Omidi H, Omidi H, Naghdi Badi H. The Effect of
Pistacia atlantica Nut Powder on Liver Phosphatidate Phosphohydrolase and Serum Lipid Profile in Rat. J. Med. Plants 2008; 7 (26) :70-78
URL:
http://jmp.ir/article-1-476-fa.html
امیدی حسن، امیدی حشمت، نقدیبادی حسنعلی. تاثیر پودر پسته وحشی بر فعالیت آنزیم فسفاتیدات فسفوهیدرولاز و پروفیل چربیهای خون موش صحرایی. فصلنامه گياهان دارویی. 1387; 7 (26) :70-78
URL: http://jmp.ir/article-1-476-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه بیوشیمی، دانشگاه پیام نور تهران ، hassanomidy@yahoo.com
2- استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران
3- استادیار پژوهش، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، تهران
چکیده: (6278 مشاهده)
مقدمه: آنزیم فسفاتیدات فسفوهیدرولاز ، دفسفوریلاسیون فسفاتیدات به دی آسیل گلیسرول و فسفات معدنی2 را کاتالیز میکند. این واکنش مرحله تنظیمی و محدودکننده سرعت متابولیسم گلیسرولیپیدها است. دی آسیل گلیسرول تولیده شده پیشساز سنتز فسفولیپیدها و تری گلیسریدها است. هدف: در این مطالعه تاثیر پودر میوه Pistacia atlantica از خانواده Anacardiacea بر فعالیت آنزیم PAP کبدی، تریگلیسرید کبدی و پروفیل چربیهای سرم بررسی شد. روش بررسی: چهار گروه موش صحرایی (6 سر موش صحرایی در هر گروه) برای مدت 15 و 60 روز با غذای عادی یا غذای عادی همراه با 10 درصد پودر بنه تغذیه شدند. سپس فعالیت آنزیم PAP کبدی و مقادیر تری گلیسرید، کلسترول تام، HDL-c، LDL-c، VLDL-c سرمی و تری گلیسرید کبدی اندازهگیری شد. نتایج: نتایج نشان داد در موشهای تغذیه شده با بنه به مدت 15روز، مقدار کلسترول سرمی در همه فراکسیونهای لیپوپروتئینی افزایش و مقدار تری گلیسرید کبدی کاهش یافته است. فعالیت آنزیم PAP حدود 11 درصد کاهش یافت، ولی این کاهش نسبت به گروه شاهد معنیدار نبود. همچنین، موشهایی که به مدت 60 روز با بنه تغذیه شده بودند، تفاوت معنیداری در فراکسیونهای لیپوپروتئینی نسبت به گروه شاهد نشان ندادند. در حالیکه مقدار تری گلیسرید کبدی به طور معنیداری کاهش یافت. علاوه بر این، فعالیت آنزیم PAPنسبت به گروه شاهد حدود 16 درصد کاهش یافت. نتیجهگیری: رژیم غذایی حاوی پسته وحشی سبب کاهش مقدار تری گلیسرید کبدی میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكولوژی و سم شناسی دریافت: 1386/7/8 | پذیرش: 1387/2/3 | انتشار: 1387/3/29