Yazdani D, Jamshidi A, Rezazadeh S, Mojab F, Shahnazi S. Variaion of essential oil percentage and constituent at different growth stages of dill (
Anethum graveolens L.). J. Med. Plants 2004; 3 (11) :38-41
URL:
http://jmp.ir/article-1-735-fa.html
یزدانی داراب، جمشیدی امیرحسین، رضازاده شمسعلی، مجاب فراز، شهنازی سحر. بررسی تغییرات درصد و اجزای روغن فرار در مراحل مختلف رشدی گیاه شوید (
Anethum graveolens L.). فصلنامه گياهان دارویی. 1383; 3 (11) :38-41
URL: http://jmp.ir/article-1-735-fa.html
1- مربی پژوهش کشاورزی و عضو هیأت علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی ، yazdani@imp.ac.ir
2- دستیار تخصصی فارماکوگنوزی و عضو هیأت علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
3- دستیار تخصصی شیمی دارویی و عضو هیأت علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
4- استادیار فارماکوگنوزی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
5- کارشناس ارشد کشاورزی و عضو هیأت علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
چکیده: (5729 مشاهده)
گیاه شوید یا شبت با نام علمی Anethum graveolens L. گیاهی است علفی، یکساله و معطر متعلق به خانواده Apiaceae. تمامی پیکر رویشی گیاه شوید محتوی ترکیبات فرار است. از جمله اجزای اصلی روغن فرار گیاه کاروون، فلاندرن و لیمونن میباشد. با توجه به تغییرات نسبتاً شدید کمی و کیفی روغنهای فرار شوید در مراحل مختلف رشدی گیاه لازم است برحسب نوع استفاده و همچنین کاهش هزینههای تولید، گیاه در مراحل مناسب رشدی برداشت شود. در این تحقیق تغییرات درصد اسانس و اجزای تشکیلدهنده آن در سه مرحله مختلف رشدی مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج نشان داد که مناسبترین مرحله رشدی برای به دست آوردن حداکثر میزان کاروون در واحد سطح، برداشت گیاه در مرحله تشکیل بذر و قبل از رسیدگی کامل بذر میباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1382/11/29 | پذیرش: 1383/4/19 | انتشار: 1383/6/28