[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 11 - ( 6-1383 ) ::
جلد 3 شماره 11 صفحات 38-41 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تغییرات درصد و اجزای روغن فرار در مراحل مختلف رشدی گیاه شوید (Anethum graveolens L.)
داراب یزدانی* 1، امیرحسین جمشیدی2، شمسعلی رضازاده3، فراز مجاب4، سحر شهنازی5
1- مربي پژوهش مربی پژوهش کشاورزی و عضو هیأت علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی ، yazdani@imp.ac.ir
2- دستيار تخصصي فارماكوگنوزي دستیار تخصصی فارماکوگنوزی و عضو هیأت علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
3- دستيار تخصصي شيمي دارويي دستیار تخصصی شیمی دارویی و عضو هیأت علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
4- استاديار فارماكوگنوزي استادیار فارماکوگنوزی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
5- كارشناس ارشد كشاورزي کارشناس ارشد کشاورزی و عضو هیأت علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
چکیده:   (2624 مشاهده)
گیاه شوید یا شبت با نام علمی Anethum graveolens L. گیاهی است علفی، یک‌ساله و معطر متعلق به خانواده Apiaceae. تمامی پیکر رویشی گیاه شوید محتوی ترکیبات فرار است. از جمله اجزای اصلی روغن فرار گیاه کاروون، فلاندرن و لیمونن می‌باشد. با توجه به تغییرات نسبتاً شدید کمی و کیفی روغن‌های فرار شوید در مراحل مختلف رشدی گیاه لازم است برحسب نوع استفاده و همچنین کاهش هزینه‌های تولید، گیاه در مراحل مناسب رشدی برداشت شود. در این تحقیق تغییرات درصد اسانس و اجزای تشکیل‌دهنده آن در سه مرحله مختلف رشدی مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج نشان داد که مناسب‌ترین مرحله رشدی برای به دست آوردن حداکثر میزان کاروون در واحد سطح، برداشت گیاه در مرحله تشکیل بذر و قبل از رسیدگی کامل بذر می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: روغن فرار، Anethum graveolens، کاروون، شوید
متن کامل [PDF 144 kb]   (1046 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: كشاورزي
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۱۹ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۱۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yazdani D, Jamshidi A, Rezazadeh S, Mojab F, Shahnazi S. Variaion of essential oil percentage and constituent at different growth stages of dill (Anethum graveolens L.). JMP. 2004; 3 (11) :38-41
URL: http://jmp.ir/article-1-735-fa.html

یزدانی داراب، جمشیدی امیرحسین، رضازاده شمسعلی، مجاب فراز، شهنازی سحر. بررسی تغییرات درصد و اجزای روغن فرار در مراحل مختلف رشدی گیاه شوید (Anethum graveolens L.). فصلنامه گياهان دارويي. 1383; 3 (11) :38-41

URL: http://jmp.ir/article-1-735-fa.html



دوره 3، شماره 11 - ( 6-1383 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3705