سال 13، شماره 50 - ( 3-1393 )                   سال 13 شماره 50 صفحات 34-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akhondzadeh Basti A, Aminzare M, Razavi Rohani S, Khanjari A, Noori N, Jebelli Javan A, et al . The Combined Effect of Lysozyme and Zataria multiflora Essential Oil on Vibrio parahaemolyticus. J. Med. Plants 2014; 13 (50) :27-34
URL: http://jmp.ir/article-1-29-fa.html
آخوندزاده بستی افشین، امین زارع مجید، رضوی روحانی سید مهدی، خنجری علی، نوری نگین، جبلی جوان اشکان، و همکاران. و همکاران.. اثر ترکیبی لیزوزیم و اسانس آویشن شیرازی بر باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس. فصلنامه گياهان دارویی. 1393; 13 (50) :27-34

URL: http://jmp.ir/article-1-29-fa.html


1- دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
2- دانشگاه ارومیه ، majidaminzare@yahoo.com
3- دانشگاه ارومیه
4- دانشگاه تهران
5- دانشگاه سمنان
6- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گلستان
چکیده:   (9224 مشاهده)
مقدمه: مطالعات مختلفی در ارتباط با اثر اسانس‌ها و بعضی آنزیم‌ها بر روی میکرواورگانیسم‌های بیماری‌زای مواد غذایی در محیط کشت و غذا انجام گرفته است. هدف: هدف از این مطالعه تعیین میزان اثر اسانس آویشن شیرازی و لیزوزیم به ‌صورت تنها و توام در مهار رشد ویبریو پاراهمولیتیکوس در محیط کشت بود. روش بررسی: در مطالعه حاضر سعی بر آن شد تا اثر اسانس آویشن شیرازی و لیزوزیم به صورت جداگانه و توأم از طریق اندازه‌گیری MIC آنها به دو روش ماکرودایلوشن و میکرودایلوشن، بر روی یکی از باکتری‌های مهم بیماری‌زای مواد غذایی (ویبریو پاراهمولیتیکوس)، مورد ارزیابی قرار گیرد. نتایج: در این مطالعه MIC آویشن شیرازی به روش ماکرودایلوشن 01/0 درصد و به روش میکرودایلوشن 02/0 درصد محاسبه شد. لیزوزیم نیز تا غلظت 1000 میکروگرم در میلی‌لیتر نتوانست جلوی رشد باکتری را بگیرد. نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد اسانس آویشن شیرازی نسبت به لیزوزیم اثر مناسب‌تری در کاهش میزان ویبریو پاراهمولیتیکوس دارد. اگرچه حضور توأم اسانس و لیزوزیم باعث کاهش MIC نشد، ولی نتایج بررسی منحنی رشد تحت تأثیر غلظت تحت بازدارندگی نشان می‌دهد که ترکیب این دو ماده باعث افزایش فاز تأخیری می‌شود که این اثر در میکروبیولوژی مواد غذایی دارای اهمیت بالایی می‌باشد.
متن کامل [PDF 224 kb]   (4382 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1391/12/5 | پذیرش: 1392/9/5 | انتشار: 1393/7/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb