سال 4، شماره 16 - ( 9-1384 )                   سال 4 شماره 16 صفحات 35-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Naderi G, Asgary S, Taher M, Sabet B, Nik-khoo N. Antioxidant effect of Turmeric and saffron on the oxidation of hepatocytes, LDL and non-enzymatic glycation of hemoglobin. J. Med. Plants 2005; 4 (16) :29-35
URL: http://jmp.ir/article-1-686-fa.html
نادری غلامعلی، عسگری صدیقه، طاهر مسیح‌الله، ثابت بابک، نیکخو نادیا. اثر آنتی‌اکسیدانـی زردچـوبه و زعفـران بر اکسیداسیـون دیواره سلول‌های کبـدی، LDL و قنـدی شدن غیـرآنزیمـی هموگلوبیـن. فصلنامه گياهان دارویی. 1384; 4 (16) :29-35

URL: http://jmp.ir/article-1-686-fa.html


1- دانشیار، گروه بیوشیمی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان ، gh_naderi@crc.mui.ac.ir
2- دانشیار، گروه فارماکوگنوزی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان
3- دانشیار، گروه بیوشیمی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشکده داروسازی
4- پزشک عمومی، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان
5- دانشجوی فوق‌لیسانس، گروه بیوشیمی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده:   (6925 مشاهده)
سابقه و هدف: رادیکال‌های‌آزاد به خصوص گونه‌های اکسیژن فعال با ایجاد خسارت به بیومولکول‌هایی همچون DNA، پروتئین‌ها، آنزیم‌ها و یا لیپیدهای غشایی می‌توانند اختلالاتی را ایجاد کنند. پراکسیداسیون لیپیدها در ذره LDL و دیواره سلول‌های کبدی در تشکیل آترواسکلروز و بیماری کبدی و همچنین قندی شدن غیر آنزیمی پروتئین‌ها در کمپلکس شدن دیابت نقش دارند. عدم تعادل سیستم آنتی‌اکسیدانی و اکسیدانی می‌تواند باعث بروز اثرات مخرب رادیکال‌های آزاد در طولانی‌مدت گردد. در این مطالعه اثرات آنتی‌اکسیدانی بعضی از چاشنی‌های معروف از جمله زردچوبه و زعفران بر اختلالات ذکر شده بررسی گردید. روش بررسی: ابتدا چاشنی گیاهان مورد بررسی تهیه و پس از شناسایی هرباریومی عصاره‌گیری شد. هپاتوسیت‌های موش تهیه گردید. آنگاه در مجاورت t- بوتیل هیدروپرکساید 5/1 میلی‌مولار قرار گرفت و میزان مالون دی‌آلدیید محصول پراکسیداسیون لیپید در حضور و غیاب عصاره گیاهی و میزان آنزیم آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST) آزاد شده نیز ناشی از پراکسیداسیون لیپیدهای غشایی اندازه‌گیری گردید. تغییرات گلیکوزیلاسیون هموگلوبین و اکسیداسیون LDL نیز در حضور و غیاب عصاره‌ها بررسی گشت و میزان درصد مهار اکسیداسیون نسبت به کنترل محاسبه گردید. یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد که زردچوبه در غلظت µg/ml10 میزان مالون دی‌آلدیید را 8/28 درصد، تولید AST را به میزان 53/25 درصد و در غلظت µg/ml 1 میزان قندی شدن هموگلوبین را 85/25 درصد مهار می‌کند. اثر زردچوبه بر مهار اکسیداسیون LDL در غلظت µg/ml 1 بسیار چشمگیر بود. زعفران نسبت به زردچوبه اثرات مهاری محسوسی در هر سه سیستم مورد آزمایش از خود نشان نداد. بحث: این مطالعه نشان داد که زردچوبه در غلظت‌های به کار برده شده در هر سه سیستم اکسیداتیو اثرات مهاری آشکاری دارد و در مقایسه با زعفران آثار ضداکسیداسیون LDL و ضدگلیکوزیلاسیون هموگلوبین و حفاظت‌کننده از سلول‌های کبدی را دارا می‌باشد و می‌توان به عنوان آنتی‌اکسیدان و مکمل غذایی جهت بیماران دیابتیک، کبدی و افراد مستعد به آترواسکلروز مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 347 kb]   (2385 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1382/9/11 | پذیرش: 1384/5/17 | انتشار: 1384/11/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb