Ziaee T, Moharreri N, Hosseinzadeh H. Review of Pharmacological and Toxicological Effects of
Nigella sativa and Its Active Constituents. J. Med. Plants 2012; 11 (42) :16-42
URL:
http://jmp.ir/article-1-158-fa.html
1- کارشناس گروه فارماکودینامی و سمشناسی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
2- گروه فارماکودینامی و سمشناسی، مرکز تحقیقات علوم دارویی و دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، hosseinzadehh@mums.ac.ir
چکیده: (8787 مشاهده)
سیاهدانه گیاهی یکساله از خانواده آلاله است که فلور طبیعی جنوب اروپا، شمال آفریقا و جنوب غربی آسیا میباشد. دانه این گیاه حاوی روغن، پروتئین، آلکالوئید (مثل نیجلیسین و نیجلیدین)، کینونها (مانند تیموکینون)، ساپونین و اسانس فرار است. در طب سنتی برای چندین بیماری استفاده میشود که از جمله به عنوان ضدکرم و جهت مشکلات قاعدگی، آسم، دیابت، سرفه بوده، ادرارآور و شیر افزاست. اثرات فارماکولوژیکی و زیستی سیاهدانه و تیموکینون، به عنوان یکی از اجزای سیاهدانه، شامل مواردی چون اثر آنتیاکسیدانی، ضدایسکمی، ضدالتهاب و ضددرد، ضدصرع و ضدسرفه میباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1389/2/4 | پذیرش: 1390/6/23 | انتشار: 1391/3/31