سابقه و هدف: دیابت، افزایش کلسترول خون و پرفشاری خون سه عامل خطر عمدهای هستند که باعث افزایش بروز بیماریهای قلبی - عروقی میشوند. از دیرباز اعتقاد زیادی به نقش سیر در کاهش عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی وجود داشته است. در این تحقیق اثر قرص سیر در بیماران دیابتی نوع دوم مبتلا به هیپرلیپیدمی مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسی: در یک کارآزمایی بالینی (به روش قبل و بعد) بر روی 50 بیمار دیابتی نوع دوم نوع مبتلا به هیپرلیپیدمی (39 زن،11 مرد با غلظت کلسترول 220 ≥ میلیگرم در دسیلیتر)، تاثیر مصرف قرص سیر بر میزان قند خون، لیپیدهای پلاسما و فشار خون مورد ارزیابی قرار گرفت. بیماران قرصهای حاوی 300 میلیگرم پودر سیر را سه بار در روز به مدت 6 هفته مصرف کردند. در ابتدا و انتهای مطالعه، میزان قند خون، هموگلوبین گلیکوزیله، فشار خون و فراسنجهای لیپیدی اندازهگیری شدند. همچنین از پرسشنامه یاد آمد 24 ساعته خوراک جهت بررسی مصرف غذایی بیماران استفاده شد. اطلاعات توسط نرمافزار SPSS و آزمون آماری t زوج و اطلاعات تغذیهای توسط نرمافزار NIII تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: نتایج مطالعه نشان داد که مصرف قرص سیر به مدت 6 هفته به طور معنیداری کلسترول تام و کلسترول LDL را کاهش میدهد (01/0 p< و 001/0 p< به ترتیب). همچنین میزان کلسترول HDL به طور معنیداری افزایش (02/0 < p ) و میزان فشارخون سیستولیک به طور معنیداری کاهش مییابد (03/0 < p ). تغییرات معنیداری در فشار خون دیاستولیک، قند خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و تری گلیسرید سرم مشاهده نشد. همچنین ترکیب رژیم غذایی بیماران تغییرات معنیداری را نشان نداد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |