Ezati S, Mirzaie A, Zandi M. Evaluation of Anti-efflux Activity of
Anthemis atropatana Extract against Ciprofloxacin Resistant
Staphylococcus aureus Isolates. J. Med. Plants 2018; 17 (66) :122-134
URL:
http://jmp.ir/article-1-2177-fa.html
عزتی شیما، میرزایی امیر، زندی مسعود. بررسی اثرات ضدپمپ افلاکسی عصاره گیاه بابونه (
Anthemis atropatana) در سویههای بالینی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به سیپروفلوکساسین با استفاده از روش Real Time PCR. فصلنامه گياهان دارویی. 1397; 17 (66) :122-134
URL: http://jmp.ir/article-1-2177-fa.html
1- 1- کارشناس ارشد، گروه زیستشناسی، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران
2- 2- استادیار، گروه زیستشناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران ، A.mirzaie@riau.ac.ir
3- 3- مربی، گروه زیستشناسی، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران
چکیده: (3852 مشاهده)
مقدمه: سویههای مقاوم به دارو استافیلوکوکوس اورئوس یکی از مهمترین عوامل ایجادکننده عفونتهای بیمارستانی میباشند، به طوری که پمپ افلاکس norB در این باکتری نقش بسزایی در ایجاد مقاومتهای دارویی دارد.
هدف: هدف از این مطالعه بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی عصاره گیاه بومی بابونه (Anthemis atropatana) و اثرات ضدپمپ افلاکسی norB آن بر روی ایزولههای بالینی استافیلوکوکوس اورئوس میباشد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، ابتدا عصاره گیاه بابونه با استفاده از روش ماسراسیون تهیه و ترکیبات فیتوشیمیایی آن با استفاده از روش GC/MS تعیین شد. به دنبال آن وجود پمپ افلاکس norB در 50 سویه بالینی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به دارو به روش فنوتیپی کارت ویل و ژنوتیپی PCR بررسی شد. در انتها، پس از تیمار سویهها با غلظت زیرحدکشندگی عصاره (SubMIC)، اثرات ضدپمپ افلاکسی norB آن با روش Real Time PCR ارزیابی شد.
نتایج: آنالیز فیتوشیمیایی عصاره با استفاده از روش GC/MS نشان داد که بیشترین ترکیبات تشکیلدهنده عصاره مربوط به Dodecane (8/9٪) و Tridecane (4/6٪) میباشد. همچنین نتایج روش کارت ویل و PCR نشان داد که از میان 50 سویه بالینی، 10 سویه دارای پمپ افلاکس norB هستند. درنهایت به دنبال تیمار سویهها با غلظت SubMIC عصاره، نتایج Real Time PCR کاهش بیان ژن پمپ افلاکس norB را در سویهها نشان داد.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج به دست آمده در این مطالعه، به نظر میرسد این گیاه میتواند به عنوان یک منبع طبیعی دارویی پتانسیل استفاده در صنایع دارویی را داشته باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1396/1/19 | پذیرش: 1396/7/10 | انتشار: 1397/4/2