[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 23 - ( 6-1386 ) ::
جلد 3 شماره 23 صفحات 72-79 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین مقدار 7 – استرول‌ها در روغن دانه کدو
پرویز احمدی‌اول* 1، فراز مجاب2، سعید نوجوان3
1- 1- پژوهشگر، گروه فارماکوگنوزی، جهاددانشگاهی واحد شهید بهشتی ، parviz2a@yahoo.com
2- 2- استاد، گروه فارماکوگنوزی، مرکز تحقیقات علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران
3- 3- دانشجوی دکترا، گروه شیمی، جهاددانشگاهی واحد شهید بهشتی
چکیده:   (2556 مشاهده)
مقدمه: کدو یکی از گیاهان دارویی معروف دنیا با نام علمی Cucurbita pepo از خانواده کوکوربیتاسه است که دانه‌های آن به عنوان ضدکرم و مدر مصرف سنتی داشته و دارد. از دانه‌های این گیاه برای درمان علامتی هیپرتروفی خوش‌خیم پروستات استفاده می‌شودکه اثر آن‌را مربوط به استروییدهای دانه آن دانسته‌اند. هدف: این پژوهش به منظور شناسایی و تعیین مقدار استرول‌های گیاه کاشته شده در ایران و مقایسه آن با نمونه تجاری روغن (از کشور مجارستان) انجام شد. روش بررسی: روغن دانه‌ها با اسباب سوکسله و با متیلن کلراید استخراج گردید. کپسول نرم روغن کدو با نام تجاری پپونن از کشور مجارستان تهیه شد. عمل مشتق‌سازی استرول‌های استاندارد و روغن‌های گیاهی مذکور با استفاده از هگزا متیل دی سیلازان (HMDS) و تری متیل کلروسیلان TMCS)) انجام شد و نمونه‌هایی از هر یک به GC/MS تزریق گردید. نتایج و بحث: نتیجه به دست آمده از آنالیز روغن دانه کدوی نمونه مجاری، سه استرول کامپسترول، استیگماسترول و آوانسترول را نشان می‌دهد. آنالیز کمی این سه ماده در مقایسه با نمونه‌های استاندارد به ترتیب 82/0، 78/0 و 84/0 میلی‌گرم استرول در گرم روغن محاسبه شدند. نتایج به دست آمده در مورد روغن تخم کدوی نمونه ایرانی تقریباً مشابه نمونه مجاری بوده و استیگماسترول و کامپسترول در این نمونه مشاهده گردید (به ترتیب 67/0 و 38/0 میلی‌گرم در گرم روغن)، ولی آوانسترول در این نمونه دیده نشد.
واژه‌های کلیدی: کدو، Cucurbita pepo، GC/MS، کامپسترول، استیگماسترول، آوانسترول
متن کامل [PDF 683 kb]   (906 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماكوگنوزي
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۴ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۴ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi-Avval P, Mojab F, Noujavan S. Quantitation of 7-Sterols in Seeds Oil of Cucurbita pepo. JMP. 2007; 3 (23) :72-79
URL: http://jmp.ir/article-1-593-fa.html

احمدی‌اول پرویز، مجاب فراز، نوجوان سعید. تعیین مقدار 7 – استرول‌ها در روغن دانه کدو. فصلنامه گياهان دارويي. 1386; 3 (23) :72-79

URL: http://jmp.ir/article-1-593-fa.html



دوره 3، شماره 23 - ( 6-1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3792