مقدمه : نعناع فلفلی ( Mentha piperita ) و آویشن ( Thymus vulgaris ) دو گیاه بسیار با اهمیت از خانواده نعناعیان ( Lamiaceae ) میباشند که در صنایع داروسازی، غذایی، آرایشی و بهداشتی کاربردهای زیادی دارد.
هدف : هدف از این تحقیق تأثیر غلظتهای مختلف اکسین و قارچهای Piriformospora indica و Sebacina vermifera روی رشد و نمو نعناع فلفلی و آویشن در شرایط کشت بافت بود.
روش بررسی : دو آزمایش بطور جداگانه انجام گرفت، در اولین آزمایش تأثیر غلظتهای مختلف اکسین ( IAA ، NAA ، IBA ) در رشد نعناع فلفلی و آویشن، و در دومین آزمایش تأثیر دو قارچ Piriformospora indica و Sebacina vermifera روی ارتفاع، طول ریشه و وزن بخشهای هوایی و ریشه در شرایط درون شیشهای در طرح کاملاً تصادفی مورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج : در آزمایش اول مشخص شد مؤثرترین هورمون برای رشد نعناع فلفلی غلظت یک میلیگرم در لیتر IBA و در آویشن مؤثرترین هورمون غلظت یک میلیگرم در لیتر IAA میباشد. با افزایش غلظت هورمونها رشد گیاه کاهش یافت. در آزمایش دوم رشد در گیاهان تلقیح شده با قارچ به طور معنیداری افزایش یافت. بلندترین ارتفاع در گیاهان تلقیح شده با S. vermifera و بیشترین وزن در گیاهان تلقیح شده با P. indica مشاهده شد. در نعناع تعداد گرهها و در آویشن تعداد شاخهها به طور معنیداری افزایش پیدا کرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |