احمدزاده علیرضا، فیضی محمد، غفارزادگان رضا. بررسی اثر پاپاورین بر فرآیند گلایکه شدن آلبومین سرم انسانی. فصلنامه گياهان دارویی. 1391; 11 (42) :53-61
URL: http://jmp.ir/article-1-160-fa.html
1- گروه پزشکی مولکولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، ali2@khayam.ut.ac.ir
2- گروه علوم محیطی، دانشکده زیستشناسی، دانشگاه شهید چمران
3- گروه فارماکوگنوزی و داروسازی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
چکیده: (5573 مشاهده)
مقدمه: گلایکه شدن یک واکنش غیرآنزیمی است که با واکنش قند با گروههای آمین پروتئین شروع میشود. در مرحله اولیه گلایکه شدن سنتز ترکیبات حد واسط آمادوری رخ میدهد و در مرحله پایانی پس از یک سلسله واکنشهای پیچیده و برگشتناپذیر محصولات پیشرفته گلایکه شدن (AGE) ایجاد میشود. هدف: بررسی اثر پاپاورین برفرایند گلایکه شدن آلبومین سرم انسانی. روش بررسی: در این مطالعه آلبومین سرم انسان همراه با گلوکز و در حضور غلظتهای مختلف پاپاورین به مدت 42 روز در دمای 37 درجه سانتیگراد تیمار شد. همچنینHSA به تنهایی به عنوان نمونه کنترل و همراه با گلوکز به عنوان نمونه گلایکه و بدون قند در حضور غلظتهای مختلف پاپاورین تحت همان شرایط نگهداری شد. سپس نمونهها با دورنگنمایی دورانی، فلورسانس و اسپکتروسکوپی فرابنفش بررسی شد. نتایج: گلایکه شدن آلبومین سرم با افزایش غلظت پاپاورین بیشتر میشود. نمونههای دارای پاپاورین و گلوکز تغییرات بیشتری در ساختار دوم، فلورسانس وابسته به محصولات AGE و تعداد لیزین آزاد نسبت به نمونه گلایکه و کنترل نشان میدهند. نتیجهگیری: در گلایکه مارپیچ آلفا و صفحات بتا به ترتیب 7/5 درصد کاهش و 1/3 درصد افزایش نسبت به کنترل نشان میدهد. گلایکه 2/14 درصد فلورسانس بیشتر نسبت به کنترل نشان میدهد. تعداد لیزین آزاد برای گلایکه 8 درصد نسبت به کنترل کاهش نشان میدهد. در نمونههای دارای پاپاورین و قند تمامی این موارد بیشتر تغییر میکند. به نظر میرسد پاپاورین با تغییر در آلبومین سبب شده لیزینهای بیشتری با قند تماس پیدا کنند و لذا گلایکه شدن زیاد شود.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكولوژی و سم شناسی دریافت: 1390/6/20 | پذیرش: 1391/2/9 | انتشار: 1391/3/31