1- دانشیار گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، souri@sina.tums.ac.ir
2- استاد گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- داروساز، گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده: (7019 مشاهده)
آنتیاکسیدانها ترکیباتی حیاتی هستند که دارای خاصیت محافظت بدن از صدمات ناشی از استرسهای اکسیداتیو میباشند. انواع مختلفی از آنتیاکسیدانها در بدن موجودات زنده وجود دارد که بسیاری ازآنها از منابع غذایی مانند میوه، سبزیجات و نوشیدنیها تامین میشود. دراین مطالعه خاصیت آنتیاکسیدان تعداد 25 دانه گیاهی مورد مصرف در طب سنتی در مقابل پراکسیداسیون لینولئیک اسید با استفاده از معرف 1و3- دی اتیل 2- تیوباربیتوریک اسید بررسی شده است. تعدادی از دانهها شامل بارهنگ، کاهو، جوزهندی، خرفه، خیار، رازیانه، زیرهسبز، زنیان و هلیله سیاه که IC50 آنها به ترتیب برابر 67/0، 57/0، 29/0 ، 47/0، 05/0، 32/0،23/0 ،56/0 و 61/0 میکروگرم است قابل مقایسه با ویتامین E (59/0 = IC50) میباشند.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1381/5/18 | پذیرش: 1382/8/10 | انتشار: 1382/9/23