سال 6، شماره 22 - ( 3-1386 )                   سال 6 شماره 22 صفحات 64-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Behravan J, Mosaffa F, Karimi G, Iranshahi M. In vitro Protective Effects of Satureja hortensis L. Essential Oil and Ethanolic Extract on Lymphocytes DNA. J. Med. Plants. 2007; 6 (22) :64-70
URL: http://jmp.ir/article-1-617-fa.html
بهروان جواد، مصفا فاطمه، کریمی غلامرضا، ایرانشاهی مهرداد. بررسی برون‌تنی محافظتDNA لکوسیتی توسط اسانس و عصاره اتانولی گیاه مرزه (Satureja hortensis L.). فصلنامه گياهان دارویی. 1386; 6 (22) :64-70

URL: http://jmp.ir/article-1-617-fa.html


1- 1- دانشیار، گروه بیوتکنولوژی و فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی و مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، behravanj@yahoo.com
2- 2- دستیار تخصصی، بیوتکنولوژی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
3- 3- دانشیار، گروه فارماکودینامی و سم‌شناسی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
4- 4- استادیار، گروه بیوتکنولوژی و فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
چکیده:   (3561 مشاهده)
مقدمه: صدمه به DNA و استرس اکسیداتیو از عوامل مهم در بسیاری از بیماری‌های تحلیل‌دهنده و پیری هستند. هدف: هدف از این تحقیق، بررسی اثرات محافظتی عصاره اتانولی و اسانس گیاه بر صدمات ناشی از پراکسیدهیدروژن در DNA لکوسیتی بود. روش ‌بررسی: صدمه به DNA و مقاومت آن در مقابل اثرات تخریبی پراکسیدهیدروژن باسنجش کومت انجام شد. لنفوسیت‌ها با استفاده از محلول جداکننده (فیکول 57 گرم در لیتر) جدا شده و در معرض عصاره اتانولی گیاه مرزه (05/0، 1/0، 5/0، 1 و 5/2 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر)، اسانس گیاه (05/0، 1/0، 5/0، 1 و 5/2 میکرو‌لیتر بر میلی‌لیتر)، پراکسیدهیدروژن (50، 100 و 200 میکرومولار) و مخلوطی از پر‌اکسید‌هیدروژن (200 میکرومولار) با عصاره اتانولی (1 و 5/2 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر) و یا اسانس گیاه (1 و 5/2 میکرولیتر برمیلی‌لیتر) در 4 درجه سانتی‌گراد به مدت 30 دقیقه قرار گرفتند و وسعت جابجایی DNA با روش الکتروفورز میکروژلی تک سلولی در تحت شرایط قلیایی اندازه‌گیری شد. نتایج: تیمار لنفوسیت‌ها با عصاره اتانولی یا اسانس گیاه مرزه منجر به کاهش قابل توجه صدمه بهDNA در اثر پر‌اکسیدهیدروژن در مقایسه با نمونه‌های کنترل شد. عصاره گیاه باعث مهار قابل توجه (01/0p< ) صدمه اکسیداتیو DNA ناشی از پراکسیدهیدروژن در مقایسه با نمونه‌های کنترل در غلظت 5/2 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر شد. اسانس گیاه نیز (1 و 5/2 میکرولیتر بر میلی‌لیتر) مهار قابل توجه (01/0p<) صدمه ناشی از پر اکسید هیدروژن بر DNA را نشان داد. نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که عصاره اتانولی (در غلظت 5/2 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر) و اسانس گیاه (در غلظت‌های 1 و 5/2 میکرولیتر بر میلی‌لیتر) هر دو قادر به مهار اثرات صدمات اکسیداتیو به DNA کروموزومی لنفوسیت‌ها هستند.
متن کامل [PDF 267 kb]   (1071 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1393/9/9 | پذیرش: 1393/9/9 | انتشار: 1393/9/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb