جلد 5 - Supplement 2 diabetes                   سال 5 - Supplement 2 diabetes صفحات 54-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Parastouei K, Ravanshad S, Mostaphavi H, Setoudehmaram E. Effects of garlic tablet on blood sugar, plasma lipids and blood pressure in type 2 diabetic patients with hyperlipidemia. J. Med. Plants 2006; 5 (S2) :48-54
URL: http://jmp.ir/article-1-602-fa.html
پرستویی کریم، روانشاد شهناز، مصطفوی حبیب‌اله، ستوده‌مرام اسفندیار. بررسی تاثیر مصرف قرص سیر بر میزان قند، لیپیدهای پلاسما و فشار خون بیماران دیابتی نوع دوم مبتلا به هیپرلیپیدمی. فصلنامه گياهان دارویی. 1384; 5 (S2) :48-54

URL: http://jmp.ir/article-1-602-fa.html


1- گروه بیوشیمی و تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان ، kparastouei@yahoo.com
2- گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
3- گروه غدد، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
4- گروه اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
چکیده:   (14590 مشاهده)

سابقه و هدف: دیابت، افزایش کلسترول خون و پرفشاری خون سه عامل خطر عمده‌ای هستند که باعث افزایش بروز بیماری‌های قلبی - عروقی می‌شوند. از دیرباز اعتقاد زیادی به نقش سیر در کاهش عوامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی وجود داشته است. در این تحقیق اثر قرص سیر در بیماران دیابتی نوع دوم مبتلا به هیپرلیپیدمی مورد بررسی قرار گرفت.

روش بررسی: در یک کارآزمایی بالینی (به روش قبل و بعد) بر روی 50 بیمار دیابتی نوع دوم نوع مبتلا به هیپرلیپیدمی (39 زن،11 مرد با غلظت کلسترول 220 ≥ میلی‌گرم در دسی‌لیتر)، تاثیر مصرف قرص سیر بر میزان قند خون، لیپیدهای پلاسما و فشار خون مورد ارزیابی قرار گرفت. بیماران قرص‌های حاوی 300 میلی‌گرم پودر سیر را سه بار در روز به مدت 6 هفته مصرف کردند. در ابتدا و انتهای مطالعه، میزان قند خون، هموگلوبین گلیکوزیله، فشار خون و فراسنج‌های لیپیدی اندازه‌گیری شدند. همچنین از پرسشنامه یاد آمد 24 ساعته خوراک جهت بررسی مصرف غذایی بیماران استفاده شد. اطلاعات توسط نرم‌افزار SPSS و آزمون آماری t زوج و اطلاعات تغذیه‌ای توسط نرم‌افزار NIII تجزیه و تحلیل شد.

یافته‌ها: نتایج مطالعه نشان داد که مصرف قرص سیر به مدت 6 هفته به طور معنی‌داری کلسترول تام و کلسترول LDL را کاهش می‌دهد (01/0 p< و 001/0 p< به ترتیب). همچنین میزان کلسترول HDL به طور معنی‌داری افزایش (02/0 < p ) و میزان فشارخون سیستولیک به طور معنی‌داری کاهش می‌یابد (03/0 < p ). تغییرات معنی‌داری در فشار خون دیاستولیک، قند خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و تری گلیسرید سرم مشاهده نشد. همچنین ترکیب رژیم غذایی بیماران تغییرات معنی‌داری را نشان نداد.

بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به دست آمده، مشاهده می‌شود که مصرف قرص سیر (900 میلی‌گرم در روز) به مدت 6 هفته به طور معنی‌داری کلسترول تام، کلسترول LDL و فشار خون سیستولیک را کاهش و کلسترول HDL افزایش می‌دهد. پیشنهاد می‌شود مطالعات دیگری نیز در این زمینه انجام شود تا پس از کسب اطمینان از کیفیت، کارآیی و سالم بودن این فرآورده، در دسترس بیماران قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: سیر، دیابت نوع دوم، هیپرلیپیدمی
متن کامل [PDF 172 kb]   (3978 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1383/10/28 | پذیرش: 1384/6/12 | انتشار: 1384/11/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb