سال 16، شماره 62 - ( 3-1396 )                   سال 16 شماره 62 صفحات 181-169 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mehregan M, Mehrafarin A, Labbafi M, Naghdi Badi H. Effect of Different Concentrations of Chitosan Biostimulant on Biochemical and Morphophysiological Traits of Stevia Plant (Stevia rebaudiana Bertoni). J. Med. Plants 2017; 16 (62) :169-181
URL: http://jmp.ir/article-1-1741-fa.html
مهرگان محمد، مهرآفرین علی، لبافی محمدرضا، نقدی‌بادی حسنعلی. اثر غلظت‎های مختلف محرک زیستی کیتوزان بر خصوصیات بیوشیمیایی و مورفوفیزیولوژیکی گیاه استویا (Stevia rebaudiana Bertoni). فصلنامه گياهان دارویی. 1396; 16 (62) :169-181

URL: http://jmp.ir/article-1-1741-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران، تهران،‌ ایران
2- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، کرج، ایران
چکیده:   (5712 مشاهده)

مقدمه: کیتوزان از پلیساکاریدهای نیتروژندار است که با واکنش استیلزدای کیتین به صورت طبیعی ایجاد میشود و به عنوان یکی از محرک‎های زیستی کارآمد برای در تولید متابولیتهای ثانویه در گیاهان دارویی زیادی تأیید شده است.

هدف: بررسی اثر غلظت‎های مختلف محرکزیستی کیتوزان بر خصوصیات بیوماس رویشی و متابولیت‌های ثانویه گیاه استویا.

روش بررسی: آزمایش در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در شرایط گلخانهای با تیمار کیتوزان، در چهار سطح شامل 0، 05/0، 1/0 و 2/0 درصد انجام شد.

نتایج: نتایج به دست آمده از تجزیه واریانس داده‎ها نشان داد، که محلول‎پاشی محرک‎زیستی کیتوزان اثر معنی‎داری بر وزن خشک برگ، وزن خشک اندام هوایی، طول برگ (05/0>P)، فنل و ربادیوزید A (01/0>P) داشته است. کیتوزان در سطح 1/0 درصد بیشترین وزن تر و خشک ساقه، برگ و اندام هوایی را تولید نمود، به طوری که با افزایش غلظت کیتوزان از 1/0 به 2/0 درصد این صفات کاهش یافت. بیشترین میزان فنل در غلظت 1/0 درصد کیتوزان مشاهده شد، همچنین در این آزمایش کیتوزان با غلظت 2/0 درصد بیشترین تاثیر را بر  ربادیوزید A داشته است.

نتیجهگیری: محلولپاشی کیتوزان سبب بهبود خصوصیات بیوماس رویشی و صفات بیوشیمیایی مانند ربادیوزید A گیاه استویا شده است.

متن کامل [PDF 582 kb]   (4016 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: 1395/4/27 | پذیرش: 1395/10/29 | انتشار: 1396/3/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb