4 – هیدروکسی ایزولوسین وجود دارد، اما به هرحال معرفی این ترکیب به عنوان داروی جدید نیازمند اثبات کامل اثرات مفید آن در درمان بیماری دیابت و همچنین یافتن روشهای مناسب تهیه مقدار کافی از آن میباشد تا انجام مطالعات in vivo امکانپذیر شود. هدف: این پژوهش به منظور جداسازی 4 – هیدروکسی ایزولوسین از دانه شنبلیله و مقایسه مقادیر آن در دانههایی که در نقاط مختلف ایران کشت شده بود، انجام شد. به علاوه اثر جوانهزدن دانه و یا اضافه کردن ایزولوسین (پیشساز 4 – هیدروکسی ایزولوسین) به دانه در هنگام آبیاری بر مقدار تحصیل 4 – هیدروکسی ایزولوسین نیز از اهداف دیگر این مطالعه بود. روش بررسی: 4 – هیدروکسی ایزولوسین با عبور عصاره آمینواسیدی دانههای شنبلیله از ستونهای تعویض یونی و سلیکا ژل و سپس کریستاله کردن با متانول جداسازی شد. از دستگاهGC برای مقایسه محتوای 4– هیدروکسی ایزولوسین در عصاره دانههای گرفته شده از مناطق مختلف، عصاره دانههای جوانه زده و دانههای آبیاری شده با ایزولوسین استفاده شد. نتایج: دانههای مربوط به شمال شرقی ایران دارای مقادیر زیادی از این ماده است، به علاوه جوانه زدن دانه گیاه منجر به افزایش 2 برابری و اضافه کردن ایزولوسین منجر به افزایش 6 برابری در مقدار 4 – هیدروکسی ایزولوسین تولیدی میشود. نتیجهگیری: یک روش ساده برای افزایش تحصیل 4 – هیدروکسی ایزولوسین تا حدود 6 برابر، استفاده از دانههای جوانه زده شنبلیله است که با ایزولوسین تیمار شدهاند.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1385/2/25 | پذیرش: 1386/10/22 | انتشار: 1389/3/29