Babazadeh Darjazi B, Rustaiyan A, Taghizad Farid R, Golein B. The Effect of Seasonal Variation on the Essential Oil Components of Page Mandarin [(C.Reticulata var dancy × C.Paradisi var dancan) ×C.Clemantina] Peel. J. Med. Plants 2011; 10 (38) :67-77
URL:
http://jmp.ir/article-1-212-fa.html
بابازاده درجزی بهزاد، روستائیان عبدالحسین، تقیزاد فرید رحیم، گلعین بهروز. بررسی اثر تغییرات فصلی بر روی ترکیبات روغن پوست نارنگی رقم Page. فصلنامه گياهان دارویی. 1390; 10 (38) :67-77
URL: http://jmp.ir/article-1-212-fa.html
1- واحد رودهن، دانشکده کشاورزی، گروه مهندسی تولیدات گیاهی ، babazadeh.b@gmail.com
2- واحد علوم و تحقیقات، دانشکده شیمی، گروه شیمی آلی
3- پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
4- موسسه تحقیقات مرکبات کشور
چکیده: (5765 مشاهده)
مقدمه: به نظر میرسد که زمان برداشت بر روی میزان ترکیبات طعمدهنده روغن پوست میوه (آلدئیدها، الکلها و استرها) تأثیر داشته باشد. هدف: هدف کار حاضر، مطالعه ترکیبات طعمدهنده پوست نارنگی و مطالعه تغییرات آنها در طی یک فصل میباشد. روش بررسی: 10 عدد میوه بالغ در اواخر آذرماه و اواخر بهمن ماه سال 1387 برداشت شدند و روغن پوست آنها با فشار مکانیکی و توسط شستشو با هگزان نرمال استخراج شدند و سپس به وسیله دستگاه GC و GC/MS آنالیز شدند. نتایج: در اواخر آذرماه مقدار آلدئیدها، الکلها و استرهای روغن پوست میوه به ترتیب 34/1، 87/1، 17/0 و در اواخر بهمن ماه مقدار آنها به ترتیب 46/0، 06/1، 04/0 بود نتیجهگیری: ترکیبات اکسیژندار به خصوص decanal و linalool با برداشت دیرهنگام میوه، کاهش چشمگیری را در غلظت نسبی نشان دادند، اگرچه غلظت لیمونن افزایش متقابل نشان داد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1388/7/14 | پذیرش: 1389/4/14 | انتشار: 1390/3/30