مقدمه: علم امروزه تلاش میکند تا عوامل بیماریزا در اماکن عمومی و مراکز بهداشتی را از بین ببرد. استفاده از دودهای طبی در طب سنتی ایران در بهبود کیفیت هوای محیط رواج داشته است.
هدف: هدف این مطالعه، ارزیابی فعالیت آنتیباکتریال دود گیاهان کندر، میخک، صندل و اذخر در مقابل طیف متفاوتی از میکروبها بود.
روش بررسی: دود گیاهان صندل )(Santalum album، اذخر (Cymbopogon schoenanthus)، کندر )Boswellia sacra( و میخک )(Syzygium aromaticum در مقابل باکتریهای coliEscherichia ، Staphylococcus aureus، Bacillus subtilis و قارچ Candida albicans بررسی شد و قدرت ضدمیکروبی آنها ارزیابی شد.
نتایج: گیاه صندل توانست، قارچ C. albicans را در زمان 7 دقیقه و باکتریB. subtilis را، در 9 دقیقه و دو باکتری E. coli و S. aureus را در زمان 10 دقیقه مانع رشد کامل آنها شود. گیاه اذخر مانع رشد قارچ در زمان 7 دقیقه، باسیل در 11 دقیقه و دو باکتری گرم مثبت و منفی در زمان 9 دقیقه شد. از بررسی دود گیاهان کندر و میخک نتایج قابل توجی به دست نیامد. آنچه قابل توجه بود، با مخلوط کردن دو گیاه صندل و اذخر به نسبت یک به یک اثرات ضدمیکروبی دود این دو گیاه تقویت شد.
نتیجهگیری: میکروبها و قارچ مورد مطالعه حساسیت بالایی نسبت به دود دو گیاه صندل و اذخر نشان دادند و امکان کاربرد صنعتی از این دود را فراهم نمود. لزوم انجام تحقیقات وسیعتر در مورد مواد مؤثره دود این گیاهان مطرح میشود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |