سال 9، شماره 33 - ( 12-1388 )                   سال 9 شماره 33 صفحات 107-103 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini H, Handali S, Parishani M, Ghezelbash G, Ameri A. A Comparative Study of Antibacterial Effects of Aqueous Extract of Oxalis corniculata L. with Antibacterial Effects of Common Atibiotics in Staphylococcus aureous and E. coli Infections. J. Med. Plants 2010; 9 (33) :103-107
URL: http://jmp.ir/article-1-318-fa.html
حسینی هیام، هندالی سمیه، پریشانی محمدرضا، قزلباش غلامرضا، عامری عبدالغنی. بررسی اثرات ضد‌باکتریایی عصاره آبی گیاه شبدر ترشک و مقایسه اثر آن با آنتی‌بیوتیک‌های متداول در درمان عفونت‌های ناشی از استافیلوکوک اورئوس و اشرشیاکلی. فصلنامه گياهان دارویی. 1388; 9 (33) :103-107

URL: http://jmp.ir/article-1-318-fa.html


1- دانشجوی رشته زیست‌شناسی، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز ، Hosseini_hayam@yahoo.com
2- دانشجوی رشته زیست‌شناسی، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز
3- مربی، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز
4- مربی، گروه آب‌شناسی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
چکیده:   (6695 مشاهده)
مقدمه: استافیلوکوک اورئوس و اشریشاکلی از مهم‌ترین عوامل عفونت‌زا برای انسان هستند از طرفی با افزایش مقاومت باکتری‌ها نسبت به داروهای شیمیایی و عوارض جانبی کم گیاهان دارویی، امروزه گیاهان دارویی مورد توجه قرار گرفتند. هدف: در این تحقیق اثر ضدباکتریایی عصاره آبی گیاه شبدر ترشک از خانواده اکسالیداسه2 بر روی سویه‌های استافیلوکوک اورئوس و اشریشاکلی ارزیابی شد. روش بررسی: در این بررسی از روش انتشار دیسک به خاطر سهولت، صحت و سرعت عمل استفاده شد. پس از تهیه عصاره آبی، اثر ضد‌باکتری در غلظت‌های 5، 10، 15 و 20 درصد (lµ 50) بررسی شد. سپس نتایج به دست آمده با اثر دیسک‌های آنتی‌بیوتیکی متداول در درمان عفونت‌های ناشی از این باکتری‌ها مقایسه شد. نتایج: بررسی‌ها نشان داد که میانگین قطر هاله‌های ایجاد شده توسط گیاه شبدر ترشک بیشتر از آنتی‌بیوتیک‌های داروهای شیمیایی بود. از طرفی با افزایش غلظت عصاره از 5 تا 20 درصد میانگین قطر هاله ایجاد شده توسط عصاره افزایش پیدا کرد. نتیجه‌گیری: نتیجه نهایی این تحقیق نشان می‌دهد که در تمامی بین قطر هاله عدم رشد و غلظت عصاره رابطه مستقیمی وجود داشته است. بدین‌معنی که با افزایش غلظت یا به عبارت دیگر با افزایش ماده موثره اثر ضد‌باکتری بیشتر می‌شود.
متن کامل [PDF 271 kb]   (2621 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1386/12/20 | پذیرش: 1388/6/31 | انتشار: 1388/12/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb