سال 2، شماره 6 - ( 3-1382 )                   سال 2 شماره 6 صفحات 21-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mojab F, Nickavar B, Javidnia K, Roodgar Amoli M. Volatile Oil Constituents and Fatty Acids Composition of Nigella sativa L. Seeds. J. Med. Plants. 2003; 2 (6) :21-26
URL: http://jmp.ir/article-1-777-fa.html
مجاب فراز، نیک‌آور بهمن، جاوید‌نیا کتایون، رودگر‌آملی محمدعلی. ترکیب شیمیایی اسانس و روغن سیاه‌دانه. فصلنامه گياهان دارویی. 1382; 2 (6) :21-26

URL: http://jmp.ir/article-1-777-fa.html


1- 1- استادیارگروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران ، sfmojab@yahoo.com
2- 1- استادیارگروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران
3- 3- داروساز
چکیده:   (4921 مشاهده)
ترکیب شیمیایی اسانس وروغن استخراج‌شده از دانه‌های گیاه سیاه‌دانه با نام علمی (Nigella sativa L.) از خانواده آلاله (Ranunculaceae) به‌وسیله دستگاه‌های کروماتوگرافی گازی تجزیه‌ای و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف نگار جرمی تعیین شد. در روغن واسانس حاصل به ترتیب 8 (شامل 5/99 درصد کل اجزای روغن) و 32 ترکیب (شامل 7/86 درصد کل اجزای اسانس) شناسایی شدند. مواد عمده روغن، اسیدهای لینولئیک (6/55 درصد)، اولئیک (4/23 درصد) و پالمیتیک (5/12 درصد) بودند. اجزای عمده اسانس سیاه‌دانه‌ عبارتند از: ترانس- آنتول (3/38 درصد)، پارا- سیمن (8/14 درصد)، لیمونن (3/4 درصد) وکارون (0/4 درصد).
واژه‌های کلیدی: اسانس، روغن، سیاه‌دانه، Nigella sativa، Ranunculaceae
متن کامل [PDF 132 kb]   (6806 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1380/9/28 | پذیرش: 1382/2/10 | انتشار: 1382/3/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb