Taherian A, Vafaei A, Rashidy-Pour A, Emami-abarghoii M, Miladi-Gorgi H, Jarrahi M et al . Effects of aqueous extract of seed of
Coriandrum sativum on acute pain in mice. J. Med. Plants 2005; 4 (13) :30-35
URL:
http://jmp.ir/article-1-715-fa.html
طاهریان عباسعلی، وفایی عباسعلی، رشیدیپور علی، امامی ابرقویی میترا، میلادیگرجی حسین، جراحی مرتضی و همکاران.. بررسی اثر عصاره آبی تخم گیاه گشنیز بر تعدیل درد حاد در مدل Tail flick وHot plate در موش سوری. فصلنامه گياهان دارویی. 1383; 4 (13) :30-35
URL: http://jmp.ir/article-1-715-fa.html
1- مربی، عضو هیأت علمی، مرکز تحقیقات فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان ، Taherian99@yahoo.com
2- استادیار، عضو هیأت علمی
3- دانشیار، عضو هیأت علمی
4- مربی عضو هیأت علمی، دکترای داروسازی
5- کارشناس ارشد فیزیولوژی
6- کارشناس ارشد فیزیولوژی، مربی، عضو هیأت علمی
7- کارشناس بخش فیزیولوژی
چکیده: (5646 مشاهده)
مقدمه: با توجه به عوارض داروهای شیمیایی در برطرف کردن درد، امروزه توجه زیادی به سمت داروهای گیاهی از جمله گشنیز جلب شده است . براساس مطالعات قبلی احتمالاً این گیاه میتواند بر تعدیل درد حاد موثر باشد. هدف: هدف این پژوهش تعیین اثر عصاره آبی تخم گیاه گشنیز بر درد حاد در دو مدل Tail flick و Hot plate در موش سوری بوده است. روش تحقیق: در این مطالعه 70 سر موش سوری نر نژاد آلبینو با وزن 25 تا30 گرم مورد استفاده قرار گرفتند. عصاره آبی تخم گیاه گشنیز با دوزهای 100 و 200 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن یا هم حجم آن سالین به صورت داخل صفاقی 30 دقیقه قبل از انجام آزمونها به حیوانات تزریق شد. ملاک ارزیابی درد در آزمون Tail flick اندازهگیری زمان پاسخ به درد به دنبال بلندکردن دم و در Hot Plate زمان شروع لیسیدن پاهای جلویی و یا بالابردن پاهای عقبی (پرش) توسط حیوان بود. یافتهها: نتایج نشان داد که عصاره تخم گیاه گشنیز به طور معنیداری پاسخدهی حیوانات را به محرکهای دردزا در هر دو مدل کاهش میدهد (01/0 p<). ضمن اینکه دارو با دوز 200 میلیگرم اثر بارزتری داشت. نتیجهگیری: یافتههای این مطالعه نشان داد که عصاره تخم گیاه گشنیز سبب کاهش درد حاد (افزایش بیدردی) میشود. برای پی بردن به مکانیسمهای ضددردی اثر عصاره تخم گیاه گشنیز نیاز به تحقیقات بیشتری میباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكولوژی و سم شناسی دریافت: 1382/12/11 | پذیرش: 1383/10/17 | انتشار: 1383/12/28