سال 16، شماره 61 و S10 - ( supplement 10 1395 )                   سال 16 شماره 61 و S10 صفحات 59-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jamshidi Z, Taheri E, Mohammadi M, Mohseni kouchesfehani H. The Protective Effect of Green Tea (Camellia sinensis) Extract on Kidney Tissues and Blood Factors of Kidney Functions in Male Mice Treated with Paclitaxel. J. Med. Plants 2017; 16 (61) :47-59
URL: http://jmp.ir/article-1-1607-fa.html
جمشیدی زهرا، طاهری الهه، محمدی مهناز، محسنی کوچصفهانی هما. اثر حفاظتی عصاره چای سبز (Camellia sinensis) روی بافت کلیه و شاخص‌های خونی عملکرد کلیه در موش‌های نر تیمار شده با پاکلی تاکسل. فصلنامه گياهان دارویی. 1395; 16 (61) :47-59

URL: http://jmp.ir/article-1-1607-fa.html


1- گروه زیست‌شناسی، دانشگاه پیام‌نور، واحد ایلام، ایران ، Zjamshidi87@yahoo.com
2- کارشناس ارشد ، گروه زیست‌شناسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
3- استادیار، گروه زیست‌شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اسلامشهر، ایران
4- دانشیار، گروه سلولی – تکوینی جانوری، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
چکیده:   (8572 مشاهده)

مقدمه: با توجه به اهمیت و خاصیت بسیار بالای گیاهان دارویی می‌توان به چای سبزاشاره نمود. پاکلی تاکسل یک داروی شیمی درمانی است که می‌تواند باعث مسمومیت کلیوی از جمله تغییرات دژنراتیو در پارانشیم کلیه شود.

هدف: هدف از این مطالعه بررسی اثر چای سبز به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی روی بافت کلیه و سطح شاخص‌های خونی عملکرد کلیه در موش‌های تیمار شده با پاکلی تاکسل می‌باشد.

روش بررسی: برای انجام این آزمایش تعداد 35 سر موش نژاد NMRI به 7 گروه تقسیم شدند: گروه کنترل 1 هیچ ماده‌ای دریافت نکرد، گروه کنترل 2 سالین به مدت هفت روز، گروه شاهد 1 تزریق IP داروی پاکلی تاکسل به مقدار 3/0 میلی‌گرم بر کیلوگرم به مدت سه روز متوالی، گروه شاهد 2 و 3 عصاره چای سبز را به ترتیب با دوزهای 200 و 300 میلی‌گرم بر کیلوگرم برای بیست و هشت روز دریافت کردند. گروه آزمایشی 1 و 2 تحت تیمار با عصاره چای سبز و پاکلی تاکسل قرار گرفتند که ابتدا به ترتیب دوزهای ذکر شده چای سبز را برای بیست و هشت روز و پاکلی تاکسل را به مقدار 3/0 میلی‌گرم بر کیلوگرم از روز چهاردهم به مدت سه روز متوالی دریافت کردند. هفت روز پس از آخرین تزریق، کلیه‌ها جدا شد و پس از فیکس شدن در محلول بافر فرمالین، با هماتوکسیلین و ائوزین رنگ‌آمیزی شده و مورد مطالعه قرار گرفت. همچنین سطح اوره و کراتینین خون نیز اندازه‌گیری شد. داده‌ها با آزمون ANOVA تجزیه و تحلیل شدند. سطوح اوره و کراتینین خون در گروه شاهد 1 در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنا‌داری داشت که پس از بکارگیری عصاره چای سبز در گروه‌های آزمایشی 1 و 2 کاهش معناداری را نشان داد (05/0P<).

نتایج: در گروه شاهد 1، اتساع لوله‌های جمع‌کننده کلیوی همراه با نکروز خفیف بافتی دیده شد که این روند در گروه‌های آزمایشی 1 و 2 به صورت برگشت‌پذیر بود، به طوری که تفاوت معناداری با گروه کنترل نداشت.

نتیجه‌گیری: بر اساس این نتایج می‌توان پیش‌بینی کرد که مصرف چای سبز سطح فاکتورهای کلیوی را کاهش داده و تغییرات بافتی کلیه که در اثر مصرف پاکلی تاکسل ایجاد می‌شود را بهبود می‌بخشد.

واژه‌های کلیدی: چای سبز، اوره، پاکلی تاکسل، کراتینین، کلیه
متن کامل [PDF 999 kb]   (3833 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1393/11/14 | پذیرش: 1394/10/28 | انتشار: 1395/11/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb