مقدمه: اختلال نعوظ که گاهی به آن “ضعف (impotence)“ نیز میگویند، به ناتوانی به نعوظ رسیدن یا نگه داشتن نعوظ به اندازهی که به رابطهی جنسی دست یابند گفته میشود. مطالعات شیوع شناسی حاکی از آن است که 20 الی 22 درصد از مردان در سراسر دنیا از اختلال نعوظ رنج می برند . روشهای متعددی برای بهبود این روند پیشنهاد شده که عمدتا بدلیل عوارض متعدد ناموفق بوده اند. هدف از این مطالعه تجویز عصاره گیاهان کندر و لاواندولا در بهبود اختلال نعوظ بدنبال وابستگی به مواد مخدر در نظر گرفته شد.
مواد و روشها: عصارهگیری آبی الکلی از هر دو گیاه لاواندولا و کندر انجام و سپس فرمولاسیون و آنالیز دارو انجام شد. انتخاب افراد بر اساس استانداردهای پزشکی و با استفاده از پرسشنامه مداد و کاغذی شاخص بین المللی عملکرد نعوظ (HEF)و معیارهای استاندارد ضمیمه صورت گرفته و افراد واجد شرایط بر اساس معیار DSM5 به صورت تصادفی در یکی ازسه گروه مطالعه قرار گرفتند. مطالعه به مدت دو ماه با تجویز داروی خوراکی(ترکیب گیاهی)، پلاسبو و بدون تجویز دارو صورت گرفت .نمرات پرسشنامه در مراحل شروع درمان( پیش آزمون)، یکماه پس از درمان(پس آزمون) ودو ماه پس از درمان( پیگیری )مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد در رابطه با عامل درون گروهی مقدار F محاسبه شده برای اثردارو در بهبود عملکرد نعوظ مراحل مختلف مطالعه در سطح 05/0 معنا دار است (05/0> , P 601/3 = F).
نتیجه گیری: به نظر میرسد استفاده از ترکیب گیاهان کندر و لاواندولا می تواند در بهبود اختلال نعوظ بدنبال وابستگی به مواد مخدر موثر باشد که مکانیسم و مواد موثره دخیل در این مطالعه نیازمند بررسی بیشتر می باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |