Parvardeh S, Niapoor M, Hosseinzadeh H. Hepatoprotective activity of
Pistacia vera L. gum extract in rats. J. Med. Plants 2002; 1 (4) :27-34
URL:
http://jmp.ir/article-1-793-fa.html
پرورده سیاوش، نیاپور مریم، حسینزاده حسین. بررسی اثر محافظت کبدی عصاره هیدروالکلی صمغ پسته (
Pistacia vera L.) بر سمیت کبدی القا شده توسط تتراکلرید کربن در موش صحرایی. فصلنامه گياهان دارویی. 1381; 1 (4) :27-34
URL: http://jmp.ir/article-1-793-fa.html
1- دستیار فارماکولوژی، مرکز تحقیقات علوم دارویی پژوهشکده بوعلی مشهد
2- داروساز، مرکز تحقیقات علوم دارویی پژوهشکده بوعلی مشهد
3- دانشیار فارماکولوژی، مرکز تحقیقات علوم دارویی پژوهشکده بوعلی و دانشکده داروسازی مشهد ، hosseinzadehh@yahoo.com
چکیده: (5425 مشاهده)
از آنجایی که اثرات ضد اکسیدان برای بعضی از گونههای پسته گزارش شده است، در این مطالعه اثر محافظت کبدی عصاره آبی- الکلی صمغ پسته بومی ایران ((Pistacia vera بر روی کبد موش صحرایی پس از القای سمیت توسط تتراکلرید کربن (CCl4) مورد بررسی قرار گرفت. تتراکلریدکربن با دوز 25/1 میلیلیتر بر کیلوگرم باعث ایجاد آسیب کبدی شده و میزان ترانسآمینازهای خون را به میزان قابل توجهی افزایش داد. تجویز عصاره صمغ پسته با دوزهای 5/0 و 1 گرم به کیلوگرم قبل از تتراکلریدکربن به طور مشخصی از افزایش گلوتامیل پیروات ترانسآمیناز(SGPT) جلوگیری کرد ولی اثری بر روی غلظت گلوتامیل اگزالواستات ترانسآمیناز (SGOT) نداشت. LD50 و حداکثر دوز قابل تحمل عصاره صمغ به ترتیب 77/3 و 1 گرم بر کیلوگرم وزن موش به صورت داخل صفاقی بود. عصاره صمغ پسته حاوی فلانویید، ساپونین و تانن بود. نتایج این تحقیق خاطرنشان میسازد که عصاره صمغ پسته در برابر آسیب کبدی ایجاد شده توسط CCl4 اثرات محافظتی داشته است.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكولوژی و سم شناسی دریافت: 1380/3/20 | پذیرش: 1381/5/27 | انتشار: 1381/9/29