Parvin N, Ashrafi K, Shahinfard N, Keivani Hafshejani Z. Investigation of Antibacterial Effects of Peganum harmala Seed and STRAW Smokes In Vitro. J. Med. Plants 2011; 10 (39) :54-62
URL:
http://jmp.ir/article-1-2906-fa.html
پروین ندا، اشرفی کوروش، شاهینفرد نجمه، کیوانی هفشجانی زهرا. مقایسه خواص ضدمیکروبی دود حاصل از دانههای اسپند و کاه بر روی سوشهای باکتریهای مختلف در محیط آزمایشگاهی In Vitro. فصلنامه گياهان دارویی. 1390; 10 (39) :54-62
URL: http://jmp.ir/article-1-2906-fa.html
1- کارشناسی ارشد روانپرستاری، دانشکده پرستاری، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
2- کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
3- کارشناس مامایی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
4- کارشناسی ارشد آموزش پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
چکیده: (2795 مشاهده)
مقدمه: مقابله با پدیده مقاومت دارویی و استفاده از جایگزینهایی طبیعی اهمیت اساسی دارد. در این میان استفاده از دودهای طبی از جمله دود حاصل از سوزاندن اسپند و سرگین در درمان بسیاری از بیماریها و از جمله بیماریهای میکروبی در ایران و به خصوص در استان چهارمحال از قدیمالایام رواج داشته است.
هدف: با توجه به عدم انجام مطالعه علمی در خصوص اثرات ضدمیکروبی دود سرگین مطالعه حاضر با هدف مقایسه خواص ضدمیکروبی دود حاصل از دانههای اسپند و سرگین بر سوشهای باکتریهای مختلف انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه مداخلهای، سوشهای استاندارد سودوموناس آئروژنیوزا، استافیلوکوک اورئوس، انتروکوک فکالیس، اشرشیاکلی و کاندیدا آلبیکانس در محیط کشتهای مناسب کشت داده شدند. دیسکهای دوددهی شده با سرگین نر، سرگین ماده، کاه، اسپند و آنتیبیوتیک به طور جداگانه به روش استریل بر روی سطح پلیتهای حاوی این سوشها قرار داده و پس از 48 ساعت انکوباسیون در 37 درجه سانتیگراد از نظر وجود یا عدم وجود هاله رشد بررسی شدند. داده ها با کمک نرمافزار 15 SPSSو آزمون میانگین تجزیه و تحلیل شدند.
نتایج: استافیلوکوک اورئوس نسبت به دود کاه، سرگین نر، سرگین ماده و اسپند، اشرشیاکلی به کاه، سرگین نر، سودوموناس آئروژینوزا به کاه، سرگین نر و ماده و کاندیدا آلبیکانس نسبت به سرگین ماده حساس بود. در گروه کنترل استافیلوکوک اورئوس و انتروکوک فکالیس نسبت به کلوگزاسیلین و سودوموناس تنها نسبت به سیپروفلوکساسین و اریترومایسین حساس بود. با افزایش زمان دوددهی، اثرات ضدمیکروبی دود افزایش یافت.
نتیجهگیری: با توجه به اثرات ضدمیکروبی دود سرگین نر و ماده بر روی میکروبهای مقاومی مانند استافیلوکوک اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا، لزوم انجام تحقیقات وسیعتر در مورد مواد موثره و خواص دود سرگین مطرح میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكولوژی و سم شناسی دریافت: 1388/6/9 | پذیرش: 1389/6/24 | انتشار: 1390/10/10