[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 22 - ( 3-1386 ) ::
جلد 2 شماره 22 صفحات 64-70 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی برون‌تنی محافظتDNA لکوسیتی توسط اسانس و عصاره اتانولی گیاه مرزه (Satureja hortensis L.)
جواد بهروان 1، فاطمه مصفا2، غلامرضا کریمی3، مهرداد ایرانشاهی4
1- دانشيار 1- دانشیار، گروه بیوتکنولوژی و فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی و مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، behravanj@yahoo.com
2- دستيار تخصصي 2- دستیار تخصصی، بیوتکنولوژی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
3- دانشيار 3- دانشیار، گروه فارماکودینامی و سم‌شناسی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
4- استاديار 4- استادیار، گروه بیوتکنولوژی و فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
چکیده:   (2355 مشاهده)
مقدمه: صدمه به DNA و استرس اکسیداتیو از عوامل مهم در بسیاری از بیماری‌های تحلیل‌دهنده و پیری هستند. هدف: هدف از این تحقیق، بررسی اثرات محافظتی عصاره اتانولی و اسانس گیاه بر صدمات ناشی از پراکسیدهیدروژن در DNA لکوسیتی بود. روش ‌بررسی: صدمه به DNA و مقاومت آن در مقابل اثرات تخریبی پراکسیدهیدروژن باسنجش کومت انجام شد. لنفوسیت‌ها با استفاده از محلول جداکننده (فیکول 57 گرم در لیتر) جدا شده و در معرض عصاره اتانولی گیاه مرزه (05/0، 1/0، 5/0، 1 و 5/2 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر)، اسانس گیاه (05/0، 1/0، 5/0، 1 و 5/2 میکرو‌لیتر بر میلی‌لیتر)، پراکسیدهیدروژن (50، 100 و 200 میکرومولار) و مخلوطی از پر‌اکسید‌هیدروژن (200 میکرومولار) با عصاره اتانولی (1 و 5/2 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر) و یا اسانس گیاه (1 و 5/2 میکرولیتر برمیلی‌لیتر) در 4 درجه سانتی‌گراد به مدت 30 دقیقه قرار گرفتند و وسعت جابجایی DNA با روش الکتروفورز میکروژلی تک سلولی در تحت شرایط قلیایی اندازه‌گیری شد. نتایج: تیمار لنفوسیت‌ها با عصاره اتانولی یا اسانس گیاه مرزه منجر به کاهش قابل توجه صدمه بهDNA در اثر پر‌اکسیدهیدروژن در مقایسه با نمونه‌های کنترل شد. عصاره گیاه باعث مهار قابل توجه (01/0p< ) صدمه اکسیداتیو DNA ناشی از پراکسیدهیدروژن در مقایسه با نمونه‌های کنترل در غلظت 5/2 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر شد. اسانس گیاه نیز (1 و 5/2 میکرولیتر بر میلی‌لیتر) مهار قابل توجه (01/0p<) صدمه ناشی از پر اکسید هیدروژن بر DNA را نشان داد. نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که عصاره اتانولی (در غلظت 5/2 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر) و اسانس گیاه (در غلظت‌های 1 و 5/2 میکرولیتر بر میلی‌لیتر) هر دو قادر به مهار اثرات صدمات اکسیداتیو به DNA کروموزومی لنفوسیت‌ها هستند.
واژه‌های کلیدی: DNA، مرزه، Satureja hortensis، آنتی‌اکسیدان، ‌ آنتی‌‌‌ژنوتوکسیک
متن کامل [PDF 267 kb]   (646 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماكوگنوزي
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۹ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۹ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Behravan J, Mosaffa F, Karimi G, Iranshahi M. In vitro Protective Effects of Satureja hortensis L. Essential Oil and Ethanolic Extract on Lymphocytes DNA. JMP. 2007; 2 (22) :64-70
URL: http://jmp.ir/article-1-617-fa.html

بهروان جواد، مصفا فاطمه، کریمی غلامرضا، ایرانشاهی مهرداد. بررسی برون‌تنی محافظتDNA لکوسیتی توسط اسانس و عصاره اتانولی گیاه مرزه (Satureja hortensis L.). فصلنامه گياهان دارويي. 1386; 2 (22) :64-70

URL: http://jmp.ir/article-1-617-fa.html



دوره 2، شماره 22 - ( 3-1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3638