مقدمه: اضطراب و افسردگی از علائم شایع یائسگی هستند. زنان بویژه در این سنین بطور فزایندهای مایل به درمان با استفاده از ترکیبات گیاهی و مکملهای تغذیهای هستند. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر والرین (سنبلالطیب) بر علائم اضطراب و افسردگی دوران یائسگی زنان مراجعهکننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرکرد انجام شد.
روش بررسی: این کار آزمایی بالینی دوسوکور در زنان مراجعهکننده به مرکز بهداشتی درمانی شهرکرد انجام گرفت. حجم نمونه در این مطالعه 48 نفر زن 62-45 ساله واجد شرایط بود که به شکل تصادفی در دو گروه شامل 29 نفر در گروه والرین و 19 نفر گروه پلاسبو قرار گرفتند. اطلاعات از طریق پرسشنامه ویژگیهای فردی، مقیاس اضطراب هامیلتون و افسردگی بک قبلو دوماه پس از درمان تکمیل شد. دادهها با استفاده از آزمونهای مان ویتنی و ویلکاکسون با استفاده از نرمافزار SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
نتایج: براساس یافتههای مطالعه، دو گروه از نظر شدت علائم اضطراب و افسردگی در ابتدای مطالعه تفاوت معناداری نداشتند (05/0 P>)، در حالیکه پس از مداخله وضعیت بیماران از نظر علائم اضطراب و افسردگی در گروه والرین به شکل معناداری کمتر از گروه پلاسبو بود (001/0=P).
نتیجهگیری: نتایج مطالعه نشان داد که والرین جهت کاهش علائم اضطراب و افسردگی دوران یائسگی مؤثر بوده و میتواند به عنوان یک درمان آلترناتیو مد نظر باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |