[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 11 - ( 6-1383 ) ::
جلد 3 شماره 11 صفحات 42-47 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر روغن فرار آویشن شیرازی بر روی زمان رشد تاخیری استافیلوکوک طلایی
افشین آخوندزاده‌بستی1، علی میثاقی2، حسینعلی ابراهیم‌زاده موسوی3، رضا عباسی‌فر4، بهراد رادمهر5، شمسعلی رضازاده6، شاهین آخوندزاده‌بستی* 7
1- استاديار گروه بهداشت 1- استادیار گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی دانشکده دامپزشکی تهران
2- استاديار گروه بهداشت 2- استادیار گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی دانشکده دامپزشکی تهران
3- استاديار گروه بهداشت 3- استادیار گروه بهداشت و بیماری‌های آبزیان دانشکده دامپزشکی تهران
4- دستيار دكتراي بهداشت 4- دستیار دکترای بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی تهران
5- دستيار دكتراي بهداشت 5- دستیار دکترای بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی تهران
6- دستيار تخصصي شيمي دارويي 6- دستیار تخصصی شیمی دارویی و عضو هیأت علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
7- دانشيار گروه روانپزشكي دانشگاه 7- دانشیار گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران (مرکز تحقیقات روانپزشکی) و محقق پژوهشکده گیاهان دارویی ، s.akhond@neda.net
چکیده:   (2307 مشاهده)
استفاده بیش از حد از نگهدارنده‌های غذایی شیمیایی که برخی از آنها مشکوک به اثرات سوء سرطان‌زایی و تراتوژنیک هستند و یا باقیمانده‌های سمی ایجاد می‌نمایند، منجر به رویکرد قابل توجه تولیدکنندگان مواد غذایی به جایگزینی نگهدارنده‌های شیمیایی با انواع طبیعی مانند اسانس‌های گیاهی در فرآورده‌های غذایی شده است. برای اثبات کاربرد اثرات نگهدارندگی (ضدمیکروبی) انواع اسانس‌های گیاهی، مطالعه اثرات آنها بر روی فاکتورهای رشدی مختلف میکروب‌های پاتوژن و عامل فساد غذایی در سیستم‌های مدل مختلف لازم و ضروری می‌باشد. در این مطالعه، زمان رشد تاخیری استافیلوکوک طلایی در میزان تلقیح cfu/ml 105 در طی 43 روز (1032 ساعت) نگهداری در محیط آبگوشت قلب و مغز متأثر از غلظت‌های مختلف (صفر، 03/0 و 06/0 درصد) اسانس آویشن شیرازی در سه درجه حرارت (35، 25 و15 درجه سانتی‌گراد) مورد بررسی قرار گرفت. زمان رشد تاخیری استافیلوکوک طلایی، به‌طور معنی‌داری (05/0p <، آنالیز واریانس) تحت تاثیر غلظت‌های مختلف اسانس قرار گرفت. به‌طوری‌که در غلظت صفر درصد اسانس در درجات حرارت 35، 25 و 15 درجه سانتی‌گراد به ترتیب 2/7 ، 3/15 و 84 ساعت بود. در حالی‌که در غلظت 03/0 درصد به ترتیب 44/31 ، 96/84 و 92/451 ساعت و در غلظت 06/0 درصد به ترتیب 4/44، 4/158و 1032 ساعت بود. بر طبق نتایج به دست آمده، زمان رشد تاخیری استافیلوکوک طلایی با افزایش غلظت اسانس به طور قابل توجهی افزایش پیدا کرد.
واژه‌های کلیدی: اسانس آویشن شیرازی، استافیلوکوک طلایی، زمان رشد تاخیری
متن کامل [PDF 180 kb]   (623 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانپزشكي
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۱۹ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۱۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Basti A, Misaghi A, Ebrahimzade H, Abbasifar R, Radmehr B, Rezazadeh S et al . Effect of Zataria multiflora Boiss. essential oil on lag phase of growth of Staphylococcus aureus in a brain heart infusion broth. JMP. 2004; 3 (11) :42-47
URL: http://jmp.ir/article-1-736-fa.html

آخوندزاده‌بستی افشین، میثاقی علی، ابراهیم‌زاده موسوی حسینعلی، عباسی‌فر رضا، رادمهر بهراد، رضازاده شمسعلی و همکاران.. اثر روغن فرار آویشن شیرازی بر روی زمان رشد تاخیری استافیلوکوک طلایی . فصلنامه گياهان دارويي. 1383; 3 (11) :42-47

URL: http://jmp.ir/article-1-736-fa.html



دوره 3، شماره 11 - ( 6-1383 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3708