Naderi - Hajibagher kandi M, Sefidkon F, Azizi E. The Effects of Different Distillation Methods on Quality and Quantity of Essential Oil of
Laurus nobilis L.. J. Med. Plants 2011; 10 (38) :78-84
URL:
http://jmp.ir/article-1-213-fa.html
نادری حاجی باقرکندی محمود، سفیدکن فاطمه، عزیزی ابراهیم. تأثیر روشهای مختلف تقطیر بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه برگ بو (
Laurus nobilis L.). فصلنامه گياهان دارویی. 1390; 10 (38) :78-84
URL: http://jmp.ir/article-1-213-fa.html
1- دانشگاه پیام نور ابهر ، m.nadery@rifr-ac.ir
2- بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور و مؤسسه مطالعات تاریخ پزشکی، طب اسلامی و مکمل، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی و مؤسسه مطالعات تاریخ پزشکی، طب اسلامی و مکمل، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده: (7471 مشاهده)
مقدمه: برگ بو با نام علمی Laurus nobilis درختی است کوچک مخصوص نواحی مدیترانهای که برگهای آن به عنوان چاشنی اغذیه و به منظور معطر ساختن برخی کنسروها و غیره به کار میرود. هدف: از آنجا که بازده اسانس و میزان ترکیبهای تشکیلدهنده آن بیانکننده ارزش یک اسانس است، در این تحقیق، تاثیر روشهای مختلف اسانسگیری برکمیت و کیفیت اسانس برگ بو مورد مطالعه قرار گرفت. روش بررسی: بدین منظور برگ این گیاه از باغ گیاهشناسی ملی ایران در تیر ماه 1388 جمعآوری و پس از خشک کردن در سایه به سه روش تقطیر با آب، تقطیر با بخار آب و تقطیر با آب و بخار آب اسانس آن استخراج شد. اسانسها به کمک دستگاههای کروماتوگرافی گازی و کروماتوگرافی گازی مجهز به طیف سنج جرمی تجزیه و شناسایی شد. نتایج: بازده اسانس برگ بو (w/w) برای روشهای تقطیر با آب، تقطیر با بخار آب و تقطیر با آب و بخار آب به ترتیب 64/2، 64/1 و 56/2 درصد بود. 25 ترکیب در اسانس شناسایی شد. از بین این ترکیبات 8،1 - سینئول (6/46، 8/37 و 1/49 درصد)، سابینن (7/10 درصد، 3/12 درصد و 13/12) و آلفا - ترپینیل استات (8/13، 3/19 و 0/11) به ترتیب اجزای عمده در اسانس حاصل از روشهای تقطیر با آب، تقطیر با بخار آب و تقطیر با آب و بخار آب بودند. نتیجهگیری: تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که بازده اسانس و میزان 8،1 - سینئول در روشهای تقطیر با آب و تقطیر با آب و بخار آب در یک سطح قرار گرفته و بالاتر از روش تقطیر با بخار آب میباشد. همچنین در بررسی آماری اختلاف معنیداری در میزان ترکیبهای سابینن و آلفا - ترپینیل استات در اسانسهای حاصل از روشهای مختلف تقطیر به دست آمد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1389/1/1 | پذیرش: 1389/6/2 | انتشار: 1390/3/30