Kazemi M, Zolfaghari B, Keyvanlo Shahrestanaki M, Sadeghi Dinani M. Cytotoxic Effects of
Allium affine Ledeb Butanolic Fraction on Breast and Ovary Cancer Cell Lines. J. Med. Plants 2017; 16 (64) :83-90
URL:
http://jmp.ir/article-1-1660-fa.html
کاظمی ملیحه، ذوالفقاری بهزاد، کیوانلو شهرستانکی محمد، صادقی دینانی مسعود. بررسی اثرات سایتوتوکسیک فراکسیون بوتانولی گیاه
Allium affine Ledeb بر روی ردههای سلولی سرطان پستان و تخمدان. فصلنامه گياهان دارویی. 1396; 16 (64) :83-90
URL: http://jmp.ir/article-1-1660-fa.html
1- دکترای داروسازی، دانشکدهی داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- استاد، گروه فارماکوگنوزی، دانشکدهی داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- دانشجوی دکتری، گروه بیوشیمی بالینی، دانشکدهی داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- استادیار، گروه فارماکوگنوزی، دانشکدهی داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران ، m_sadeghi@pharm.mui.ac.ir
چکیده: (1715 مشاهده)
مقدمه: از میان ترکیبات موجود در گیاهان جنس Allium، استرویید ساپونینهای استخراج شده از این گیاهان بر روی بسیاری از ردههای سلولی سرطانی دارای اثرات سایتوتوکسیک میباشند.
هدف: این تحقیق به بررسی اثرات سایتوتوکسیک فراکسیون بوتانولی غنی از استرویید ساپونینهای گیاهAllium affine به عنوان یکی از گونههای مهم آلیوم در کشورمان پرداخته است.
روش بررسی: فراکسیون بوتانولی پیازهای گیاه به کمک روش عصارهگیری 4 مرحلهای و به کمک حلالهای با قطبیت متفاوت استخراج و به کمک دستگاه فریز درایر خشک شد. به منظور بررسی اثر فراکسیون بوتانولی گیاه بر روی رشد و تکثیر ردههای سلولی MCF-7، MDA-MB231 (سرطان پستان) و OVCAR-3 (سرطان تخمدان) از تست MTT استفاده گردید. غلظتهای مختلف از فراکسیون بوتانولی گیاه (200-0/1 میکروگرم/ میلیلیتر) به سلولها اضافه شد و 48 ساعت بعد از سپری شدن زمان تیمار، شدت جذب محلول چاهکها در طول موج 570 نانومتر اندازهگیری و در صد سلولهای زنده نسبت به گروه کنترل محاسبه شد.
نتایج: نتایج حاصل از آزمون MTT بعد از تیمار 48 ساعته در تمامی ردههای سلولی کاهش وابسته به غلظت فعالیت سوکسینات دهیدروژناز و مهار رشد سلولها را نسبت به نمونه کنترل نشان داد (0/01P<). بهترین اثرات سایتوتوکسیک فراکسیون مورد بررسی در مورد رده سلولی سرطان تخمدان OVCAR-3 (IC50 برابر با 0/94 ± 7/13 میکروگرم/ میلیلیتر) مشاهده شد.
نتیجهگیری: فراکسیون بوتانولی گیاه A. affine دارای اثرات سایتوتوکسیک بر روی سلولهای سرطانی مورد بررسی بویژه رده سلولی سرطان تخمدان است. با توجه به اثرات مطلوب مشاهده شده به نظر میرسد که این فراکسیون حاوی استرویید ساپونینهای با اثرات سایتوتوکسیک قابل توجه باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكولوژی و سم شناسی دریافت: 1395/12/25 | پذیرش: 1396/3/28 | انتشار: 1396/10/10