سال 3، شماره 11 - ( 6-1383 )                   سال 3 شماره 11 صفحات 47-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Basti A, Misaghi A, Ebrahimzade H, Abbasifar R, Radmehr B, Rezazadeh S et al . Effect of Zataria multiflora Boiss. essential oil on lag phase of growth of Staphylococcus aureus in a brain heart infusion broth. J. Med. Plants 2004; 3 (11) :42-47
URL: http://jmp.ir/article-1-736-fa.html
آخوندزاده‌بستی افشین، میثاقی علی، ابراهیم‌زاده موسوی حسینعلی، عباسی‌فر رضا، رادمهر بهراد، رضازاده شمسعلی و همکاران.. اثر روغن فرار آویشن شیرازی بر روی زمان رشد تاخیری استافیلوکوک طلایی. فصلنامه گياهان دارویی. 1383; 3 (11) :42-47

URL: http://jmp.ir/article-1-736-fa.html


1- استادیار گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی دانشکده دامپزشکی تهران
2- استادیار گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی دانشکده دامپزشکی تهران
3- استادیار گروه بهداشت و بیماری‌های آبزیان دانشکده دامپزشکی تهران
4- دستیار دکترای بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی تهران
5- دستیار تخصصی شیمی دارویی و عضو هیأت علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
6- دانشیار گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران (مرکز تحقیقات روانپزشکی) و محقق پژوهشکده گیاهان دارویی ، s.akhond@neda.net
چکیده:   (5560 مشاهده)
استفاده بیش از حد از نگهدارنده‌های غذایی شیمیایی که برخی از آنها مشکوک به اثرات سوء سرطان‌زایی و تراتوژنیک هستند و یا باقیمانده‌های سمی ایجاد می‌نمایند، منجر به رویکرد قابل توجه تولیدکنندگان مواد غذایی به جایگزینی نگهدارنده‌های شیمیایی با انواع طبیعی مانند اسانس‌های گیاهی در فرآورده‌های غذایی شده است. برای اثبات کاربرد اثرات نگهدارندگی (ضدمیکروبی) انواع اسانس‌های گیاهی، مطالعه اثرات آنها بر روی فاکتورهای رشدی مختلف میکروب‌های پاتوژن و عامل فساد غذایی در سیستم‌های مدل مختلف لازم و ضروری می‌باشد. در این مطالعه، زمان رشد تاخیری استافیلوکوک طلایی در میزان تلقیح cfu/ml 105 در طی 43 روز (1032 ساعت) نگهداری در محیط آبگوشت قلب و مغز متأثر از غلظت‌های مختلف (صفر، 03/0 و 06/0 درصد) اسانس آویشن شیرازی در سه درجه حرارت (35، 25 و15 درجه سانتی‌گراد) مورد بررسی قرار گرفت. زمان رشد تاخیری استافیلوکوک طلایی، به‌طور معنی‌داری (05/0p <، آنالیز واریانس) تحت تاثیر غلظت‌های مختلف اسانس قرار گرفت. به‌طوری‌که در غلظت صفر درصد اسانس در درجات حرارت 35، 25 و 15 درجه سانتی‌گراد به ترتیب 2/7 ، 3/15 و 84 ساعت بود. در حالی‌که در غلظت 03/0 درصد به ترتیب 44/31 ، 96/84 و 92/451 ساعت و در غلظت 06/0 درصد به ترتیب 4/44، 4/158و 1032 ساعت بود. بر طبق نتایج به دست آمده، زمان رشد تاخیری استافیلوکوک طلایی با افزایش غلظت اسانس به طور قابل توجهی افزایش پیدا کرد.
متن کامل [PDF 180 kb]   (1846 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1382/9/19 | پذیرش: 1383/3/4 | انتشار: 1383/6/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb