Gandomi Nasrabadi H, Azami Sarokelaei L, Misaghi A, Abbaszadeh S, Shariatifar N, Tayyar Hashtjin N. Antibacterial Effect of Aqueous and Alcoholic Extracts from Petal of Saffron (
Crocus sativus L.) on some Foodborne Bacterial Pathogens. J. Med. Plants 2012; 11 (42) :189-196
URL:
http://jmp.ir/article-1-175-fa.html
گندمی نصرآبادی حسن، اعظمی ساروکلایی لیلا، میثاقی علی، عباسزاده سپیده، شریعتیفر نبی، طیار هشتجین نسرین. مطالعه اثر ضدباکتریایی عصارههای آبی و الکلی گلبرگ زعفران بر برخی از باکتریهای بیماریزای غذایی. فصلنامه گياهان دارویی. 1391; 11 (42) :189-196
URL: http://jmp.ir/article-1-175-fa.html
1- گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
2- دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
3- گروه تغذیه و بهداشت مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه بقیهالله
4- معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران ، nshariatifar@ut.ac.ir
چکیده: (7658 مشاهده)
مقدمه: با توجه به نگرانیهای عمومی درخصوص عوارض نگهدارندههای شیمیایی، تمایل به مصرف محصولاتی است که فاقد نگهدارنده هستند و یا در آنها از نگهدارندههای طبیعی مثل اسانسها و عصارههای گیاهی استفاده شده است. هدف: در این مطالعه اثر ضدباکتریایی عصاره آبی، اتانولی و متانولی گلبرگ زعفران بر باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا تیفی موریوم، ای کولای O157:H7، لیستریا مونوسایتوژنز و باسیلوس سرئوس مورد بررسی قرارگرفت. روش بررسی: در آزمایش غربالگری حساسیت باکتریهای مورد مطالعه به روش انتشار دیسک بررسی شد. حداقل غلظت بازدارنده (MIC) به روش آگار دایلوشن و براث میکرودایلوشن مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج: در روش انتشار دیسک سالمونلاتیفی موریوم حساسترین باکتری و استافیلوکوکوس اورئوس و ای کولای مقاومترین باکتری تعیین شد. حداقل غلظت بازدارنده هر سه عصاره مورد مطالعه در مورد تمام باکتریهای تحت آزمایش در روش آگار دایلوشن 40 میلیگرم در میلیلیتر محاسبه شد. براساس نتایج به دست آمده میزان MIC عصارههای آبی و متانولی در روش میکرودایلوشن برای تمام باکتریهای فوق 40 میلیگرم در میلیلیتر محاسبه شد، در حالی که MIC عصاره اتانولی در مورد استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس و لیستریا مونوسایتوژن 40 میلیگرم در میلیلیتر و برای باکتریهای سالمونلاتیفی موریوم و ای کولای O157:H7 بیشتر از 40 میلیگرم در میلیلیتر محاسبه شد. نتیجهگیری: مطالعه حاضر نشان داد که عصارههای گلبرگ زعفران میتواند به عنوان نگهدارنده طبیعی بر ضد باکتریهای فوق مورد استفاده قرار گیرد و استفاده از این عصارهها را در مواد غذایی پیشنهاد مینماید.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1389/9/15 | پذیرش: 1390/3/29 | انتشار: 1391/3/31