سال 19، شماره 76 - ( English 1399 )                   سال 19 شماره 76 صفحات 58-46 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tofighi Z, Pirali Hamedani M, Tavakoli S, Tabatabaei M J, Rabei M, Mohtadi S, et al . Screening of Apiaceae fruits discovered natural resources with considerable biological potential. J. Med. Plants 2020; 19 (76) :46-58
URL: http://jmp.ir/article-1-2657-fa.html
توفیقی زهرا، پیرعلی همدانی مصطفی، توکلی سعید، طباطبایی میرجواد، ربیعی مرضیه، مهتدی شمیم، و همکاران. و همکاران. و همکاران. و همکاران.. غربالگری میوه‎های خانواده چتریان، به عنوان منابع طبیعی بالقوه دارای خواص بیولوژیک. فصلنامه گياهان دارویی. 1399; 19 (76) :46-58

URL: http://jmp.ir/article-1-2657-fa.html


1- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
4- دانشکده داروسازی، پردیس بین المللی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
5- گروه پزشکی مولکولی، دانشکده فناوری های نوین پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
6- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، goodarzi_s@sina.tums.ac.ir
چکیده:   (3249 مشاهده)
مقدمه: میوه‌های چتریان به عنوان ادویه رایج برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌های مزمن به کار می‌روند. هدف: مطالعه حاضر به بررسی خواص بیولوژیک میوه‌های مختلف از قبیله‌های گوناگون خانواده چتریان می‌پردازد و با مقایسه آنها سعی دارد فراکشن (های) دارای خواص بالقوه شامل پیشگیری از سرطان را برای مطالعات آینده بیابد. روش بررسی: میوه کرفس، زیره کرمانی، جعفری، انیسون، بادیان رومی (زنیان)، گشنیز، رازیانه، شوید، گلپر، آنقوزه، زیره سبز و هویج به وسیله متانول 80 درصد عصاره‌گیری و سپس عصاره‌ها به ترتیب با پترولیوم اتر، کلروفرم و اتیل استات فراکشنه و باقیمانده فراکشن متانولی نامیده شد. میزان سمیت سلولی عصاره تام و فراکشن‌ها به وسیله تست BST و MTT در برابر سلول‌های سرطانی و نرمال بررسی گردید، میزان اثر آنتی‌اکسیدانی و فنول تام نمونه‌ها به ترتیب با تست FRAP و فولین سیوکالتو تعیین گردید. نتایج: در تست BST، سمیت عمومی فراکشن‌های اتیل استات (میانگین داده‌ها) بیش از سایر نمونه‌ها بود. سمی‌ترین فراکشن‌ها در برابر سلول‌های سرطانی 29-HT ،231-MB-MDA و A549 از قبایل Ammineae و Peucedaneae بودند و فراکشن‌های حاوی مقادیر بالای ترکیبات فنولی و با قدرت آنتی‌اکسیدانی متعلق به قبیله Ammineae بودند. نتیجه‌گیری: میوه‌های خانواده چتریان دارای اثرات قابل توجه بیولوژیک می‌باشند، به همین دلیل جداسازی ترکیبات فیتوشیمیایی از فراکشن‌های فعال با اثر سمیت سلولی، در مطالعات آینده پیشنهاد می‌گردد.
متن کامل [PDF 789 kb]   (1124 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1398/6/26 | پذیرش: 1399/6/4 | انتشار: 1399/9/11

فهرست منابع
1. Fitzmaurice C, Allen C, Barber RM, Barregard L, Bhutta ZA, Brenner H, Dicker DJ, Chimed-Orchir O, Dandona R and Dandona L. Global, regional, and national cancer incidence, mortality, years of life lost, years lived with disability, and disability-adjusted life-years for 32 cancer groups, 1990 to 2015: a systematic analysis for the global burden of disease study. JAMA Oncology 2017; 3(4): 524-48. [DOI:10.1001/jamaoncol.2016.5688]
2. Thun MJ, DeLancey JO, Center MM, Jemal A, Ward EM. The global burden of cancer: priorities for prevention. Carcinogenesis 2009; 31(1): 100-10. [DOI:10.1093/carcin/bgp263]
3. Haque MU, Ferdiousi N, Sajon SR. Anticancer agents derived from plant and dietary sources: a review. IJP 2016; 32: 55-66.
4. Cragg GM, Kingston DG, Newman DJ. Anticancer agents from natural products: CRC press; 2011.
5. Kinghorn A, Farnsworth N, Soejarto D, Cordell G, Swanson S, Pezzuto J, Wani M and Wall M. Novel strategies for the discovery of plant-derived anticancer agents. Pharm. Biol. 2003; 41(sup1): 53-67. [DOI:10.1080/1388020039051744]
6. Pimenov MG, Leonov MVe. The genera of the Umbelliferae: a nomenclator: Royal Botanic Gardens, Kew; 1993.
7. Mozaffarian V. A Dictionary of Iranian Plant Names. Tehran: Farhang Moaser Pub, 1996. (In Persian).
8. Amiri MS and Joharchi MR. Ethnobotanical knowledge of Apiaceae family in Iran: A review. Avicenna J. Phytomedicine 2016;6(6):621.
9. Zargari A. Identification method of plant. Tehran: Amirkabir Pub, 1962. Persian.
10. Tofighi Z, Asgharian P, Goodarzi S, Hadjiakhoondi A, Ostad SN, Yassa N. Potent cytotoxic flavonoids from Iranian Securigera securidaca. Med. Chem. Res. 2014; 23 (4): 1718-24. [DOI:10.1007/s00044-013-0773-3]
11. Goodarzi S, Nateghpour M, Asgharian P, Hadjiakhoondi A, Yassa N, Tavakoli S, Mirzaei J, Farivar L, Motevalli Haghi A and Tofighi Z. Antimalarial and cytotoxic activities of roots and fruits fractions of Astrodaucus persicus extract. IJBMS 2017; 20(12): 1318.
12. Goodarzi S, Hadjiakhoondi A, Yassa N, Khanavi M and Tofighi Z. Essential oils chemical composition, antioxidant activities and total phenols of Astrodaucus persicus. IJBMS 2016; 19(2): 159.
13. Tofighi Z, Es-haghi A, Asl MM, Tajic AR, Navai MS, Tavakoli S, Hadjiakhoondi A and Yassa N. Investigation of chemical keys for relationship between plants and their unifloral honeys by hydrodistillation and SPME and biological activities of honeys. Eur. Food Res. Technol. 2014; 238(4): 665-73. [DOI:10.1007/s00217-013-2147-y]
14. Goodarzi S, Tabatabaei MJ, Mohammad Jafari R), Mofasseri M and Tofighi Z. Cuminum cyminum fruits as source of luteolin- 7-O-glucoside, potent cytotoxic flavonoid against breast cancer cell lines. Nat. Prod. Res. 2020; 34(11): 1602-1606. [DOI:10.1080/14786419.2018.1519824]
15. Goodarzi S, Hadjiakhoondi A, Yassa N, Khanavi M and Tofighi Z. New benzodioxole compounds from the root extract of Astrodaucus persicus. IJPR 2016; 15(4): 901-906.
16. Gohari AR, Saeidnia S, Gohari MR, Moradi-Afrapoli F, Malmir M, Hadjiakhoondi A. Bioactive flavonoids from Satureja atropatana Bonge. Nat. Prod. Res. 2009; 23 (17): 1609-14. [DOI:10.1080/14786410902800707]
17. Bussmann R, Malca G, Glenn A, Sharon D, Nilsen B, Parris B, Dubose D, Ruiz D, Saleda J, Martinez M, Carillo L, Walker K, Kuhlman A and Townesmith A. Toxicity of medicinal plants used in traditional medicine in Northern Peru. J. Ethnopharmacol. 2011; 137(1): 121-40. [DOI:10.1016/j.jep.2011.04.071]
18. Shad AA, Shah HU, Bakht J, Choudhary MI and Ullah J. Nutraceutical potential and bioassay of Apium graveolens L. grown in Khyber Pakhtunkhwa-Pakistan. J. Med. Plant. Res. 2011; 5(20): 5160-6.
19. Al-Haadi AMH, Al Rahbi SS, Akhtar MS, Said S, Weli A and Al Riyami Q. Phytochemical screening, antibacterial and cytotoxic activities of Petroselinum crispum leaves grown in Oman. IJPR 2013; 9(1): 61-5.
20. Sharker SM, Shahid IJ. Assessment of antibacterial and cytotoxic activity of some locally used medicinal plants in Sundarban mangrove forest region. Afr. J. Pharm. Pharmacol. 2010; 4(2): 066-9.
21. Hilmi Y, Abushama MF, Abdalgadir H, Khalid A and Khalid H. A study of antioxidant activity, enzymatic inhibition and in vitro toxicity of selected traditional sudanese plants with anti-diabetic potential. BMC Complement. Altern. 2014; 14(1): 149. [DOI:10.1186/1472-6882-14-149]
22. Ksouri A, Dob T, Belkebir A, Lamari L, Krimat S and Metidji H. Total phenolic, antioxidant, antimicrobial activities and cytotoxicity study of wild Anethum graveolens L. Int. J. Pharmacogn. Phytochem. Res. 2015; 7: 1025-32.
23. Moshafi MH, Sharififar F, Dehghan G and Ameri A. Bioassay screening of the essential oil and various extracts of fruits of Heracleum persicum Desf. and rhizomes of Zingiber officinale Rosc. using brine shrimp cytotoxicity assay. IJPR 2010; 8(1): 59-63.
24. Aghaei M, Ghanadian M, Faez F and Esfandiary E. Cytotoxic activities of Euphorbia kopetdaghi against OVCAR-3 and EJ-138 cell lines. J. Herb. Med. Pharmacol. 2015; 4(2): 49-52.
25. Subhadradevi V, Kalathil K, Asokkumar K, Umamaheswari M, Jagannath P. Induction of apoptosis and cytotoxic activities of Apium graveolens Linn. using in vitro models. Middle East J. Sci. Res. 2011; 9(1): 90-94
26. Rakad M, Jumaily A. Evaluation of anticancer activities of crude extracts of Apium graveolens L. Seeds in two cell lines, RD and L20B in vitro. Iraqi J. Cancer Med. Genet. 2010; 3(2): 20-3.
27. Abdel-Reheem MA and Oraby MM. Anti-microbial, cytotoxicity, and necrotic ripostes of Pimpinella anisum essential oil. Ann. Agric. Sci. 2015; 60 (2): 335-40. [DOI:10.1016/j.aoas.2015.10.001]
28. Kadan S, Rayan M and Rayan A. Anticancer activity of anise (Pimpinella anisum L.) seed extract. The Open Nutraceuticals J. 2013; 6(1): 1-5. [DOI:10.2174/1876396001306010001]
29. Vitali LA, Beghelli D, Nya PCB, Bistoni O, Cappellacci L, Damiano S, Lupidi G, Maggi F, Orsomando G and Papa F. Diverse biological effects of the essential oil from Iranian Trachyspermum ammi. Arab. J. Chem. 2016; 9(6): 775-86. [DOI:10.1016/j.arabjc.2015.06.002]
30. Abdel-Hameed E-SS, Bazaid SA, Al Zahrani O, El-Halmouch Y, El-Sayed MM and El-Wakil E. Chemical composition of volatile components, antimicrobial and anticancer activity of n-hexane extract and essential oil from Trachyspermum ammi L. seeds. Orient. J. Chem. 2014; 30(4): 1653-62. [DOI:10.13005/ojc/300425]
31. Firuzi O, Asadollahi M, Gholami M and Javidnia K. Composition and biological activities of essential oils from four Heracleum species. Food Chem. 2010; 122(1): 117-22. [DOI:10.1016/j.foodchem.2010.02.026]
32. Sieniawska E, Świątek Ł, Rajtar B, Kozioł E, Polz-Dacewicz M and Skalicka-Woźniak K. Carrot seed essential oil-Source of carotol and cytotoxicity study. Ind. Crops Prod. 2016; 92: 109-15. [DOI:10.1016/j.indcrop.2016.08.001]
33. Tawil M, Bekdash A, Mroueh M, Daher CF and Abi-Habib RJ. Wild carrot oil extract is selectively cytotoxic to human acute myeloid leukemia cells. Asian Pac. J. Cancer Prev. 2015; 16(2): 761-7. [DOI:10.7314/APJCP.2015.16.2.761]
34. AYDEMIR T and Becerik S. Phenolic content and antioxidant activity of different extracts from Ocimum basilicum, Apium graveolens and Lepidium sativum seeds. J. Food Biochem. 2011; 35(1): 62-79. [DOI:10.1111/j.1745-4514.2010.00366.x]
35. Nickavar B and Abolhasani FA-S. Screening of antioxidant properties of seven Umbelliferae fruits from Iran. PJPS 2009; 22(1): 30-5.
36. Mert A and Timur M. Essential oil and fatty acid composition and antioxidant capacity and total phenolic content of parsley seeds (Petroselinum crispum) grown in Hatay region. Indian J. Pharm. Educ. Res. 2017; 51(3): 437-40. [DOI:10.5530/ijper.51.3s.63]
37. Olgun Ç, Ozkan OE, Guney B, Pattabanoglu ES, Guney K and Gur M. Chemical composition and antimicrobial activity in cold press oil of fennel, Anise, white and black mustard seeds. Indian J. Pharm. Educ. Res. 2017; 51(3): 200-04. [DOI:10.5530/ijper.51.3s.12]
38. Mirzahosseini SM, Noori SAS, Amanzadeh Y, Javid MG and Howyzeh MS. Phytochemical assessment of some native ajowan (Therachyspermum ammi L.) ecotypes in Iran. Ind. Crops Prod. 2017; 105: 142-7. [DOI:10.1016/j.indcrop.2017.04.052]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb