Mojab F, Nickavar B, Javidnia K, Roodgar Amoli M. Volatile Oil Constituents and Fatty Acids Composition of
Nigella sativa L. Seeds. J. Med. Plants 2003; 2 (6) :21-26
URL:
http://jmp.ir/article-1-777-fa.html
مجاب فراز، نیکآور بهمن، جاویدنیا کتایون، رودگرآملی محمدعلی. ترکیب شیمیایی اسانس و روغن سیاهدانه. فصلنامه گياهان دارویی. 1382; 2 (6) :21-26
URL: http://jmp.ir/article-1-777-fa.html
1- استادیارگروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران ، sfmojab@yahoo.com
2- استادیار گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران
3- دانشیارگروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
4- داروساز
چکیده: (8405 مشاهده)
ترکیب شیمیایی اسانس وروغن استخراجشده از دانههای گیاه سیاهدانه با نام علمی (Nigella sativa L.) از خانواده آلاله (Ranunculaceae) بهوسیله دستگاههای کروماتوگرافی گازی تجزیهای و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف نگار جرمی تعیین شد. در روغن واسانس حاصل به ترتیب 8 (شامل 5/99 درصد کل اجزای روغن) و 32 ترکیب (شامل 7/86 درصد کل اجزای اسانس) شناسایی شدند. مواد عمده روغن، اسیدهای لینولئیک (6/55 درصد)، اولئیک (4/23 درصد) و پالمیتیک (5/12 درصد) بودند. اجزای عمده اسانس سیاهدانه عبارتند از: ترانس- آنتول (3/38 درصد)، پارا- سیمن (8/14 درصد)، لیمونن (3/4 درصد) وکارون (0/4 درصد).
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1380/9/28 | پذیرش: 1382/2/10 | انتشار: 1382/3/29