[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 24 - ( 9-1386 ) ::
جلد 4 شماره 24 صفحات 85-91 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر هیپوگلیسمیک برگ تره خوراکی (Allium porrum L.) بر موش‌های آزمایشگاهی نر نژاد NMRI سالم و دیابتی شده توسط استرپتوزوتوسین
مریم عیدی* 1، فاطمه سلیمانی2، سمیرا ابراهیمی2
1- دانشیار فیزیولوژی، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین ، maryameidi@gmail.com
2- کارشناس شیمی، گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین
چکیده:   (3247 مشاهده)
مقدمه: در طب ایرانی شواهد بسیاری در مورد خواص درمانی تره خوراکی وجود دارد. این گیاه در درمان مشکلات هضم غذا، آتریواسکلروز، درد مفاصل، التهاب تنفسی و سنگ کلیه اثر دارد. اثر هیپولیپیدمیک این گیاه در خرگوش‌های دیابتی بررسی شده ولی اثر هیپوگلیسمیک آن هنوز مشخص نشده است. هدف: در پژوهش حاضر، اثر هیپوگلیسمیک عصاره اتانلی برگ گیاه تره خوراکی (Allium porrum L. Liliaceae) بر موش‌های آزمایشگاهی نر نژاد NMRI سالم و دیابتی شده توسط استرپتوزوتوسین بررسی شد. روش بررسی: حیوانات توسط تزریق درون‌صفاقی استرپتوزوتوسین (60 mg/kg, i.p.) دیابتی شدند. عصاره اتانلی گیاه در غلظت‌های 100، 200، 250 و 300 میلی‎گرم بر کیلوگرم وزن بدن به مدت 14 روز تیمار شدند. نمونه‎های خون از قلب حیوانات بعد از 14 روز جمع‎آوری شد. گروه‌های کنترل سالم و دیابتی نرمال سالین را به عنوان حلال عصاره‎ دریافت کردند. سطح گلوکز سرم به روش گلوکز اکسیداز و سطح انسولین سرم بروش رادیوایمونواسی اندازه‌گیری شدند. نتایج: نتایج نشان دادند که عصاره اتانلی برگ تره موجب کاهش گلوکز سرم در موش‌های دیابتی شده توسط استرپتوزوسین می‌گردد که این اثر در حیوانات سالم مشاهده نشد. هم‌چنین، عصاره اتانلی گیاه در غلظت 250 میلی‎گرم بر کیلوگرم موجب افزایش موثر سطح انسولین سرم در موش‌های دیابتی می‎شود. LD50 عصاره اتانلی گیاه 3500 میلی‌گرم بر کیلوگرم تعیین شد. نتیجه‌گیری: داده‎های تحقیق حاضر دلالت بر آن دارند که عصاره اتانلی برگ تره خوراکی دارای اثر هیپوگلیسمیک بر حیوانات دیابتی است و احتمالاً این اثر را با افزایش آزادسازی انسولین انجام می‎دهد.
واژه‌های کلیدی: Allium porrum، برگ تره خوراکی، هیپوگلیسمیا، بیماری دیابت، موش آزمایشگاهی
متن کامل [PDF 350 kb]   (966 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زيست شناسي
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۳ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۳ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Eidi M, Soleimani F, Ebrahimi S. Hypolipidemic Effects of Allium porrum L. Leaves in Healthy and Streptozotocin-Induced Diabetic Mice. JMP. 2007; 4 (24) :85-91
URL: http://jmp.ir/article-1-571-fa.html

عیدی مریم، سلیمانی فاطمه، ابراهیمی سمیرا. اثر هیپوگلیسمیک برگ تره خوراکی (Allium porrum L.) بر موش‌های آزمایشگاهی نر نژاد NMRI سالم و دیابتی شده توسط استرپتوزوتوسین. فصلنامه گياهان دارويي. 1386; 4 (24) :85-91

URL: http://jmp.ir/article-1-571-fa.html



دوره 4، شماره 24 - ( 9-1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3790