[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 22 - ( 3-1386 ) ::
جلد 2 شماره 22 صفحات 54-63 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر حرارت روی فعالیت آنتی‌رادیکالی اسانس‌ گیاهان آویشن، مرزه و میخک توسط روش 2 و 2- دی فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH)
محمد فاضل1، مریم امیدبیگی1، محسن برزگر* 2، حسنعلی نقدی‌بادی3
1- دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
2- دانشیار دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران ، mbb@modares.ac.ir
3- استاديار پژوهش كشاورزي استادیار پژوهش کشاورزی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، دانشجوی دکتری زراعت دانشگاه تربیت مدرس، تهران
چکیده:   (2455 مشاهده)
مقدمه: اخیراً به دلیل فعالیت آنتی‌رادیکالی شناخته شده ترکیبات گیاهی و مشتقات آنها، توجه بسیار زیادی به افزودن آن‌ها به سامانه‌های غذایی و بیولوژیکی شده است. هدف: هدف از این تحقیق، بررسی فعالیت آنتی‌رادیکالی اسانس‌های سه گیاه دارویی آویشن (Thymus vulgaris L.)، مرزه (Satureja hortensis L.) و میخک (Syzygium aromaticum L.) بود. روش بررسی: در این بررسی، ابتدا اسانس‌های این گیاهان با دستگاه GC/MS تجزیه شدند و اجزای شیمیایی عمده آن‌ها شناسایی شدند. فعالیت آنتی‌رادیکالی این اسانس‌ها، توسط رادیکال 2 و 2- دی فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH•) بررسی شد. برای بررسی تاثیر حرارت بر فعالیت آنتی‌رادیکالی اسانس‌ها، دماهای 120 و 180 درجه سانتی‌گراد به مدت 5/0، 1، 2 و 3 ساعت روی نمونه‌ها اعمال شد و با نمونه شاهد (اسانس قبل از تیمار حرارتی) مقایسه گردید. نتایج: نتایج نشان داد که فعالیت آنتی‌رادیکالی میخک بیشتر از دو اسانس دیگر بود و مرزه و آویشن به ترتیب بعد از آن قرار گرفتند. این اسانس‌ها تحت تیمارهای مختلف حرارتی، رفتار‌های متفاوتی را نشان دادند. نتیجه‌گیری: هر ‌سه اسانس مورد آزمایش با خنثی کردن رادیکال DPPH• در دمای اتاق، خاصیت آنتی‌رادیکالی خوبی داشتند. اسانس‌‌‌های آویشن، مرزه و میخک تحت تاثیر حرارت رفتارهای مختلفی را از خود نشان داده‌اند که این مساله به دلیل تفاوت در نوع و مقدار ترکیبات موثره موجود در آن‌ها است.
واژه‌های کلیدی: فعالیت آنتی‌رادیکالی، آویشن، مرزه، میخک، اسانس
متن کامل [PDF 333 kb]   (849 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۹ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۹ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fazel M, Omidbeygi M, Barzegar M, Naghdi Badi H. Influence of Heating on Antiradical Activity of Essential Oils of Thyme, Summer Savory and Clove by 2, 2- Diphenyl-1-Picrylhydrazyl (DPPH•) Method. JMP. 2007; 2 (22) :54-63
URL: http://jmp.ir/article-1-616-fa.html

فاضل محمد، امیدبیگی مریم، برزگر محسن، نقدی‌بادی حسنعلی. بررسی تاثیر حرارت روی فعالیت آنتی‌رادیکالی اسانس‌ گیاهان آویشن، مرزه و میخک توسط روش 2 و 2- دی فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH). فصلنامه گياهان دارويي. 1386; 2 (22) :54-63

URL: http://jmp.ir/article-1-616-fa.html



دوره 2، شماره 22 - ( 3-1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3742