[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 21 - ( 12-1385 ) ::
جلد 1 شماره 21 صفحات 11-19 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تغییرات فصلی فلاونوییدهای گیاه Ginkgo biloba L. کاشته شده در ایران
شمسعلی رضازاده* 1، داراب یزدانی2، پریسا عطایی3، مرتضی پیرعلی‌همدانی4، رحیم تقی‌زاد فرید5
1- استاديار 1- استادیار، گروه فارماکوگنوزی و داروسازی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی ، shrezazadeh@yahoo.com
2- استاديار 2- استادیار، گروه فارماکوگنوزی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
3- کارشناس تحقیق و توسعه 3- کارشناس تحقیق و توسعه، شرکت تولید مواد اولیه دارویی بهان‌سار
4- دانشیار 4- دانشیار، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو
5- کارشناس آنالیز دستگاهی 5- کارشناس آنالیز دستگاهی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
چکیده:   (2446 مشاهده)
مقدمه: گیاه جینکوبایلوبا بومی کشور چین است که اخیراً در ایران پرورش داده می‌شود. در عصاره برگ‌های این گیاه فلاونوییدها و جینکولیدها به عنوان مواد موثره دارویی خواص فارماکولوژیک گیاه را ایجاد می‌کنند. تحقیقات نشان داده است که فلاونویید گلیکوزیدهای موجود در برگ گیاه در ماه‌های مختلف سال دچار تغییر می‌شوند. هدف: در این مطالعه تغییرات فصلی فلاونوییدهای گیاه جینکو بایلوبای کاشته شده در ایران را بررسی نمودیم. روش بررسی: برگ‌های گیاه از درختان جوان 5 ساله در سال 1384 از شمال ایران در مزرعه‌ای واقع در روستای روشنکو استان مازندران برداشت شدند برگ‌ها در ابتدا خشک و سپس آسیاب گردیدند و فلاونوییدهای آن با یک حلال مناسب استخراج شدند. برای آنالیز آگلیکون‌های فلاونوییدی (قسمت غیرقندی) در عصاره، فلاونول گلیکوزیدها در محیط اسیدی هیدرولیز شدند و به روش HPLC شناسایی و تعیین مقدار گردیدند و پیک‌های استاندارد کوئرستین، کامپفرول و ایزورامنتین شناسایی گردیدند. نتایج: نتایج نشان دادند که مقدار فلاونوییدها در ماه‌های مختلف سال متفاوت هستند و حداکثر مقدار آن در ماه خرداد مشاهده شد (486/5 درصد (وزنی/ وزنی) و غلظت فلاونوییدها تا خرداد ماه سیر صعودی داشت و بعد از آن در زمان‌های مختلف برداشت تغییرات زیادی از خود نشان نداد. نتیجه‌گیری: این تحقیق نشان داد که درصد غلظت فلاونوییدها در برگ گیاه در زمان‌های مختلف برداشت متفاوت است.
واژه‌های کلیدی: جینکو بایلوبا، کوئرستین، تغییرات فصلی، فلاونویید، HPLC
متن کامل [PDF 481 kb]   (721 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: داروسازي
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۱۰ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۱۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezazadeh S, Yazdani D, Ataee P, Pirali – Hamedani M, Taghizad – Farid R. Study on Seasonal Variation of Flavonoids in Ginkgo biloba L. Cultivated in Iran. JMP. 2007; 1 (21) :11-19
URL: http://jmp.ir/article-1-636-fa.html

رضازاده شمسعلی، یزدانی داراب، عطایی پریسا، پیرعلی‌همدانی مرتضی، تقی‌زاد فرید رحیم. بررسی تغییرات فصلی فلاونوییدهای گیاه Ginkgo biloba L. کاشته شده در ایران. فصلنامه گياهان دارويي. 1385; 1 (21) :11-19

URL: http://jmp.ir/article-1-636-fa.html



دوره 1، شماره 21 - ( 12-1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3708