Fazel M, Omidbeygi M, Barzegar M, Naghdi Badi H. Influence of Heating on Antiradical Activity of Essential Oils of Thyme, Summer Savory and Clove by 2, 2- Diphenyl-1-Picrylhydrazyl (DPPH•) Method. J. Med. Plants 2007; 6 (22) :54-63
URL:
http://jmp.ir/article-1-616-fa.html
فاضل محمد، امیدبیگی مریم، برزگر محسن، نقدیبادی حسنعلی. بررسی تاثیر حرارت روی فعالیت آنتیرادیکالی اسانس گیاهان آویشن، مرزه و میخک توسط روش 2 و 2- دی فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH). فصلنامه گياهان دارویی. 1386; 6 (22) :54-63
URL: http://jmp.ir/article-1-616-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
2- دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران ، mbb@modares.ac.ir
3- استادیار پژوهش کشاورزی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، دانشجوی دکتری زراعت دانشگاه تربیت مدرس، تهران
چکیده: (6580 مشاهده)
مقدمه: اخیراً به دلیل فعالیت آنتیرادیکالی شناخته شده ترکیبات گیاهی و مشتقات آنها، توجه بسیار زیادی به افزودن آنها به سامانههای غذایی و بیولوژیکی شده است. هدف: هدف از این تحقیق، بررسی فعالیت آنتیرادیکالی اسانسهای سه گیاه دارویی آویشن (Thymus vulgaris L.)، مرزه (Satureja hortensis L.) و میخک (Syzygium aromaticum L.) بود. روش بررسی: در این بررسی، ابتدا اسانسهای این گیاهان با دستگاه GC/MS تجزیه شدند و اجزای شیمیایی عمده آنها شناسایی شدند. فعالیت آنتیرادیکالی این اسانسها، توسط رادیکال 2 و 2- دی فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH•) بررسی شد. برای بررسی تاثیر حرارت بر فعالیت آنتیرادیکالی اسانسها، دماهای 120 و 180 درجه سانتیگراد به مدت 5/0، 1، 2 و 3 ساعت روی نمونهها اعمال شد و با نمونه شاهد (اسانس قبل از تیمار حرارتی) مقایسه گردید. نتایج: نتایج نشان داد که فعالیت آنتیرادیکالی میخک بیشتر از دو اسانس دیگر بود و مرزه و آویشن به ترتیب بعد از آن قرار گرفتند. این اسانسها تحت تیمارهای مختلف حرارتی، رفتارهای متفاوتی را نشان دادند. نتیجهگیری: هر سه اسانس مورد آزمایش با خنثی کردن رادیکال DPPH• در دمای اتاق، خاصیت آنتیرادیکالی خوبی داشتند. اسانسهای آویشن، مرزه و میخک تحت تاثیر حرارت رفتارهای مختلفی را از خود نشان دادهاند که این مساله به دلیل تفاوت در نوع و مقدار ترکیبات موثره موجود در آنها است.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1384/8/6 | پذیرش: 1385/9/10 | انتشار: 1386/3/31